Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Alcoolul și probleme de potență masculină

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Consumul de alcool este o cauză pentru multe probleme de sănătate în cazul bărbaților, dar mai ales probleme cu erecția, care începe să devină un fenomen din ce în ce mai des întâlnit.

Este adevărat că există multe situații în care alcoolul ajută la crearea unei stări de relaxare, de dezinhibare și care duce, implicit, la sporirea apetitului sexual, însă, când se consumă în exces, toate aceste beneficii sunt anulate, făcând loc efectelor negative.

Alcoolul poate provoca probleme pe termen lung în legătură cu performanța sexuală, dar și cu fertilitatea.

Cum poate afecta alcoolul sexul și potența?


1. Disfuncțiile erectile

Consumul de cantități mari de alcool poate îngreuna obținerea sau menținerea erecției. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de disfuncție erectilă.

Alcoolul poate să interfereze cu stimulii din creier care îi transmit penisului să-și pună în funcțiune fluxul sanguin.

Pe lângă afectarea bunei circulații a fluxului sanguin, alcoolul poate să reducă și producția de testosteron secretată în organism, ceea ce împiedică persistența erecției și formarea acesteia.

O revizuire a studiilor din 2021 a găsit o leagura strănsă între consumul obișnuit de alcool și impotența.(1)

2. Dificultăți in a avea orgasm

Alcoolul interferează cu capacitatea stimulării sexuale. După consumul excesiv de alcool, care blochează semnalele trimise de la creier către organism, bărbații pot experimenta:

  • Dificultăți în a ejacula sau ejaculare precoce.
  • Scăderea intensității cu care este simțit orgasmul.

La fel ca la bărbați, alcoolul le poate ingreuna procesul de a avea un orgasm și femeilor, sau să descopere că au orgasme care sunt mai puțin intense.(2)

3. Dorința sexuală (libidoul)

Consumul excesiv de alcool pe o perioadă îndelungată poate să ducă la reducerea nivelului de libido, adică la scăderea apetitului sexual.

Acest lucru se datorează reducerii nivelului de testosteron secretat în organism.

4. Probleme de fertilitate

Scăderea nivelului de testosteron secretat în corp are un impact negativ asupra producției de spermatozoizi.

În această manieră este provocată apariția infertilității, fiind o problemă des întâlnită atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.

Consumul ocazional de băutură alcoolică este puțin probabil să vă afecteze în mod semnificativ fertilitatea.

Dar un studiu realizat de o echipă de cercetare din Danemarca a concluzionat că consumul regulat de alcool vă poate reduce parametrii spermei.(3)

Concluzie


În primul rând, e bine să vă relaxați știind că i se poate întâmpla oricărui bărbat care se răsfăță din când în când cu alcool.

Comunicarea deschisă și sinceră cu partenerul este cea mai bună politică (ca în majoritatea situațiilor legate de disfuncția sexuală), dar dacă preferați să nu aveți această conversație, puteți oricând să participați la alte activități sexuale care nu necesită o erecție, cum ar fi: sexul oral,sau un masaje intim.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?