Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

5 Ceaiuri Afrodisiace pentru Creșterea Potenței la Bărbati

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Ceaiurile pentru potență sunt băuturi obținute prin infuzarea unor plante cunoscute pentru efectele lor benefice asupra potenței masculine. Acestea constituie totodată unul din cele mai des folosite remedii naturale pentru tratarea disfuncției erectile, care constă în incapacitatea de a obține sau a menține o erecție pentru a putea întreține un act sexual.

Efectele benefice alea ceaiurilor pentru potență nu sunt susținute de studii elocvente, dat fiind faptul că există puține cercetări efectuate în această direcție, iar rezultatele lor nu pot fi considerate foarte relevante.

Totodată, efectele ceaiurilor pentru potență pot să difere de la caz la caz în funcție de severitatea disfuncției erectile, de problemele care au generat-o, de vârstă, starea de sănătate și stilul de viață. De asemenea, eficiența ceaiurilor pentru potență este influențată și de cantitatea de plante infuzate, precum și de natura acestora.

Mai este de notat faptul că ceaiurile pentru potență pot genera uneori și efecte secundare, însă nici acestea nu sunt cunoscute în totalitate, tot din cauza faptului că studiile sunt limitate.

În cele ce urmează îți prezentăm câteva din cele mai cunoscute ceaiuri pentru potență.

1. Ceaiul verde


Ceaiul verde se prepară prin infuzarea frunzelor uscate ale plantei Camelia sinensis, cunoscută și sub denumirea de „arborele de ceai”. Ceaiul verde numeroase beneficii pentru sănătate, fiind recomandat frecvent în curele de slăbire, dar s-a descoperit că poate fi benefic și în ceea ce privește tratarea disfuncției erectile, fiind atât de popular, ceaiul verde a făcut obiectul mai multor studii în urma cărora s-a descoperit că acesta este un adevărat cocktail de vitamine, minerale și flavonoide, la care se adaugă și o cantitate de cofeină.

O substanță specifică ceaiului verde este și teanina, care face parte din grupa aminoacizilor, având un efect relaxant și totodată îmbunătățind circulația sanguină.

Astfel, datorită efectului relaxant, ceaiul verde combate stresul care favorizează apariția disfuncției erectile, iar prin îmbunătățirea circulației facilitează creșterea fluxului sanguin în zona genitală – condiție necesară pentru obținerea unei erecții.

2. Ceaiul de ginseng


Ginsengul este o plantă originară din China, folosită de mii de ani datorită efectelor sale benefice asupra sănătății. Ginsengul este totodată și unul din cele mai vechi afrodiziace, întrucât aceste efecte benefice se manifestă și asupra aparatului reproducător, îmbunătățind funcția erectilă și libidoul.

O analiză asupra rezultatelor a 28 de studii privitoare la efectul anumitor plante asupra potenței masculine, confirmă faptul că ginsengul poate fi un remediu eficient  în tratarea disfuncției erectile, însă cercetătorii precizează că mai este nevoie de studii suplimentare pentru formularea unor concluzii certe.

De la această plantă este folosită rădăcina foarte bogată în substanțe benefice, care poate consumată în stare proaspătă sau uscată. Ceaiul de ginseng se prepară în ambele variante, însă la noi se folosește preponderent rădăcina uscată, dat fiind faptul că în stare proaspătă este mai dificil de găsit.

3. Ceaiul de damiană


De această dată este vorba de o plantă originară din zona Americii de Sud și Americii Centrale, ale cărei efecte afrodiziace au fost descoperite în urmă cu mulți ani de populațiile indigene. Damiană conține flavonoide, uleiuri esențiale, tanini și un compus specific numit damianină, care are efecte relaxante.

Datorită aceste substanțe, ceaiul de damiană reduce stresul care este una din cauzele disfuncției erectile, în timp ce alți compuși îmbunătățesc circulația datorită efectului lor vasodilatator, care favorizează creșterea fluxului de sânge necesar obținerii unei erecții.

În același timp, ceaiul de damiană este benefic și pentru femei, un studiu în acest sens relevând că reduce uscăciunea vaginală, crește sensibilitatea la stimulii sexuali și totodată îmbunătățește libidoul.

4. Ceaiul de șofran


Șofranul este utilizat preponderent ca ingredient culinar, fiind cunoscut ca cel mai scump condiment. Florile uscate ale plantei Crocus sativus sunt însă folosite și pentru prepararea ceaiului de șofran, cunoscut mai mult datorită faptului că îmbunătățește fertilitatea masculină.

Cercetările în această direcție au relevat însă și faptul că ceaiul de șofran are afecte pozitive și asupra potenței, putând fi un remediu eficient împotriva disfuncției erectile, aceasta fiind o sursă bogată de antioxidanți și flavonoide, care au efect relaxant și totodată stimulează circulația sanguină, contribuind astfel la îmbunătățirea funcției erectile.

5. Ceaiul de nucșoară


Nucșoara este un condiment folosit pentru a da o aromă plăcută mâncărurilor, obținut din semințele arborelui Myristica fragrans, originar din Indonezia. La fel ca în cazul șofranului, popularitatea crescută a acestui condiment a făcut să devină cunoscute și alte efecte benefice, care au atras atenția cercetătorilor.

Un studiu efectuat pe șoareci de laborator confirmă eficiența acestui ingredient în ceea ce privește funcționarea aparatului reproducător masculin. Cercetătorii au concluzionat că administrarea unei doze de 500 de miligrame pentru fiecare kilogram din greutatea corporală îmbunătățește semnificativ funcția sexuală și crește libidoul.

Astfel, la prepararea unui ceai de nucșoară trebuie să ții cont de greutatea corporală, adăugând în apă fierbinte cantitatea aferentă de pulbere de nucșoară.

Efectele secundare ale ceaiurilor pentru potență


Dincolo de beneficiile lor, ceaiurile pentru potență pot avea și unele efecte secundare, care diferă în funcție de ingredientele folosite, de cantitatea acestora, de numărul de cești consumate zilnic și de frecvența consumului, precum și de particularitățile ce țin de organismul fiecărei persoane în parte. Pentru unii, un anume tip de ceai poate avea beneficii imediate fără niciun efect secundar, în timp ce pentru alții, același ceai se poate dovedi ineficient sau poate genera efecte neplăcute.

Un tablou complet al posibilelor efecte secundare date de ceaiurile pentru potență ar arăta astfel:

  • Insomnie sau tulburări de somn
  • Stare de agitație
  • Dureri de cap
  • Greață
  • Tulburări digestive
  • Creșterea sau scăderea tensiunii arteriale
  • Palpitații
  • Reacții alergice
  • Erecții prelungite.

Alte alternative naturale pentru potență


Nu ceaiurile în sine îmbunătățesc potența în cazul bărbaților cu disfuncție erectilă, ci substanțele pe care le conțin și care provin din plantele folosite ca ingredient.

Este vorba se substanțe naturale de avantajele cărora poți beneficia apelând și la alte remedii.

Mai exact plantele care le conțin pot fi folosite și sub formă de sucuri, ingrediente culinare sau suplimente alimentare, toate având un aport similar de substanțe benefice, precum ceaiurile pe care deja ți le-am prezentat.

Iată care sunt alternativele naturale la care poți apela pentru îmbunătățirea potenței:

L-arginina

L-arginina face parte din categoria aminoacizilor semi-esențiali, ceea ce înseamnă că este o substanță pe care organismul o poate produce singur, însă nu în cantități suficiente în comparație cu nevoile sale.

Diferența provine din alimente, iar principalele surse naturale de L-arginina sunt verdețurile, carnea, ouăle, leguminoasele, peștele , nucile și semințele. Acestea por fi consumate sub orice formă, iar în cazul unei alimentații sărace în L-arginină se recomandă folosirea suplimentelor alimentare care conțin acest ingredient.

L-arginina este un precursor al oxidului nitric, un compus chimic ce conferă elasticitate vaselor sanguine, permițând dilatarea acestora și direcționarea unui flux mai mare de sânge către penis, în vederea obținerii erecției.

Yohimbina

Yohimbina este extrasă din scoarța arborelui yohimbe, având efecte afrodiziace dar fiind totodată și un puternic halucinogen.

Arborele yohimbe crește doar în Africa, unde scoarța sa este pur și simplu mestecată pentru a beneficia de efectele acestei substanțe, însă acest lucru nu este posibil în restul lumii.

În schimb, sunt disponibile diferite suplimente care conțin yohimbină, care facilitează relaxarea vaselor sanguine și creșterea fluxului de sânge către penis.

Băuturile pentru disfuncția erectilă

La concurență directă cu ceaiurile, băuturile pentru disfuncția erectilă sunt o altă soluție intens folosită pentru tratarea problemelor legate de potență.

Este vorba de sucuri preparate din diferite plante care conțin substanțe despre care am vorbit pe parcursul acestui material și care constituie alte soluții naturale în sprijinul bărbaților care se confruntă cu disfuncția erectilă.

Dintre băuturile recomandate pentru astfel de probleme cele mai eficiente sunt sucul de rodie, sucul de sfeclă roșie, cafeaua împreună cu alte băuturi care conțin cofeină și vinul roșu, însă consumat în cantități mici și nu în mod frecvent.

La astfel de remedii poți apela oricând, însă dacă problemele cu erecția nu se remediază sau chiar devin mai severe, este recomandat să consulți un medic pentru a identifica exact cauza și a stabili un tratament adecvat, în care ceaiurile și băuturile pentru potență pot avea un rol adjuvant.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?