Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

4 Beneficii Sexuale ale Consumului de Ginseng pentru Potență

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Ginsengul este unul din ingredientele de bază utilizate în medicina tradițională chinezească, ale cărui efecte benefice au devenit treptat cunoscute în întreaga lume. Prin urmare, ginsengul se folosește în prezent pe toate cele cinci continente, mai ales că o serie de studii au confirmat eficiența acestuia în ceea ce privește tratarea și prevenirea mai multor probleme de sănătate.

Unul din motivele pentru care ginsengul a devenit atât de cunoscut îl constituie efectele sale afrodiziace, precum și beneficiile pe care le are asupra funcției sexuale în cazul bărbaților.

De aceea, ginsengul este folosit frecvent ca remediu natural în tratarea disfuncției erectile dar și a problemelor în ceea ce privește fertilitatea masculină. Ginsengul stimulează și secreția de testosteron, care este principalul hormon sexual masculin, iar prin aceasta are un efect pozitiv și asupra libidoului, îmbunătățind dorința sexuală, sporind gradul de excitație și plăcerea în timpul actului sexual.

Despre toate acestea vom vorbi în cele ce urmează, pentru a te face să înțelegi mai bine cum acționează ginsengul și cum poate contribui acesta la îmbunătățirea vieții sexuale.

1. Ginsengul poate îmbunătățește funcția erectilă


Aproape jumătate dintre bărbații ajunși la vârsta maturității sexuale se pot confrunta la un moment dat cu disfuncția erectilă, manifestată temporar sau instalată permanent.

Cei cu o astfel de problemă nu mai pot obține sau menține o erecție care să le permită să întrețină raporturi sexuale, iar din acest motiv remediile împotriva disfuncției erectile sunt la mare căutare. Acestui fapt  i se datorează și popularitatea de care se bucură în prezent ginsengul, care s-a dovedit eficient în ceea ce privește îmbunătățirea funcției erectile.

Elocvent în acest sens este un studiu la care au participat 60 de bărbați cu forme ușoare și moderate de disfuncție erectilă, aceștia au fost împărțiți în două grupuri, cei din primul grup primind câte un gram de ginseng de trei ori pe zi, iar celor din al doilea grup fiindu-le administrat un placebo.

La finalul studiului 66% din subiecții care primiseră ginseng au raportat o îmbunătățire semnificativă a erecției, în timp ce în celălalt grup nu au fost raportate schimbări pozitive. O nouă evaluare a fost făcută la 12 săptămâni după administrarea tratamentului, ocazie cu care nivelul de satisfacție al subiecților din primul grup era la fel de ridicat.

Prin urmare, autorii studiului au concluzionat că ginsengul poate fi o alternativă eficientă în tratarea disfuncției erectile.

2. Ginsengul poate îmbunătățește calitatea spermei


Ginsengul constituie o soluție eficientă și pentru îmbunătățirea fertilității masculine, care nu afectează în mare măsură viața sexuală, însă reduce considerabil șansele bataților de a avea copii.

Problemele de fertilitate țin de calitatea și cantitatea lichidului seminal care se elimină în timpul ejaculării și transportă spermatozoizii – celulele sexuale masculine – către ovul. Numărul redus de spermatozoizi, motilitatea scăzută a acestora sau conținutul insuficient de substanțe nutritive din lichidul seminal sunt principalele forme de manifestare a problemelor de fertilitate în cazul bărbaților. De cele mai multe ori, acestea ies la iveală atunci când cuplurile încearcă fără succes să procreeze, iar una dintre metodele naturale pentru ameliorarea lor este administrarea de ginseng.

Primele dovezi științifice în acest sens datează din 1977, când au fost publicate rezultatele unui studiu asupra efectelor suplimentelor cu ginseng în ceea ce privește spermatogeneza. Datele respective semnalează o creștere a numărului de spermatozoizi după administrarea suplimentelor de ginseng, fapt confirmat și de alte studii efectuate ulterior.

S-a dovedit în același timp că ginsengul îmbunătățește și motilitatea spermatozoizilor, care se deplasează astfel mai rapid, și totodată îi face mai rezistenți, îmbogățind cu substanțe nutritive conținutul lichidului seminal.

3. Ginsengul poate crește nivelul libidoului


Libidoul este un termen folosit pentru a exprima intensitatea dorinței sexuale, care variază de la o persoană la alta. Totodată, nivelul libidoului poate fi influențat și în cazul aceleiași persoane de o serie de factori. Cert este că un nivel scăzut la libidoului menținut astfel pentru o perioadă îndelungată nu este benefic, afectând în mod direct viața sexuală și chiar funcționalitatea aparatului reproducător.

