Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Dimensiunea Medie a Penisului: Care este marimea perfectă ?

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Oamenii de știință nu știu cu adevărat lungimea medie a unui penis, dar aceștia cred că este probabil în jur de 12.9 până la 13.9 cm, conform unui studiu recent efectuat de către Bruce M. King în 2022.

Dimensiunea penisului depinde de multe aspecte cum ar fi rasa, moștenirea genetică, vârsta și fizionomia, iar bărbații foarte bine dotați din acest punct de vedere nu înseamnă neapărat că au și cele mai bune performanțe sexuale.

Am scris acest articol pentru a-i face pe cititorii noștri să înțeleagă că mărimea penisului este doar un simplu detaliu a cărui conotație nu este nici pe departe atât de importantă pe cât se crede.

Mărimea penisului la naștere ?


Dimensiunea medie a penisului unui nou-născut este de 2-3 centimetri. Firește, mulți copii pot avea penisul mai lung la naștere, însă dezvoltarea ulterioară va fi influențată de activitatea hormonală, de stilul de viață, starea de sănătate, alimentație și mulți alți factori care nu permit o predicție exactă la momentul respectiv.

Trebuie să precizăm de la bun început că mărimea penisului la naștere nu este un amănunt foarte relevant, deoarece dezvoltarea organului sexual masculin va începe abia în următorii ani, fiind influențată de o serie de factori.

Așadar dimensiunea penisului unui bebeluș nu oferă niciun indiciu despre dezvoltarea sa ulterioară.

Care este media penisului în funcție de vârstă ?


În primii ani de viață, până la vârsta adultă, sistemul reproducător masculin este încă în dezvoltare, astfel că dimensiunea penisului variază în funcție de vârstă dar și de metabolismul fiecăruia. Astfel, unii băieți pot avea la un moment dat penisul mai dezvoltat decât alții de vârsta lor, însă aceștia din urmă pot „recupera” în anii următori, când este posibil ca raportul să se schimbe.

În general, înainte de vârsta pubertății, dimensiunea penisului este mică, iar diferențele între copii nu sunt semnificative.

Acestea încep să apară odată cu vârsta de 11 ani, când începe dezvoltarea semnificativă a sistemului reproducător sub influența hormonilor sexuali masculini.

Până la 18 ani, adolescenții experimentează o creștere semnificativă a lungimii și circumferinței penisului și, după cum spuneam, dimensiunea poate varia considerabil de la caz la caz, iar acest lucru e firesc, așa că nu putem vorbi de o dimensiune medie exactă la această categorie de vârstă.

Relevantă în acest sens este dimensiunea penisului imediat după vârsta de 20 de ani, când se consideră că este atins maximul dezvoltării sexuale.

La vârstă adultă, dimensiunea medie a penisului variază între 12 și 16 centimetri, însă aceasta nu înseamnă că bărbații care au un penis mai mic trebuie să își facă griji în privința performanțelor sexuale. De asemenea, un penis mai lung de 16 centimetri nu garantează neapărat o viață sexuală foarte activă și performantă, pentru că nu doar acest detaliu contează.

Când încetează să crească penisul ? 


Conform studiului „Growth and Development of Male External Genitalia” penisul
se oprește din evoluție în jurul vârstei de 19-20 de ani, lucru asociat cu sfârșitul adolescenței și începutul vieții adulte.

În funcție de activitatea hormonală, creșterea penisului poate înceta la vârsta de 19 ani, în timp ce în alte cazuri penisul poate continua să se dezvolte până spre 20 de ani.

După această vârstă, majoritatea bărbaților nu mai experimentează o creștere semnificativă a dimensiunii penisului lor în mod natural. Acesta este și motivul pentru care media despre care am vorbit în capitolul anterior se calculează în funcție de dimensiunea atinsă la împlinirea vârstei de 20 de ani.

Cum se măsoară dimensiunea penisului ?


Măsurarea penisului se face doar când acesta este în stare de erecție, putând fi folosită în acest scop o riglă sau un metru flexibil de croitorie.

Măsurătoarea trebuie făcută pe partea superioară a penisului, plasând un capăt al instrumentului de măsurare la baza pubisului – acolo unde penisul de unește cu corpul. Din acel punct se măsoară în linie dreaptă distanța până la vârful glandului, iar valoarea astfel obținută este lungimea penisului.

Pentru a obține o imagine cât mai exactă a dimensiunii penisului, este necesară și măsurarea grosimii acestuia, mai precis a circumferinței. De această dată este nevoie de un instrument de măsură flexibil, așa cum e metrul de croitorie, însă poți folosi și un șnur sau o panglică pe care să le măsori apoi cu rigla.

Și de această dată, penisul trebuie să fie în stare erectă, iar măsurarea circumferinței se face la jumătatea acestuia. În acest scop, se înfășoară instrumentul de măsură în jurul penisului, în zona mediană, fără a strânge foarte tare dar având grijă și să nu îl lași prea larg. Dacă ai folosit un metru flexibil de croitorie sau o ruletă, nu trebuie decât să citești valoarea indicată, iar dacă ai folosit șiretul sau panglica, acestea se măsoară apoi liniar pentru a afla circumferința penisului.

Contează într-adevăr mărimea penisului ?


Pentru că este un subiect care îi preocupă în mod deosebit pe bărbați (într-o măsură mult mai mare decât pe femei) legătura dintre mărimea penisului și preferințele sexuale ale partenerelor, precum și gradul de satisfacție al acestora în raport cu mărimea penisului, a făcut obiectul mai multor studii.

Un astfel de studiu a inclus 75 de femei active sexual, cărora le-au fost prezentate mai multe modele de penisuri desenate 3D, având dimensiuni diferite. Femeilor intervievate li s-a cerut să își exprime preferințele pentru modelul pe care l-ar prefera la partenerii lor, pentru o partidă de sex ocazional și pentru o relație de lungă durată.

În primul caz, majoritatea femeilor au ales un model de penis de 16,2 centimetri lungime și o circumferință de 12,7 centimetri, în timp ce pentru  o relație de lungă durată au preferat un model cu dimensiuni ceva mai reduse, de 16 centimetri lungime și 12,5 centimetri grosime.

Dacă ai reținut ce am spus mai devreme când am vorbit de dimensiunea medie a penisului, ai constatat desigur că alegerea femeilor s-a oprit asupra penisurilor de dimensiuni normale și nu a acelora care se remarcă prin lungime sau grosime.

Așadar, pentru femei, mărimea nu contează în mod special, acestea preferând un partener cu un penis de dimensiuni medii.

Mai trebuie precizat că un penis de dimensiuni mari poate ridica anumite probleme și în ceea ce privește funcționalitatea, întrucât este nevoie de un flux mai mare de sânge pentru a obține o erecție, implicit de un sistem circulator foarte sănătos.

De asemenea un penis prea lung crește riscul apariției infecțiilor urinare și a altor probleme de sănătate.

Cel mai mare penis din lume ?

Deși în Cartea Recordurilor nu există  o categorie specială alocată unui astfel de subiect, există niște date certe pe această temă, confirmate de surse medicale. Astfel, bărbatul cu cel mai lung penis din lume, ale cărui dimensiuni sunt confirmate oficial de medici, este americanul Jonah Cardeli Falcon, al cărui organ sexual în erecție măsoară 34 de centimetri în lungime.

Titlul neoficial a fost revendicat și de un mexican pe nume Roberto Esquivelm, care pretindea că lungimea penisului său este de nu mai puțin de 48 de centimetri. Medicii l-au contrazis însă, susținând că penisul său are doar 15 centimetri lungime, iar diferența până la 48 de centimetri este doar piele, care nu se ia în considerare când se măsoară organul sexual.

Și în România a existat un personaj considerat la vremea sa foarte bine dotat din punct de vedere sexual, fiind vorba de vestitul bandit Terente. Penisul acestuia măsura 22 de centimetri în stare erectă, fiind păstrat conservat timp de 82 de ani la Institutul Medico-Legal Mina Minovici, până în 2009.

Cel mai mic penis din lume ?

Pentru că dimensiunea redusă a penisului nu este un motiv de laudă, iar cei care au o astfel de problemă se feresc să devină la fel de celebri precum personajele prezentate mai sus, nu există date oficiale în acest sens.

Ceea ce se știe clar este faptul că există bărbați care suferă de o afecțiune genitală numită micropenis, caracterizată printr-o dimensiune foarte redusă a penisului. Conform standardelor medicale, orice bărbat al cărui penis măsoară mai puțin de 4 centimetri în stare de repaus și mai puțin de 7 centimetri în erecție poate fi considerat ca suferind de o astfel de afecțiune.

Așadar, mărimea penisului este o chestiune subiectivă care nu ar trebui să constituie factorul esențial în evaluarea masculinității și a capacităților sexuale ale unui bărbat.

Un penis de dimensiuni mari poate fi în cel mai bun caz un motiv de mândrie și creștere a stimei de sine pentru posesorul său, însă există alte aspecte mult mai importante pe care femeile le au în vedere atunci când își aleg un partener.

Atât tip cât penisul tău măsoară mai mult de 7 centimetri în stare erectă, nu trebuie să își faci griji în această privință, pentru că se încadrează în limitele normale, iar satisfacția sexuală oferită unei partenere depinde în bună măsură și de modul în care știi să comunici, să îți manifești afecțiunea și să creezi o conexiune emoțională puternică.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?