Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Dapoxetina (Priligy): Ce este, Preț & Prospect

 • Scris De:
  Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Ejacularea precoce este una din cele mai comune tulburări sexuale în cazul bărbaților, fie ca aceștia au avut dintotdeauna o astfel de problemă, fie că aceasta apărut pe parcurs.

În primul caz este vorba de ejaculare precoce primară iar în al doilea putem vorbi de ejaculare precoce secundară, însă în ambele situații problema este aceeași.

Concret, ejacularea se produce într-un interval de 1-3 minute și nu poate fi în niciun fel întârziată, iar acest lucru se întâmplă frecvent sau de fiecare dată atunci când are loc stimularea în timpul actului sexual.

Fiind o problemă cu care se confruntă permanent sau temporar circa o treime dintre bărbați, bineînțeles că au fost găsite  și soluții pentru rezolvarea sa.

Una dintre ele este Priligy, un medicament pentru tratarea ejaculării precoce în cazul bărbaților între 18 și 64 de ani, disponibil sub formă de comprimate de 30 de miligrame și 60 de miligrame.

Ce este Dapoxentina ?


Dapoxentina este substanța activă din medicamentul Priligy, făcând parte din categoria inhibitorilor selectivi ai serotoninei (SSRI).

Rolul său este acela de a crește nivelul serotoninei din creier, ceea ce are ca efect îmbunătățirea controlului ejaculator în timpul actului sexual și întârzierea ejaculării.

Pentru a înțelege mai bine mecanismul de funcționare al acestui medicament, trebuie precizat mai întâi că serotonina este o substanță produsă de organism, cu rol de neurotransmițător implicat în reglarea emoțiilor și a funcțiilor sexuale.

După administrare, dapoxentina din compoziția medicamentului Priligy împiedică recaptarea serotoninei în celulele nervoase din creier și din măduva spinării, crescând astfel nivelul acestui neurotransmițător în spațiile dintre celulele creierului.

Mai exact, prin inhibarea recaptării serotoninei, dapoxetina prelungește disponibilitatea acesteia în sinapsele neuronale, ceea ce conduce la o creștere a semnalizării serotoninergice și la o scădere a excitabilității sistemului ejaculator.

Cât costă Priligy ?


Medicamentul se găsește doar în farmacii, de unde se eliberează doar pe bază de prescripție medicală, iar în din ofertele pe care le-am consultat reiese că prețul unui comprimat de 30 de miligrame variază între 28 și 33 de lei.

O cutie cu 3 tablete costă circa 100 de lei, în timp ce o cutie cu 6 tablete poate fi procurară la un preț până în 180 de lei.

Un comprimat de 60 de miligrame costă în medie 22 – 24 de lei, însă prețul scade pe măsură ce cantitatea comandată este mai mare. Astfel, o cutie cu 10 tablete poate costa în jur de 225 de lei, în timp ce la o comandă de 120 de pastile, prețul ajunge la 2.700 de lei, la cu un cost de aproximativ 13,5 lei pentru un comprimat.

Prospect & Administrare Priligy


Prospectul ar trebui să conțină informații importante despre dozare, mod de administrare, contraindicații, precauții și posibile efecte secundare. Dacă aveți orice întrebări sau îngrijorări cu privire la Priligy, vă recomandăm să discutați cu medicul dumneavoastră.

Reacții adverse & Efecte secundare

Medicamentul poate cauza și anumite reacții adverse, însă dacă este administrat în dozele recomandate, riscul de a avea astfel de reacții va fi unul redus, la fel și intensitatea acestora.

Într-un studiu din efectuat de Hyun Jun Park în 2017, care a implicat 182 de bărbați, arată că 80% dintre aceștia au renunțat la tratamentul cu dapoxetină, din cauza prețului mare și că acesta are nevoie de administrare înaintea fiecărui act sexual.

Imaginea de mai jos arată motivele pentru care bărbații au renunțat la tratamentul cu dapoxetină.

