Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

4 Sfaturi Importante pentru a Obține Orgasme Multiple

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Orgasmul este definit ca fiind punctul culminant al plăcerii sexuale, asociat cu senzații mult mai intense decât cele induse de starea de excitație. În majoritatea cazurilor, orgasmul este scopul final urmărit de partenerii care se angajează într-un act sexual și totodată marchează sfârșitul partidei de sex.

Există însă și orgasm multiplu, care constă în experimentarea mai multor orgasme în cursul unei singure partide de sex, fără a exista o perioadă de pauză prelungită între ele. În percepția generală, orgasmul multiplu este specific femeilor, însă și bărbații pot avea mai multe orgasme consecutiv, deși acest lucru se întâmpla mai rar și este mai puțin cunoscut.

Despre orgasmul multiplu vom vorbi și noi pe parcursul acestui articol, dar vom face referire și la situațiile în care chiar și un singur orgasm este dificil de obținut. Totodată, îți vom oferi  câteva sfaturi referitoare la obținerea orgasmului multiplu și îți vom vorbi despre senzațiile unice pe care acesta le provoacă.

Cât de comune sunt orgasmele multiple ?


Dacă ne referim la femei, se poate spune că orgasmele comune aproape că reprezintă un lucru obișnuit, care are loc frecvent în timpul partidelor de sex, în timp ce pentru cei mai mulți bărbați constituie o raritate. Cu alte cuvinte, orgasmele multiple sunt mult mai frecvente în rândul femeilor decât al bărbaților, iar acest fapt este confirmat și de rezultatele a două studii efectuate în urmă cu câțiva ani.

Primul dintre ele a fost realizat în Marea Britanie și a inclus un eșantion reprezentativ de femei care au fost chestionate în privința acestui subiect. După analizarea răspunsurilor, autorii au constatat că 70% dintre participante au declarat că experimentează destul de des orgasme multiple.

De cealaltă, parte un studiu similar s-a concentrat asupra bărbaților, având același scop și anume acela de a stabili cât de comun este orgasmul multiplu în rândul acestora. De această dată, rezultatele au indicat că doar aproximativ 10% dintre bărbații până în 20 de ani experimentaseră orgasmul multiplu, procentul scăzând la 7% în rândul celor de peste 30 de ani.

Explicația pentru această diferență majoră între frecvența orgasmelor multiple la femei și la bărbați stă în faptul că, la bărbați, orgasmul este de cele mai multe ori simultan cu ejacularea. După ejaculare, sângele acumulat în penis pentru a menține erecție este eliberat, iar bărbații au nevoie de o perioadă de pauză pentru a putea obține o nouă erecție. Femeile nu au această problemă, pentru că un prim orgasm nu le scade considerabil nivelul de excitație și capacitatea de a continua actul sexual.

De câte ori pot să am orgasm ?

Nu există o limită superioară a numărului de orgasme pe care o persoană – indiferent că este o femeie sau un bărbat – le poate avea în timpul unei partide sexuale. Cert este că se poate vorbi de orgasm multiplu atunci când există cel puțin două orgasme survenite la un interval scurt de timp, unul după altul.

În funcție de o serie de factori, un orgasm multiplu se poate rezuma la atât sau poate include mai multe orgasme la rând. Femeile au mai multe șanse de a obține un număr mai mare de orgasme, însă nici în cazul lor nu se poate vorbi de o cifră exactă.

Numărul orgasmelor în cadrul unei sesiuni sexuale este influențat de vârstă, nivelul de excitație, starea de sănătate, tehnicile folosite, nivelul de oboseală și cel de stres.

Sfaturi pentru a obține orgasme multiple


Un orgasm multiplu nu este foarte greu de obținut, dar pentru aceasta trebuie să ții cont de anumite aspecte asupra cărora să te concentrezi în timpul actului sexual. Dacă îți dorești o astfel de experiență, îți oferim în continuare câteva sfaturi care să te ajute în acest sens.

1. Explorează toate zonele erogene

Corpul omenesc are mai multe zone erogene decât ar părea la prima vedere, însă în timpul actului sexual atenția se concentrează asupra celor mai sensibile dintre ele. În afară de organele genitale există și alte zone erogene care pot amplifica nivelul de excitație și pot confer noi dimensiuni plăcerii sexuale, favorizând astfel și obținerea a două sau mai multe orgasme.

