Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

7 Cele mai Bune jucării sexuale pentru cupluri

  • Scris De:
    Iancu Victor

Jucăriile sexuale sunt accesorii create special pentru a „condimenta” viața sexuală, dând posibilitatea partenerilor să încerce noi experiențe și să exploreze noi dimensiuni ale plăcerii.

Deși mulți ar fi tentați să creadă că jucăriile sexuale sunt accesorii specifice vremurilor moderne, acestea sunt folosite de sute de ani, bineînțeles existând diferențe mari între cele utilizate atunci și cele din prezent.

În general, folosirea jucăriilor sexuale constituie și în prezent un subiect tabu, însă putem spune cu certitudine că foarte mult cupluri apelează la astfel de accesorii pentru o plăcere sexuală mai intensă și pentru a oferi varietate vieții intime. În același timp, jucăriile sexuale sunt folosite frecvent și pentru autosatisfacerea nevoilor sexuale, prin masturbare.

Jucăriile sexuale special create în acest sens sunt sigure și pot fi folosite fără foarte multe riscuri. În schimb, utilizarea unor obiecte pe post de jucării sexuale nu este recomandată dat fiind faptul că acestea au fost create în alt scop, astfel că pot produce răni sau alte accidente.

Despre acest aspect vom vorbi însă spre finalul materialului, dar până atunci îți vom prezenta cele mai cunoscute jucării sexuale.

1. Vibratorul


În mod cert, mare majoritate dintre voi știu ce este acela un vibrator și chiar au folosit cel puțin o dată un astfel de instrument în timpul activității sexuale. La fel de mulți sunt cei care consideră în mod eronat că vibratorul este o jucărie sexuală pentru femei folosită la masturbare. Într-adevăr, este des utilizat în acest scop însă poate fi folosit și în cadrul activităților sexuale în cuplu.

Denumirea de vibrator se datorează unui mic dispozitiv electric încorporat, care produce vibrații menite să amplifice stimularea zonelor erogene, în special cele din zona genitală a femeilor. Există numeroase modele cu forme și dimensiuni diferite, însă toate sunt asemănătoare organului sexual masculin, pentru a permite penetrarea.

În timpul utilizării, acesta poate fi pornit, moment în care începe să vibreze, iar modele mai complexe includ mai multe setări cu ajutorul cărora poate fi reglată intensitatea vibrației și modul acesteia.

Varianta fără vibrații a acestei jucării sexuale se numește dildo, fiind folosită în aceleași scopuri.

2. Lubrifiantul


Lubrifiantul este o substanță lichidă care are în general consistența unui gel, folosită în timpul activităților sexuale pentru a facilita penetrarea. Prin lubrifierea penisului sau a jucăriilor sexuale se reduce frecarea în timpul penetrării, ceea ce duce la o amplificare a plăcerii în cazul ambilor parteneri.

Există trei tipuri de lubrifianți sexuali, pe bază de apă, pe bază de silicon și pe bază de uleiuri, cele mai des utilizate fiind cele din prima categorie, întrucât nu produc alergi sau reacții adverse și nici nu deteriorează materialele din care sunt realizate jucăriile sexuale și prezervativele.

De asemenea, unii lubrifianți sunt îmbogățiți și cu anumite arome cu efect afrodiziac, ce adaugă un plus de plăcere în timpul activităților sexuale.

Se recomandă folosirea strict a lubrifianților destinați acestui scop, întrucât alte tipuri de lubrifianți pot conține substanțe chimice care provoacă iritații sau alte probleme la nivelul zonelor genitale.

3. Bilele vaginale


Bilele vaginale sunt în egală măsură jucării sexuale dar și un dispozitiv folosit pentru întărirea mușchilor vaginali. Din acest motiv se numesc și bile Kegel, denumire similară cu cea a exercițiilor recomandate pentru întărirea mușchilor pelvieni. Este vorba de un set de 1-3 bile unite între ele printr-un fir, care se introduc pe rând în vagin înaintea sesiunilor de exerciții Kegel.

De asemenea există și modele de bile vaginale care au în interiorul lor alte bile denumite bile de greutate. Și acestea se introduc în vagin, iar ulterior, la fiecare mișcare, bilele vaginale vibrează datorită bilelor de greutate, oferind o senzație plăcută și totodată determinând mușchii vaginali să se contracte și să se relaxeze, ceea ce duce la tonifierea acestora.

Bilele se extrag din vagin cu ajutorul unui inel atașat la celălalt capăt al firului iar înainte și după fiecare utilizare trebuie să fie foarte bine curățate pentru a preveni apariția unor infecții.

Bilele vaginale pot fi de dimensiuni și din materiale diferite, fiind important și de această dată să fie folosite dispozitive special destinate acestui scop fără a se recurge la improvizații.

4. Inelul pentru penis


Inelul pentru penis nu este o bijuterie, așa cum ar fi tentați mulți să creadă la prima vedere, ci o jucărie sexuală menită să mențină și să prelungească erecția dar și să întârzie ejacularea. Sunt utile mai ales în cazul bărbaților care se confruntă cu tulburări sexuale precum disfuncția erectilă sau ejacularea precoce, dar sunt folosite în mod frecvent și de cei care nu au astfel de probleme și doresc să prelungească plăcerea unui act sexual.

Sunt confecționate din materiale cu o textură netedă pentru a nu răni pielea, iar din acest punct de vedere putem vorbi de inele pentru penis din metal, silicon sau latex. Se plasează la baza penisului, astfel încât să preseze vasele de sânge, împiedicând evacuarea fluxului sanguin din corpii cavernoși, pentru a menține erecția pentru mai mult timp. Totodată, este presată și uretra, întârziindu-se astfel și ejacularea, ceea ce duce la prelungirea actului sexual.

Inelul pentru penis se alege și în funcție de dimensiunea organului sexual, astfel încât dispozitivul să nu fie nici foarte strâmt nici prea larg. Există însă și modele reglabile care permit utilizatorului să le strângă sau să le lărgească pentru a se potrivi perfect.

De asemenea, sunt disponibile și inele pentru penis care au încorporat un mic dispozitiv ce produce vibrații, amplificând astfel plăcerea sexuală.

5. Strap-on


Strap-un este un accesoriu utilizat preponderent de femei, care pot prelua astfel rolul bărbatului în cadrul unui act sexual, penetrând partenerul sau partenera cu acel dildo fixat în jurul taliei, asemeni unui penis.

În practicile BDSM sunt folosite frecvent dispozitive strap-on, care pot fi și ele de mai mult tipuri ce diferă în funcție de dimensiuni, forme și dispozitivele de prindere.

6. Păpușile gonflabile


Aceste jucări sexuale permit simularea cât mai realistă a unui act sexual, cu ajutorul unor manechine gonflabile care imită forma și aspectul corpului uman. Inițial, păpușile gonflabile erau de sex feminin și destinate bărbaților, însă ulterior au apărut și păpuși gonflabile care imită fidel corpul unui bărbat.

În realizarea acestor jucării sexuale se pune accent în mod special pe organele genitale și orificiile care pot fi penetrate, astfel încât acestea să confere o plăcere intensă, cât mai apropiată de cea oferită de un act sexual cu o persoană reală.

În funcție de calitatea produsului, detaliile corpului pot fi redate cu mai mare sau mai mică acuratețe, păpușile gonflabile fiind și ele disponibile în mai multe modele cu particularități specifice, pentru a satisface cât mai bine preferințele utilizatorului.

7. Pompele pentru penis


Și în acest caz putem vorbi de niște accesorii ce pot fi folosite în egală măsură ca jucării sexuale dar și ca dispozitive medicale pentru tratarea disfuncției erectile. Rolul pompelor pentru penis este acela de a ajuta în obținerea mai rapidă a unei erecții viguroase și persistente, prin atragerea unul flux mai mare de sânge în organul sexual masculin. În mod normal, organismul are capacitatea de a crește în mod natural acest flux de sânge în condițiile stimulării sexuale, dar la persoanele cu probleme de erecție acest flux este mai redus.

Pompele pentru penis sunt niște tuburi cilindrice cu un orificiu la un capăt, prin care se introduce organul sexual, iar acestea sunt dotate cu niște dispozitive care creează vid în interiorul tubului, iar în acest mod este aspirată o cantitate mai mare de sânge în vasele ce irigă penisul. În momentul în care erecția este una satisfăcătoare, se îndepărtează pompa și se poate trece la actul sexual în sine.

Ca jucării sexuale sunt folosite pentru o erecție mai puternică dar și pentru obținerea mai rapidă a unei noi erecții după un orgasm. De asemenea, folosirea frecventă a unui dispozitiv poate ajuta și la mărirea penisului, atât în ceea ce privește lungime, cât și grosimea.

8. Stimulentele sexuale


Stimulentele sexuale sunt în general suplimente alimentare care conțin diferite substanțe cu efect afrodiziac sau care îmbunătățesc funcțiile sexuale. Cele mai bune pastile pentru potență dar conțin ingrediente naturale cu efecte cunoscute asupra libidoului și a funcțiilor sexuale.

De asemenea, este important ca stimulentele folosite să fie aprobate de Ministerul Sănătății pentru comercializare, pentru a avea o garanție a calității și a faptului că acestea nu conțin substanțe care ar putea fi toxice sau ar putea genera efecte secundare severe.

Cele mai cunoscute ingrediente naturale folosite în producerea stimulentelor sexuale sunt L-arginina, L-citrulina, ginsengul, tribulus terrestris, ghimbirul, rădăcina de rhodiola, scorțișoara și nucșoara, extractul din scoarță de pin și alte extracte din plante cu efect afrodiziac.

Pot jucăriile sexuale să îmbunătățească viață sexuală ?


Evident că jucăriile sexuale pot îmbunătăți considerabil viața sexuală, acesta fiind și unul din scopurile principale pentru care au fost create. Putem vorbi despre mai multe căi prin care acestea pot contribui la o viață sexuală îmbunătățită, fiind de multe ori soluția pentru rezolvarea unor probleme inerente ce pot apărea în relațiile intime.

Astfel, jucăriile sexuale ajută la spargerea monotoniei și eliminarea rutinei ce apar mai ales în relațiile de lungă durată. Totodată, contribuie la satisfacerea unor fantezii sexuale și îi ajută pe parteneri să descopere noi laturi ale sexualității și noi dimensiuni ale plăcerii. Nu în ultimul, rând oferă stimulare sexuală suplimentară și ajută în cazul unor disfuncții sexuale.

Cât de sigură este folosirea jucăriilor sexuale ?


Dacă apelezi la jucării sexuale special destinate acestui scop și achiziționate din surse de încredere, utilizarea lor nu prezintă niciun risc major ,aceasta pentru că jucăriile sexuale sunt confecționate din materiale speciale care nu rănesc și nu provoacă iritații, au un design adaptat formelor anatomice și sunt prevăzute cu accesorii de siguranță pentru evitarea accidentelor.

Bineînțeles, pentru evitarea riscurilor jucăriile sexuale trebuie să fie folosite conform destinației lor, fiind alese modele adaptate caracteristicilor anatomice specifice utilizatorilor. De exemplu, un inel pentru penis prea îngust poate provoca răni sau chiar probleme de circulație la nivelul zonei genitale, la fel cu un vibrator sau un dildo supradimensionat poate provoca leziuni vaginale.

Pe de altă parte, jucăriile sexuale improvizate din alte obiecte sunt extrem de periculoase, iar din acest motiv nu recomandăm sub nicio formă o astfel de alternativă.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?