Reacțiile adverse frecvente pot părea în aproximativ 10% din pacienții care apelează la un astfel de tratament și constau în:

 • Grețuri;
 • Dureri de cap;
 • Amețeli;
 • Diaree;
 • Insomnie;
 • Sare de oboseală sau slăbiciune.

Există și reacții adverse care apar în mai puțin de 10% din cazuri, iar printre ele se numără:

 • Anxietatea;
 • Tulburările de vedere, cum ar fi vedere încețoșată;
 • Somnolența;
 • Palpitațiile;
 • Tahicardia;
 • Hipertensiunea arterială;
 • Disfuncția erectilă.

În mai puțin de 1% din cazuri pot apărea și reacții adverse precum:

 • Erupții cutanate sau mâncărimi cauzate de alergia la dapoxetină;
 • Convulsii;
 • Stări confuze;
 • Scăderea libidoului.

Contraindicații

Nu există medicament care să nu aibă și anumite contraindicații, iar Priligy nu face excepție de la această regulă. Pentru a evita anumite consecințe neplăcute, medicamentul nu este recomandat în următoarele situații:

 • Hipersensibilitate la dapoxetină – Dacă sunteți alergic sau aveți o hipersensibilitate cunoscută la dapoxetină sau la oricare dintre componentele medicamentului, nu ar trebui să utilizați Priligy.
 • Afecțiuni hepatice – Priligy este contraindicat în cazul persoanelor cu disfuncție hepatică moderată sau severă. Medicamentul poate afecta funcția hepatică și ar putea fi necesară o doză ajustată sau întreruperea utilizării în aceste cazuri.
 • Afecțiuni renale – Dapoxetina nu este recomandată persoanelor cu boi renale, în special celor cu insuficiență renală severă, care necesită dializă.
 • Tulburări psihice – Priligy trebuie utilizat cu precauție la pacienții cu tulburări psihice cum ar fi depresia, tulburarea bipolară sau tulburări de personalitate. Există riscul potențial de agravare a simptomelor sau apariția unor reacții adverse.

Interacțiunea cu alte medicamente

Priligy, mai exact substanța activă din compoziția medicamentului, poate interacționa cu alte medicamente, iar aceste interacțiuni pot avea efecte asupra eficacității și siguranței tratamentului. Iată care sunt principalele grupe de medicamente cu care acesta poate interacționa:

 • Inhibitori ai monoaminoxidazei (IMAO) – Priligy nu trebuie utilizat concomitent cu IMAO sau în decurs de 14 zile de la oprirea administrării unui astfel de medicmaent. Această combinație poate duce la creșterea nivelului de serotonină în organism și poate cauza simptome grave, cum ar fi hipertensiune arterială și puternice reacții serotoninergice
 • Antidepresive triciclice (ATC) și inhibitori selectivi ai recaptării de serotonină (ISRS) – Priligy poate interacționa cu ATC și ISRS, deoarece toate aceste medicamente afectează funcția serotoninei. Utilizarea concomitentă poate crește riscul de reacții adverse serotonergice, cum ar fi sindromul serotoninergic, care este o afecțiune destul de gravă.
 • Alte medicamente care pot afecta funcția serotoninei – Există și alte medicamente care pot influența semnalizarea serotoninei în organism, cum ar fi triptanii (utilizați pentru migrene), tramadolul (analgezic opioid), linezolidul (antibiotic) și unele medicamente utilizate în tratarea tulburărilor psihiatrice. Utilizarea concomitentă cu Priligy poate crește riscul de efecte secundare serotonergice.
 • Medicamente metabolizate de enzimele CYP3A4 și CYP2D6 – dapoxetina este metabolizată în organism de aceste enzime, deci medicamentele care inhibă sau induc aceste enzime pot influența nivelul și concentrația dapoxetinei în organism.

Cum se păstrează pastilele Priligy ?

În primul rând, este foarte important ca tabletele de Priligy să fie păstrate în ambalajul lor original, care este special conceput pentru a le proteja împotriva factorilor externi. Totuși există și anumiți factori împotriva cărora nu pot asigura protecție totală, iar aceștia sunt umiditatea, temperaturile ridicate și acțiunea razelor solare.

Din acest motiv, ambalajele cu medicamente trebuie să fie depozitate într-un loc uscat, la temperatura camerei și ferit de lumina soarelui. Cel mai potrivit spațiu în acest sens este un sertar sau dulapul cu medicamente.

Ca măsură de precauție, trebuie să vă asigurați că spațiul pentru depozitare este inaccesibil copiilor și animalelor de companie, iar pentru mai multă siguranță îl puteți asigura cu o înmuietoare sau un lacăt.

Nu uitați să verificați periodic termenul de valabilitate, iar dacă veți constata că acesta este depășit, nu consumați medicamentele expirate. De asemenea, acestea trebuie să fie mutate din spațiul de depozitare, pentru a nu fi confundate cu medicamentele aflate încă în termen de valabilitate.

Care este dozajul recomandat ?

Priligy este disponibil în două variante, respectiv sub formă de comprimate de 30 de miligrame și comprimate de 60 de miligrame.

Inițial se recomandă administrarea pe cale orală a unui comprimat de 30 de miligrame, într-un interval de 1-3 ore înainte de începerea activității sexuale.

Dacă medicamentul nu are efectul scontat, medicul care l-a prescris poate decide dublarea dozei, iar  în acest caz se administrează un comprimat de 60 de miligrame.

Este important de reținut că doar medical poate decide dacă este necesară creștrea dozajului, iar o astfel de inițiativă luată pe cont propriu poate avea consecințe nefas

Întrebări frecvente


În discuțiile purtate cu pacienții care se confruntă cu  problema ejaculării precoce am primit frecvent câteva întrebări care au inspirat și subiectul articolului de față și cărora le vom oferi răspuns în finalul acestuia.

1. Se poate cumpăra fără prescripție medicala?

În majoritatea țărilor în care este aprobat pentru utilizare, Priligy se poate cumpăra din farmacii doar pe bază de prescripție medicală, însă reglementările diferă în funcție de legislația fiecărui stat.

În România, medicamentul se vinde legal doar pe bază de rețetă și vă recomandăm să țineți cont de acest detaliu și să treceți mai întâi pe la medic înainte de a începe un astfel de tratament.

Din păcate, în documentarea acestui material am găsit și câteva siteuri care ofereau potențialilor clienți acest medicament „la liber”, însă vă recomandăm să nu dați curs unor astfel de oferte pentru că nu puteți ști ce produse comandați și ce efect vor avea.

De asemenea, chiar dacă medicamentul comandat online este original, administrarea sa fără a cere în prealabil sfatul unui medic presupune o serie de riscuri pe care nu are rost să vi le asumați.

2. Am folosit Priligy și nu funcționează. Ce alternative am?

Se poate întâmpla în anumite cazuri ca medicamentul să nu aibă efectul dorit, nici  după modificarea dozajului și trecerea de la comprimatele de 30 de miligrame la cele de 60. În astfel de situații nu trebuie să desperați, pentru că există și alte soluții pentru ejacularea precoce.

Cea mai bună alternativă este VigoForte, un produs 100% natural cu efecte benefice în ceea ce privește potența și controlul ejaculării. De această dată nu este vorba de un medicament ci de un supliment alimentar, ceea ce înseamnă că nu veți mai avea nevoie de prescripție medicală pentru procurarea sa.

Produsul a fost aprobat recent de Ministerul Sănătății, astfel că este disponibil și pe piața din România, sub formă de comprimate.

O cutie de VigoForte conține 10 comprimate și poate fi comandată la un preț de 89 de lei, în timp ce 3 cutii costă 189 de lei, iar 5 cutii 289 de lei.

Suplimentul se administrează cu 20-30 de minute înainte de a începe activitatea sexuală, asigurând o erecție rapidă și puternică și întârziind ejacularea astfel încât să amplifice și să prelungească plăcerea sexuală în cazul ambilor parteneri.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?