Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Căt trebuie să dureze o partida de sex ?

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Durata medie a unei partide de sex este de 3-7 minute, conform unui studiu efectuat în 2008 și publicat în „The Journal of Sexual Medicine” în rândul mai multor sexologi care au fost întrebați cât trebuie să dureze un act sexual, a relevat că aceștia consideră un interval sub 3 minute ca nesatisfăcător, o durată de 3-7 minute satisfăcătoare, în timp ce un interval de 7-13 minute este considerat optim.

De asemenea, specialiștii au fost de părere că un act sexual care se prelungește mai mult de 13 minute până la 30 – 40 de minute este prea lung.

Poza de mai jos arată exact durata actului sexual în urma studiului „Perceptions of normal and abnormal ejaculatory latencies”.

De reținut, este că o mulțime de factori pot influența durata sexului și variază foarte mult de la o persoană la alta în diferite etape ale vieții.

Factori ce pot influența durata actului sexual


Durata actului sexual poate fi influențată de o serie de factori fizici, psihologici și contextuali.

Este important de menționat că durata actului sexual poate varia semnificativ de la o persoană la alta și totodată, în funcție de conjunctură, poate varia și în cazul unei singure persoane. Iată care sunt ce mai importanți factori de care depinde durata unui act sexual:

  • Vârsta

În cazul bărbaților, durata actului sexual are tendința de a scădea odată cu înaintarea în vârstă, din cauza schimbărilor hormonale ce au loc în organism, posibilelor probleme de sănătate ce pot apărea pe parcurs, dar și slăbirii mușchilor care asigură menținerea erecției.

La femei, vârsta poate influența, de asemenea, durata actului sexual, deoarece schimbările hormonale legate de menopauză pot duce la scăderea lubrifierii vaginale și la scăderea dorinței sexuale

  • Frecvența actului sexual

Cuplurile care se angajează în acte sexuale mai frecvente pot avea o înclinație de a dezvolta o mai mare intimitate sexuală și o mai bună comunicare în ceea ce privește preferințele și nevoile lor sexuale.

Aceasta poate contribui la o mai bună coordonare a actului sexual și, eventual, la o durată mai lungă a acestuia, deoarece partenerii se cunosc mai bine și sunt se simt mai confortabil în pat.

  • Distribuția geografică

Pare un detaliu nesemnificativ, însă un studiu de 4 săptămâni numit „Survey of intravaginal ejaculation latency time” efectuat pe un eșantion de 500 de cupluri din Olanda, Marea Britanie, Spania, Turcia și Statele Unite ale Americiu a arătat că există anumite diferențe între durata actului sexual în funcție de zona geografică.

Durata medie înregistrată a fost de 5,4 minute, dar spre exemplu cuplurile heterosexuale din Turcia au cel mai scurt sex, aceștia având o durată a sexului în medie de 3,7 minute. Acest lucru dovedește despre normele culturale, condiționarea și definiția foarte limitată a sexului din studiu.

  • Disfuncția erectila

Disfuncția erectilă constă în incapacitatea unui bărbat de a obține sau a menține o erecție pentru a putea duce la bun sfârșit un act sexual, fiind o problemă destul de frecventă ce se poate manifesta temporar sau poate deveni definitivă.

Evident că bărbații cu disfuncție erectilă vor avea probleme în a prelungi durata unui act sexual, însă există anumit tratamente care îi pot ajuta.

  • Ejacularea precoce

Ejacularea precoce este o altă problemă de natură sexuală specifică bărbaților, care constă în apariția ejaculării mult prea devreme în timpul unui act sexual, uneori chiar și înaintea momentului penetrării.

În astfel de situații e lesne de înțeles că durata actului sexual se situează adesea sub limita celor 3 minute pe care specialiștii în sexologie o consideră nesatisfăcătoare și care ar trebui să creeze motive de îngrijorare, urmate de luarea unor măsuri pentru a rezolva această problemă.

Cum poți rezista mai mult în pat ?


Există numeroase strategii și tehnici disponibile pentru bărbați care doresc să își prelungească rezistența în timpul actului sexual, cu un accent principal pe întârzierea momentului ejaculării.

Aceste metode pentru a rezista mai mult în pat, au fost dezvoltate pentru a ajuta bărbații să aibă experiențe sexuale mai satisfăcătoare, să-și îmbunătățească stima de sine și să ofere partenerelor lor mai multă plăcere.

Dintre acestea, cele mai eficiente sunt: prelungirea preludiului, masturbarea înainte de sex, exercițiile Kegel pentru întărirea mușchilor pelvieni care controlează ejacularea, folosirea unui prezervativ mai gros, exercițiile de yoga, acupunctura sau metoda start-stop.

Pot exercițiile Kegels ajută să reziști mai mult în timpul actului sexual ?

Da, exercițiile Kegel, care sunt o formă de exerciții pentru podeaua pelvină și pot ajuta bărbații să reziste mai mult în pat.

In studiul clinic „Pelvic floor muscle rehabilitation for patients with lifelong premature ejaculation” au constatat că 82,5% dintre pacienți au obținut mai mult control asupra ejaculării după 12 săptămâni de exerciții Kegel.

Ce pastile te pot ajuta să reziști mai mult în pat ?

Este vorba de pastile pentru ejaculare precoce, care conțin diferite ingrediente cu efecte dovedite în prelungirea rezistenței la pat.

Din categoria acestor suplimente, îți recomandăm VigoForte, un produs 100 % sigur, care conține doar ingrediente naturale. Nu o spunem doar noi, ci o atestă și Ministerul Sănătății care a autorizat distribuirea în România a suplimentului VigoForte, începând cu luna martie a anului 2023.

Produsul conține L-arginină, extract de scoarță de pin, ginseng, pulbere de scorțișoară, tribulus terrestris și rădăcină de rodiola, fiind disponibil sub formă de capsule cu administrare orală.

Efectele Vigoforte se fac simțite la 20-30 de minute după administrate, astfel că este recomandat să iei un comprimat cu o jumătate de oră înainte de a avea contact sexual. Fiind vorba de un supliment alimentar produsul poate fi comandat fără prescripție medicală. O cutie conține 10 capsule și poate fi achiziționată le prețul de 89 de lei, în timp ce la achiziția a 3 cutii poți beneficia de un discount de 10%, iar dacă vei comanda 5 cutii vei avea o reducere de 25%

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?