Dimeniunea medie a penisului:cât de mult contează ?

Dimeniunea medie a penisului:cât de mult contează ?

Nu există nicio îndoială că dimensiunea penisului este unul dintre cele mai aprinse subiecte discutate.

Potrivit unor studii, dimensiunea medie a unui penis poate varia foarte mult, unii bărbați având penisuri mai mari decât alții.

Dar contează cu adevărat dimensiunea?

Dacă te întrebi dacă dimensiunea medie a penisului este sau nu importantă pentru tine sau cum o poți crește, citește mai departe pentru a afla mai multe detalii.

Care este dimensiunea medie a penisului ?


Nu există un răspuns unic la această întrebare, deoarece dimensiunea medie a penisului variază semnificativ de la o persoană la alta.

Cu toate acestea, câteva statistici generale despre dimensiunea medie a penisului includ:

  • lungimea medie a penisului în erecție este de 13 cm;
  • circumferința medie la bază este de 10 cm.

Ce spun studiile ?


O serie de studii au constatat că dimensiunea medie a penisului este cuprinsă între 12,7 și 15,24 centimetri lungime și între 10 și 12 centimetri grosime.

Aceste măsurători sunt luate atât de la bărbați care au suferit intervenții chirurgicale pentru a-și mări dimensiunea penisului (prin mărirea arborelui sau mărirea circumferinței), cât și de la bărbați care nu au suferit nicio intervenție chirurgicală.

Desigur, aceste cifre nu reflectă neapărat procentul de persoane ale căror penisuri se încadrează în aceste intervale – deoarece nu toată lumea alege să se supună unor proceduri de mărire chirurgicală. Dar ele oferă o idee despre ceea ce este “media”.

Așadar, deși nu dispunem de dovezi solide care să indice o anumită cifră aproximativă pentru dimensiunea medie a penisului, se pare că există un consens larg răspândit asupra faptului că penisurile mai mari sunt mai răspândite decât cele mai mici în rândul oamenilor.

Contează dimensiunea penisului ?


Există o mulțime de speculații în jurul mărimii penisului și mulți oameni cred că aceasta contează.

Cu toate acestea, dovezile științifice care stau la baza acestei afirmații sunt, în cel mai bun caz, sumare.

De fapt, nu au fost efectuate niciodată studii privind impactul dimensiunii penisului asupra satisfacției sexuale sau a longevității relațiilor.

Așadar, dacă crezi sau nu că dimensiunea penisului tău are impact asupra acestor lucruri este de interpretat.

Cu toate acestea, unele femei se simt mai confortabil cu bărbații care au penisuri mai mari. Există mai multe motive pentru acest lucru.

În primul rând, un penis mare poate oferi o satisfacție mai mare atunci când vine vorba de actul sexual.

De asemenea, poate face ca orgasmele vaginale să fie mai plăcute pentru ambele părți implicate în sex.

Pe de altă parte, este posibil ca unor femei să nu le pese deloc de mărimea penisului unui bărbat – s-ar putea să își dorească doar pe cineva care să fie amabil și grijuliu din punct de vedere emoțional și sexual.

Puteți crește dimensiunea penisului ?


Există numeroase opțiuni prin care îți poți crește dimensiunea penisului, fără intervenții chirurgicale, însă acestea cel mai probabil îți vor oferi doar o creștere temporară.

O modalitatea de a crește dimensiunea penisului este utilizarea dispozitivelor de tracțiune peniană. Aceste dispozitive sunt utile pentru corectarea curburilor și deformărilor penisului și pot oferi o creștere mică.

O altă tehnică populară implică utilizarea pompelor pentru penis. Aceste dispozitive trag de axul penisului pentru a crește fluxul sangvin și a mări corpul cavernos. Necesită însă o utilizare regulată pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni pentru a vedea rezultate semnificative.

Exercițiile de întindere a penisului folosesc masajul pentru a manipula țesuturile acestuia. Astfel, odată ce țesuturile sunt vindecate, penisul va arăta mai gros și mai mare.

Cum se poate măsura lungimea unui penis ?


Metoda tradițională de măsurare a lungimii penisului se bazează pe întinderea acestuia în erecție și folosirea unui liniar, ținându-se cont de osul pubian și vârful penisului ,cu toate acestea, s-a demonstrat că această tehnică este inexactă și nesigură.

De fapt, studiile au constatat că până la 87% dintre bărbați au un penis mai mare decât dimensiunea așteptată după ce au folosit această metodă.

Concluzie


Cu toată agitația din jurul dimensiunii penisului, poate fi uneori puțin dificil să înțelegi care sunt dimensiunile medii.

Cu toate acestea, ne-am documentat și ți-am prezentat câteva informații relevante, care te vor ajuta să înțelegi ce spun studiile și femeile despre dimensiunea penisului unui bărbat.

Deși lungimea medie a unui penis în erecție este de aproximativ 12-15 cm, acest lucru nu înseamnă că organul fiecărui bărbat are aceeași dimensiune.

La fel cum există oameni care au penisuri extrem de mici și mari, există și bărbați cu măsuri peste medie.

Așa că nu-ți mai face griji cu privire la dimensiunea propriului penis și începe să te concentrezi în schimb pe performanțele tale în pat!

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *