Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Sfaturi experților privind utilizarea Yohimbe

 • Scris De:
  Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a vă crește performanța sexuală, este posibil să fi auzit de yohimbe.

Această plantă tradițională africană a fost folosită de secole pentru a îmbunătăți funcția sexuală și a trata o varietate de afecțiuni de sănătate.

Dar ce este exact yohimbe și cum funcționează?

În acest articol, ne vom explora potențialele beneficiile dar și riscuri.

Fie că ești interesat să-ți îmbunătățești sănătatea sexuală sau pur și simplu ești curios despre această plantă, citește mai departe pentru a descoperi tot ce trebuie să știi despre yohimbină.

Ce este Yohimbe ?


Yohimbina este plantă tradițională africană care este obținută din scoarța copacului cu același nume, Yohimbe, care mai este cunoscut și sub denumirea de „copacul iubirii”.

Acest lucru se datorează faptului că acesta are puternice efecte afrodiziace și crește energia sexuală.

Yohimbe pentru Disfuncția erectilă


Modul în care Yohimbe funcționează, dilatarea vaselor de sănge și creșterea fluxului sanguin, contribuie la o bună vascularizare periferică, inclusiv în zona genitală, ajutând astfel la obținerea erecției.

Unul dintre studii a examinat efectele yohimbinei asupra a 82 bărbați cu disfuncție erectilă.

După o lună de tratament, 34% dintre pacienții care au luat yohimbină au prezentat cel puțin o îmbunătățire simptomelor, în timp ce 20% dintre pacienți au raportat erecții complete și susținute. (1)

Yohimbe pentru pierderea in greustate


Yohimba are capacitatea de a bloca receptorii alfa-2 adrenergici localizați în celulele adipoase care ar putea teoretic, să ducă la pierderea în greutate.

Un studiu a examinat efectele yohimbinei la 20 de femei obeze care au consumat o dietă de 1.000 de calorii timp de trei săptămâni. Femeile care au luat yohimbină au slăbit semnificativ mai mult decât cele care au luat un placebo 3,6 kg față de 2,2 kg. (2)

Pe de altă parte, alte două studii au concluzionat că yohimbina nu a avut nici un efect semnificativ asupra pierderii în greutate. (3,4)

Este nevoie de mai multe cercetări înainte ca yohimbe să fie recomandat pentru utilizare pe scară largă ca supliment pentru pierderea în greutate.

Efecte secundare


Cu toate că este obținut din ingrediente naturale, Yohimbe prezintă și o serie de efecte secundare, cum ar fi:

 • Bătăi rapide și neregulate ale inimii
 • Dureri de cap
 • Anxietate
 • Amețeli și dezorientare
 • Iritabilitat și agitație
 • Insomnii
 • Probleme urinare
 • Greață și disconfort gastro-intestinal
 • Înroșirea pielii
 • Efecte halucinogene.

Asociația Americană de Urologie nu recomandă yohimbina pentru tratamentul disfuncției erectile din cauza studiilor insuficiente și a potențialului de reacții adverse.(2)


Răspunsul este nu, Yohimbe este un supliment pentru potența interzis în țara noastră și în multe alte țări, în Europa fiind consideră novel food.

Acest lucru se datorează numeroaselor și periculoaselor efecte adverse pe care consumatorii le pot experimenta.

Alternativa legală pentru Yohimbină


Pe piață există însă și alte suplimente alimentare pentru potență, care nu prezintă efecte secundare și care sunt sigure pentru a fi folosite de orice bărbat adult care dorește o îmbunătățirea a performanțelor sexuale.

Unul dintre acestea este VigoForte, un supliment alimentar obținut din ingrediente 100% naturale, care este foarte eficient în tratarea disfuncțiilor erectile și a ejaculării precoce, produs în Europa.

Un avantaj important al acestui supliment este că se ia numai la nevoie. În plus, VigoForte este aprobat de Ministerul Sănătății din România, ceea ce certifică faptul că este un produs original și sigur.

În concluzie, bărbații care doresc să folosească pastile pentru potența trebuie să fie atenți pentru a alege soluțiile eficiente, dar care nu provoacă alt tip de probleme.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *