Vitamine pentru potență și erecție maximă

Vitamine pentru potență și erecție maximă

Bărbații care își doresc o performanță sexuală îmbunătățită au numeroase soluții la care pot apela, printre acestea regăsindu-se chiar și efectele benefice pe care le au vitaminele.

1. Vitamina B9

Cunoscută și sub denumirea de acid folic, vitamina B9 este recomandată în special pentru femeile însărcinate. Totuși, s-a dovedit faptul că aceasta are un rol important și în producția de testosteron.

De exemplu, în cazul în care un bărbat are carențe de vitamina B9, acesta va avea un libido scăzut și va fi complet dezinteresat de activitatea sexuală.

Într-un studiu din 2014, mulți participanți cu disfuncție erectilă au avut și o deficiență de vitamina b9. (1)

2. Vitamina D

De asemenea, și vitamina D contribuie la creșterea nivelului de testosteron, conform unui studiu realizat de Asociația Americană de Urologie.

Astfel că suplimentele de vitamina D sau asimilarea acesteia din diverse alimente pot contribui la creșterea libidoului și performanțelor sexuale.

O meta-analiză din 2020 indică o legătură între deficiența de vitamina D și problemele de potență. (2)

3. Vitamina B3

Vitamina B3 conține niacina și are rolul de a îmbunătăți circulația și producerea de hormoni sexuali, ducând astfel la creșterea performanțelor sexuale.

În plus, această ajută și la echilibrarea somnului, precum și la tratarea disfuncțiilor erectile, motiv pentru care ar trebui să facă parte din alimentația oricărui bărbat.

Vitamina B3 se poate lua din surse naturale, cum ar fi lapte, carne roșie, sfeclă, sparanghel, orez, arahide, semințe de floarea soarelui.

Un studiu mai vechi, concluzionează că Vitamina B3 ar putea îmbunătăți disfuncția erectilă la bărbați. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste constatări. (3)

4. Vitamina C

Aceasta este una dintre cele mai populare vitamine, ale cărei numeroase beneficii pe care le are asupra organismului sunt cunoscute tuturor.

Totuși, vitamina C are și un efect mai puțin cunoscut. Datorită rolului pe care îl are în reglarea presiunii arteriale, care duce la obținerea unei erecții puternice, fiind astfel un motiv în plus pentru care bărbații ar putea consuma lămâi, căpșune, ardei sau cartofi.

Alte soluții pentru potența


Bineînțeles că există și alte soluții la care bărbații pot apela pentru a-și îmbunătății performanțele sexuale și pentru a obține o erecție puternică. Printre acestea se regăsesc și următoarele:

  • L-arginină

Aceasta este un aminoacid care are rolul de a susține producerea de oxid nitric în organism, iar suplimentele de L-arginină contribuie la tratarea tulburărilor erectile cât și la dilatarea vaselor de sânge.

  • Yohimbină

Această substanță este obținută din scoarța arborelui Yohimbe, denumit și „copacul iubirii”, aceasta având un puternic efect afrodiziac, motiv pentru care este folosită adesea în compoziția medicamentelor pentru potență, deoarece contribuie la dilatarea vaselor de sânge și la creșterea fluxului sanguin de la nivelul organului genital.

  • Ginseng

Ginsengul este una dintre plantele care se regăsesc în compoziția medicamentelor și suplimentelor alimentare pentru potență, deoarece pe lângă numeroasele beneficii pe care le oferă, acesta are și rolul de a crește libidoul, ginseng-ul este de asemenea cunosc ca planta care îmbunătățește erecția masculină.

Prin urmare, toate aceste vitamine și substanțe pot contribui la o îmbunătățirea vieții sexuale, prin tratarea disfuncțiilor erectile și creșterea performanțelor sexuale.

Vrei un complex de vitamine pentru potență ?


Dezavantajul în cazul soluțiilor prezentate mai sus este că trebuie luate în calcul mai multe surse care să conțină aceste vitamine și substanțe, dar pe piață există și soluții mult mai practice.

Pe lângă numeroasele pastile pentru potență, care sunt cunoscute atât pentru efectele lor, cât și pentru efectele secundare, mai există și un supliment alimentar care are ingrediente 100% naturale.

Acesta este VigoForte, care nu are nici un efect advers și nici nu interacționează cu alte medicamente, prescrise pentru diferite afecțiuni medicale.

În plus, VigoForte este fabricat în U.E. și este aprobat de Ministerul Sănătății din România. Un alt avantaj al acestui supliment este că se poate lua numai la nevoie, fără necesitatea de a urma o cură de lungă durată.

Astfel că bărbații care au nevoie de ajutor în problemele de potență sau numai își doresc o erecție puternică și de durată au de unde alege, VigoForte fiind însă o soluție eficientă.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *