Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Beneficiile Sexuale ale Ghimbirului: Poate Crește Potență ?

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă originară din zona Asiei, unde este folosit de mii de ani ca ingredient culinar, dar și ca plantă medicinală. India și China au fost primele țări care au utilizat intens ghimbirul și totodată l-au făcut să devină cunoscut în întreaga lume. Ulterior, acesta a făcut obiectul mai multor studii care au confirmat efectele sale benefice pentru sănătate, datorate numeroaselor substanțe naturale care ajută organismul.

Totodată, ghimbirul este cunoscut și ca o plantă afrodiziacă, calitățile sale în ceea ce privește viața sexuală fiind consemnate în vechile manuale de medicină tradițională chinezească dar și în scrierile vechi din India.

Studiile mai recente în ceea ce privește beneficiile ghimbirului asupra vieții sexuale sunt limitate, însă există numeroase alte cercetări ce au confirmat alte calități ale acestei plante, care ar putea avea un efect pozitiv și asupra funcției sexuale.

Așadar, nu putem deocamdată să spunem cu certitudine că ghimbirul acționează în mod direct asupra aparatului reproducător, însă faptul că scade stresul oxidativ și îmbunătățește circulația sanguină poate duce și la îmbunătățirea funcțiilor sexuale. De asemenea, este un fapt dovedit că ghimbirul îmbunătățește fertilitatea, ceea ce este de mare ajutor pentru cuplurile care doresc să aibă un copil.

În continuare îți prezentăm detaliat fiecare din aceste beneficii și modul în care îți pot îmbunătăți viața sexuală.

1. Poate crește fluxul sanguin


În cadrul unui studiu de laborator a constatat că substanțele active pe care le conține, în special gingerolul, acționează asupra vaselor sanguine, acesta avănd efect vasodilatator, relaxând mușchii netezi din pereții vaselor de sânge și stimulând producția de oxid nitirc, ce conferă elasticitate acestor vase pentru a se putea dilata mai ușor.

În acest mod, vasele sanguine permit trecerea unui flux mai mare de sânge către organe și țesuturi, ceea ce înseamnă o mai bună oxigenare a acestora și o îmbunătățire a funcționalității.

În cazul bărbaților, creșterea fluxului de sânge în zona genitală este esențială pentru obținerea erecției, astfel că ghimbirul poate avea ca efect îmbunătățirea potenței, fiind recomandat în special celor care suferă de disfuncție erectilă.

În ceea ce privește femeile, creșterea fluxului sanguin permite o mai bună irigare a zonei genitale, ceea ce îmbunătățește sensibilitatea la stimulii sexuali și sporește gradul de excitație.

2. Poate reduce stresul oxidativ


Stresul oxidativ este efectul pe care anumiți compuși numiți radicali liberi îl au asupra celulelor. Radicalii liberi se formează în organism în urma proceselor metabolice sau prin intermediul unor alimente, fiind substanțe reziduale pe care organismul le neutralizează în mod natural.

Când numărul radicalilor liberi depășește capacitatea de autoapărare a organismului, apare stresul oxidativ ca urmare a efectului de oxidare pe care acești compuși îl exercită asupra celulelor. Prin oxidare, celulele își modifică structura iar funcționalitatea acestora este afectată, ceea ce duce la apariția a numeroase probleme de sănătate. Multe dintre acestea pot duce și la apariția disfuncției erectile, din cauza afectării sistemului circulator sau nervos.

S-a constatat în urma altor studii că ghimbirul are și un puternic efect antioxidant, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a neutraliza radicalii liberi despre care am vorbit.

Astfel, ghimbirul consolidează capacitatea naturală a organismului de a se apăra împotriva acestor compuși nocivi, prevenind stresul oxidativ, implicit problemele asociate acestora, care pot afecta și funcționarea sistemului reproducător.

3. Poate imbunătăți fertilitatea


Beneficiile ghimbirului asupra fertilității masculine au fost descoperite cu ocazia unor cercetări având ca obiect găsirea unor soluții pentru a îmbunătăți calitatea spermei în cazul bărbaților cu diabet. Studiile au fost făcute pe șoareci de laborator, fiind testate mai multe extracte naturale din diferite plante medicinale.

Cercetătorii au constatat cu această ocazie că administrarea de ghimbir pentru o anumită perioadă de timp a dus la creșterea numărului de spermatozoizi precum și la îmbunătățirea motilității acestora, adică a capacității de a se deplasa prin lichidul seminal pentru a ajunge la ovul. În același timp, analizele de spermă au relevat și o îmbunătățire a concentrației de substanțe nutritive necesare pentru hrănirea celulelor sexuale și menținerea sănătății acestora până la momentul fecundării.

Pe de altă parte, nu au fost constatate progrese notabile în ceea ce privește fertilitatea în cazul femeilor.

Datorită efectului său antioxidant, ghimbirul este un remediu eficient și împotriva stresului precum și a stărilor de anxietate sau depresie pe care acesta la poate genera.

Este cunoscut faptul că stresul și stările psihice negative pe care le induce constituie una din cauzele tulburărilor de natură sexuală precum disfuncția erectilă sau scăderea libidoului, iar efectul calmant și relaxant al ghimbirului poate preveni astfel de situații.

Prin neutralizarea radicalilor liberi, ghimbirul previne procesele inflamatorii datorate stresului oxidativ care pot afecta și sistemul nervos. Aceste procese inflamatorii influențează în mod negativ secreția unor neurotransmițători precum dopamina și serotonina, care controlează starea de spirit.

În afară de îmbunătățirea stării psihice, ghimbirul îmbunătățește și răspunsul organismului la stimulii sexuali, tot datorită prevenirii stresului oxidativ care poate afecta și sensibilitatea nervoasă, întârziind semnalele trimise către și dinspre creier în scopul obținerii unei erecții.

Poate ghimbirul să reducă efectele disfuncției erectile ?


Având în vedere beneficiile enumerate mai sus, se poate spune că ghimbirul poate fi ameliora dintre efectele disfuncție erectile.

Relevant în acest sens este un articol publicat în The Journal of Cardiovascular Pharmacology, care prezintă rezultatele unui studiu ce a vizat efectul ghimbirului asupra hipertensiunii arteriale.

Trebuie menționat că hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente cauze ale disfuncției erectile, atât prin prisma afectării circulației sanguine, cât și a tratamentului care trebuie administrat perioade îndelungate și care scade potența.

Rezultatele studiului relevă faptul că ghimbirul are capacitatea de a scădea presiunea sângelui, prevenind astfel apariția hipertensiunii arteriale, această capacitate se datorează acțiuni vasodilatatoare, care face ca vasele să își mărească volumul, permițând trecerea unui flux mai mare de sânge fără a crește presiunea în sistemul circulator.

Autorii studiului au concluzionat astfel că ghimbirul poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, având totodată și un efect pozitiv asupra funcției erectile și a vieții sexuale.

Toate aceste efecte benefici sunt atribuite rădăcinii de ghimbir, care poate fi utilizată în stare crudă sau uscată. În stare proaspătă, ghimbirul poate fi adăugat pe post de condiment în diferite preparate sau poate fi combinat cu miere și scorțișoară pentru a fi pus la macerat. De asemenea, ghimbirul proaspăt poate fi ras și conservat în saramură sau oțet iar în același timp poate fi adăugat în sucuri naturale pentru un plus de aromă și substanțe hrănitoare. Nu în ultimul rând, bucățile proaspete de ghimbir se pun la infuzat în apă fierbinte pentru prepararea ceaiurilor.

În stare uscată, ghimbirul este folosit preponderent sub formă de pulbere fin măcinată, din care se prepară ceaiuri și suplimente alimentare. De asemenea, pudra de ghimbir este folosită adesea și pe post de condiment.

Indiferent de forma de consum, proprietățile benefice ale ghimbirului se păstrează, astfel că îl poți consuma cu încredere pentru îmbunătățirea funcțiilor sexuale și a fertilității, precum și pentru menținerea stării de sănătate.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?