antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.
La momentul actual sunt cunoscute mai multe metode pentru tratarea disfuncției erectile, o problemă tipic masculină, caracterizată de incapacitatea de a obține sau a menține o erecție pentru a putea întreține un act sexual satisfăcător.
Deși cercetările sunt destul de limitate în această privință, s-a constatat că există și anumite băuturi afrodiziace care au un efect pozitiv în cazul bărbaților care se confruntă cu disfuncție erectilă, mai ales dacă este vorba de forme ușoare sau medii.
Din categoria băuturilor eficiente în tratarea disfuncției erectile fac parte în general anumite sucuri naturale, ceaiuri, cafeaua și alte preparate care conțin cofeină. Chiar și vinul roșu are această calitate, însă cu condiția de a fi consumat în cantități mici și nu foarte frecvent, în caz contrar, vinul roșu poate deveni chiar una din cauzele disfuncției erectile, la fel ca orice altă băutură alcoolică.
În acest articol îți vom prezenta câteva din cele mai eficiente băuturi pentru disfuncția erectilă, precum și alte remedii care te pot ajuta dacă te confrunți cu o astfel de problemă destul de frecventă în cazul bărbaților ajunși la maturitatea.
1. Sucul de rodie
Sucul de rodie fără niciun fel de alți aditivi precum coloranți, conservanți sau îndulcitori alimentari constituie o sursă bogată în vitamine, minerale și alte substanțe benefice pentru organism, care pot îmbunătăți funcția erectilă. Un rol important în acest sens îl au flavonoidele, care sunt pigmenți naturali ce dau culoarea specifică fructelor și legumelor și care au un puternic efect antioxidant.
Flavonoidele neutralizează radicalii liberi care produc stres oxidativ asupra celulelor, afectând funcționarea acestora. Stresul oxidativ este responsabil de apariția multor boli cronice și altor probleme de sănătate, putând afecta în mod direct sau indirect și funcția erectilă.
Un studiu efectuat la Universitatea din California a consemnat faptul că sucul de rodie asigură organismului vitamine și minerale care contribuie la îmbunătățirea circulației sanguine, alături de o cantitate importantă de flavonoide care combat efectul oxidativ al radicalilor liberi. Studiul a fost efectuat asupra a 53 de bărbați cu disfuncție erectilă, cărora li s-au administrat diferite remedii timp de 4 săptămâni.
După acest interval, 42 dintre subiecți au raportat o îmbunătățire a funcției erectile iar cele mai bune rezultate au fost consemnate în rândul celor 25 de bărbați care primiseră suc de rodie.
2. Sucul de sfeclă roșie
Sfecla rosie consumată în stare crudă sub formă de salată sau suc natural constituie un remediu eficient în tratarea și prevenirea hipertensiunii arteriale, precum și a afecțiunilor cardiovasculare asociate acesteia. În acest mod, sucul de sfeclă roșie contribuie și la îmbunătățirea funcției erectile, care depinde în bună măsură de circulația sanguină.
Mai exact, pentru obținerea erecției este necesară creșterea fluxului de sânge către zona genitală, care este direcționat către corpii cavernoși din penis. Bărbații cu probleme circulatorii se confruntă adesea cu disfuncția erectilă, din cauza faptului că vasele sanguine devin mai puțin elastice și astfel nu mai permit creșterea fluxului de sânge necesar erecției.
Elasticitatea vaselor de sânge este îmbunătățită sub influența oxidului nitric, care se formează în organism. Pentru aceasta este nevoie de resurse cum ar fi nitrații, care se găsesc din belșug în sucul de sfeclă.
Așadar, consumând o astfel de băutură, organismul primește materia primă pentru producerea oxidului nitric, iar acesta face vasele de sânge mai elastice, permițând trecerea unul flux mai mare de sânge și reducând totodată tensiunea arterială. Îmbunătățirea circulației are de cele mai multe ori ca efect și îmbunătățirea funcției erectile și de aceea sucul de sfeclă este un alt remediu demn de luat în calcul.
3. Cafeaua și alte băuturi pe bază de cofeină
Cofeina este unul din cei mai cunoscuți compuși naturali, iar modul în care influențează sănătatea odată ajuns în organism a făcut obiectul a nenumărate studii.
Consumat în cantități moderate, cofeina poate avea o serie de roluri benefice, îmbunătățind mai multe funcții ale organismului uman. În schimb, o cantitate prea mare de cafea, ceai negru, energizante sau alte băuturi pe bază de cofeină consumate zilnic devine nocivă, generând o serie de probleme de sănătate.
Conform unui studiu efectuat în 2005, consumul moderat de cafea sau alte băuturi cu cofeină îmbunătățește funcționalitatea mușchilor netezi din structura vaselor de sânge, ajutându-i să se relaxeze și să confere astfel mai multă elasticitate arterelor.
Elasticitatea vaselor sanguine este esențială pentru creșterea fluxului de sânge direcționat către organe și țesuturi, inclusiv către corpii cavernoși din penis, în vederea obținerii unei erecții.
Când vorbim de consum moderat, ne referim la o cantitate între 85 și 170 de miligrame de cofeină pe zi, ceea ce înseamnă cam 2-3 cești de cafea.
4. Vinul roșu
Fără îndoială că ai auzit cel puțin o dată până acum de efectele benefice pe care vinul roșu le are asupra potenței masculine, acesta conducând detașat în topul preferințelor când vine vorba de băuturi afrodiziace.
Cu cât vinul este mai închis la culoare, cu atât este mai benefic, întrucât are un conținut crescut de tanini, care sunt o categorie de flavonoide despre al căror rol în îmbunătățirea funcției erectile am vorbit puțin mai devreme.
Și de această dată, trebuie avută mare grijă la cantitate, pentru că orice pahar în plus poate avea efect contrar, favorizând disfuncția erectilă.
Cel mai amplu studiu cu privire la efectele vinului roșu asupra potenței s-a întins pe o perioadă de 40 de ani și a inclus o jumătate de milion de bărbați de vârstă mijlocie, care au fost monitorizați perioade lungi de timp.
Rezultatele studiului realizat în parteneriat de Universitatea Harvard și Universitatea East Anglia au fost publicate în 2016 de The American Journal of Clinical Nutrition și consemnează că bărbații care savurau în mod regulat un pahar de vin roșu prezentau un risc cu 9-11% mai scăzut de a se confrunta cu disfuncția erectilă.
Ce băuturi cauzează disfuncția erectilă ?
Există numeroase studii care confirmă faptul că există o strânsă legătură între consumul excesiv de alcool și disfuncția erectilă, cercetătorii avertizând că acest viciu va duce mai devreme sau mai târziu la apariția unor probleme de natură sexuală.
O sinteză a concluziilor rezultate în urma a 46 de studii realizate până la jumătatea anului 2019 arată clar că riscul apariției disfuncției erectile crește direct proporțional cu cantitatea de alcool consumată în mod frecvent. Aceasta pentru că alcoolul acționează pe multiple planuri, afectând printre altele sistemul circulator, sistemul nervos și activitatea hormonală, iar prin acestea având un efect negativ și asupra funcției erectile.
Mai puțin nocive decât alcoolul, dar prezentând un risc destul de important dacă sunt consumate frecvent și în cantități mari, băuturile carbogazoase, energizantele, sucurile îndulcite cu zahăr sau îndulcitori artificiali pot afecta la rândul lor funcționarea aparatului reproducător. Acestea favorizează acumularea de kilograme în plus și creșterea glicemiei, doi factori de risc majori în apariția disfuncției erectile.
La ce alte remedii pentru disfuncția erectilă mai poți apela ?
Băuturile pe care le-am menționat contribuie la prevenirea și combaterea disfuncției erectile datorită substanțelor pe care le conțin, însă acestea pot fi procurate și din alte surse naturale.
Totodată, există și tratamente eficiente împotriva disfuncției erectile, bazate pe medicamente ce conțin substanțe active create în laborator special pentru pacienții care se confruntă cu o astfel de problemă.
-
Dieta pentru disfuncția erectilă
Există o serie de alimente pentru disfuncția erectilă, care sunt chiar recomandate într-o dietă sănătoasă datorită calităților nutritive pe care le dețin. În primul rând trebuie să menționăm fructele și legumele, cu accent pe țelină, fructe de pădure, verdețuri și citrice.
Alte alimente recomandate sunt: peștele gras, în special somonul, stridiile, ciocolata neagră, nucile și semințele, mierea de albine, uleiul de măsline.
De asemenea, chiar dacă nu au efect direct asupra funcției erectile, cerealele integrale, carnea slabă și lactatele degresate, au un aport nutrițional important, îmbunătățind circulația sanguină și alte procese metabolice care influențează și aparatul reproducător.
-
Vitamine
Vitaminele sunt substanțe organice esențiale pentru funcționarea normală a organismului, întrucât de ele depind majoritatea proceselor metabolice. În ceea ce privește funcția erectilă, s-a stabilit că anumite vitamine au beneficiii asupra vieții sexuale, printre care se pot enumara următoarele vitamine: Vitamina B3, B9 și vitamina C.
Fructele și legumele sunt surse importante de vitamina C, în timp ce vitamina B3 se găsește în special în carne și ouă, iar vitamina B9 în leguminoase, verdețuri, nuci și semințe.
În același timp, poți să apelezi la diferite suplimente alimentare care conțin aceste vitamine.
-
Inhibitorii PDE5 naturali
De această dată este vorba de substanțe care acționează asupra unei enzime din organism ce îngreunează erecția prin reducerea producției de oxid nitric. Enzima se numește fosfodiesterază de tip 5 (PDE5), iar principalii inhibitori naturali sunt L-arginina și yohimbina.
L-arginina este un aminoacid care se găsește în alimente precum carne, pește, produse lactate și nuci sau semințe, în timp ce yohimbina se extrage din scoarța unui arbore originar din Africa, numit yohimbe.
Aceste ingrediente naturale sunt o alternativă la medicamentele pentru tratarea disfuncției erectile, ce conțin substanțe active care acționează în mod similar, prin inhibarea temporară a acțiunii enzimei PDE5 și favorizarea creșterii fluxului sanguin către zona genitală.
În concluzie, îți recomandăm să consumi în mod frecvent sucuri naturale, în special sucuri obținute din citrice, rodii, sfeclă și alte fructe sau legume cât mai colorate, care conțin cantități mari de flavonoide. Merge chiar și un pahar de vin roșu precum și 2-3 cești de cafea pe zi, însă în privința acestor băuturi trebuie să te limitezi la atât. Nu în ultimul rând, evită excesul de alcool, precum și cel de energizante, băuturi carbogazoase sau sucuri cu zahăr adăugat.