Nivelul libidoului este controlat de sistemul nervos prin intermediul a doi neurotransmițători numiți dopamină și acetilcolină. Aceștia transmit impulsurile nervoase sub acțiunea stimulilor sexuali și astfel determină o creștere a libidoului.

Un nivel scăzut al acestor neurotransmițători determină și o intensitate mai redusă a dorinței sexuale, iar ginsengul poate rezolva și această problemă. Acest fapt a fost dovedit în urma unui studiu de laborator care s-a concentrat pe efectul unei substanțe active din ginseng, numită ginsenozidă.

Substanța a fost testată pe șoareci de laborator, cărora li s-a injectat o anumită cantitate de ginsenozidă. Cercetătorii au notat că aceasta a ajuns în scurt timp în lichidul cefalorahidian, iar după aproximativ o oră de la injectare s-a constatat o creștere a nivelului de dopamină și acetilcolină.

Concluzia în urma acestui studiu este că ginsengul poate contribui la îmbunătățirea libidoului prin stimularea secreției celor doi neurotransmițători, în condițiile existenței stimulilor sexuali.

4. Ginsengul poate crește nivelul testosteronului


Testosteronul este principalul hormon sexual masculin, de care depinde în bună măsură dezvoltarea organelor sexuale funcționalitatea acestora, precum și nivelul libidoului. De asemenea, testosteronul influențează și calitatea spermei precum și dezvoltarea caracteristicilor specific masculine precum părul facial, vocea îngroșată și musculatura mai bine dezvoltată.

Est produs preponderent în testicule, iar în cantitate mai mică și în glandele suprarenale, iar dezechilibrele în ceea ce privește nivelul de testosteron constituie una din cauzele disfuncției erectile precum și a altor tulburări de natură sexuală.

S-a constatat că ginsengul poate avea un rol benefic și în astfel de situații, întrucât contribuie la creșterea nivelului de testosteron. Un studiu pe această temă a relevat că în cazul subiecților cărora li s-au administrat pentru o anumită perioadă suplimente pe bază de ginseng s-a constatat  o creștere de 1,7 ori a nivelului de testosteron, în comparație cu subiecții care primiseră un placebo.

Care este cel mai bun ginseng pentru potență ?


Ginsengul coreean s-a dovedit cel mai bun în tratarea disfuncției erectile, iar efectele sale au fost testate și comparate cu cele ale ginsengului siberian, ginsengului american și ale altor tipuri de ginseng, iar rezultatele studiilor au scos de fiecare dată în evidență faptul că ginsengul coreean dă cele mai bune rezultate în acest sens.

În ceea ce privește maturitatea, există trei tipuri de ginseng clasificate în funcție de perioada de recoltare. Astfel, ginsengul proaspăt se recoltează la 4 ani după ce planta a fost cultivată, în timp ce ginsengul alb se recoltează la 4-6 ani după cultivare. Mai există și ginseng roșu, care se recoltează după cel puțin 6 ani, acesta fiind și cel mai eficient pentru potență datorită faptului că perioada lungă de maturizare permite acumularea unui număr mai mare și mai diversificat de substanțe benefice.

Încearcă VigoForte, pe bază de ginseng

Dacă vrei să te convingi de beneficiile ginsengului în ceea ce privește potența, îți recomandăm să apelezi la suplimentul alimentar VigoForte, care conține o cantitate importantă din această plantă. VigoForte este creat doar pe bază de ingrediente naturale, iar pe lângă ginseng mai conține scorțișoară, rădăcină de rhodiola, tribulus terrestris, L-arginină și extract de scoarță de pin.

Suplimentul este eficient în cazul bărbaților care se confruntă cu disfuncție erectilă sau cu ejacularea precoce, fiind sigur de utilizat și neavând efecte secundare.

O confirmare în acest sens este avizul primit de la Ministerul Sănătății, prin care autoritatea de reglementare și-a dat acordul pentru distribuirea și comercializarea VigoForte în România.

Spre deosebire de medicamentele pentru potență, VigoForte poate fi procurat fără prescripție medicală, făcând parte din categoria suplimentelor alimentare, care nu necesită rețetă pentru că nu reprezintă un risc sporit pentru sănătate.

Este disponibil sub formă de capsule de 720 de miligrame, care se administrează cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a întreține un act sexual, având nevoie de 20-30 de minute pentru a-și face efectul.

O cutie cu 10 pastile costă 89 de lei, la care se adaugă 15 lei prețul transportului, însă la comenzi mai mari beneficiezi de discounturi și de transport gratuit

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?