Tălpile, zona din spatele genunchilor, coapsele, fesele, spatele, pieptul gâtul ceafa și lobii urechilor sunt zone erogene pe care nu trebuie să le neglijezi în timpul unui act sexual, dacă îți dorești o plăcere mai intensă și un orgasm multiplu.

2. Aplică stimulare constantă

Stimularea constantă a zonelor erogene este o altă tehnică eficientă care poate fi folosită pentru obținerea unui orgasm multiplu. Pentru aceasta, îți recomandăm să te concentrezi mai întâi asupra zonelor mai puțin sensibile, care pot oferi la rândul lor o plăcere intensă dacă sunt stimulate constant. Ideal ar fi să aplici această stimulare constantă asupra fiecărei zone erogene, pentru a crește șansele de a obține un orgasm multiplu. 

Ce-i drept, se poate ajunge mai ușor la orgasm și prin stimularea zonelor foarte sensibile, așa cum e clitorisul, însă după aceea ar putea fi nevoie de o stimulare mai intensă, care e dificil de obținut din moment ce ai apelat deja la zonele erogene cele mai sensibile.

3. Folosește jucării sexuale

Jucăriile sexuale sunt concepute pentru a oferi diversitate relațiilor intime, dându-le posibilitatea partenerilor să experimenteze lucruri noi și totodată noi modalități de a obține un orgasm. De aceea, nu ezita să le folosești, bineînțeles de comun acord cu partenera sau partenerul.

Spre exemplu, un virator poate ajuta femeile să obțină mai ușor orgasme multiple permițând o  penetrare mai profundă simultan cu stimularea clitoridiană, care intensifică plăcerea sexuală.

4. Apelează la filme sau imagini erotice

Nu este deloc anormal să privești imagini care te excită în timp ce faci sex sau te masturbezi, pentru că acestea amplifică plăcerea și induc orgasmul. De aceea, poți să apelezi la filme erotice sau poți privi niște imagini provocatoare în timpul activităților sexuale, însă și de această dată e recomandat să discuți în prealabil cu partenerul sau partenera care trebuie să fie de acord și chiar să împărtășească la rândul său această dorință.

De ce apar dificultăți în obținerea orgasmelor multiple ?


Conform cercetărilor făcute pe marginea acestui subiect care i-a preocupat în egală măsură și pe oamenii de știință, imediat după orgasm creierul transmite o serie de semnale în organism prin intermediul unor neurotransmițători, în scopul de a induce o stare de relaxare care să îi permită corpului să se stabilizeze după această experiență intensă.

Ca urmare a acestor semnale, atât organul sexual masculin cât și cel feminin intră într-o perioadă refractară numită și etapă de rezoluție. În acest interval se reduce sensibilitatea la stimulii sexuali și scade libidoul, condiții în care este lesne de înțeles că nu se poate obține un nou orgasm. Perioada refractară durează până în momentul în care crește din nou dorința sexuală, iar durata acesteia diferă de la o persoană la alta dar și în funcție de anumite circumstanțe.

Cert este că în cazul femeilor perioada refractară este mult mai scurtă decât în cazul bărbaților și astfel se explică și faptul că acestea au orgasme multiple mult mai des, în comparație cu partenerii lor. De regulă, perioada refractară la femei durează 2-3 minute iar uneori poate fi nevoie doar de câteva secunde pentru ca dorința sexuală ă revină după un orgasm. Durata acestei perioade crește însă odată cu înaintarea în vârstă atât la femei, cât și la bărbați, iar aceasta este un alt răspuns plauzibil la întrebarea ce dă titlul capitolului pe care îl încheiem aici.

Cum se simte orgasmul ?


În timpul orgasmului, oamenii experimentează de obicei o plăcere intensă resimțită la nivelul întregului corp, care conferă timp de câteva secunde senzația de extaz. De asemenea, orgasmul este însoțit de contracții ritmice și incontrolabile ale mușchilor pelvieni, în timp ce în organism sunt eliberați hormoni care amplifică senzațiile plăcute, sporesc atracția față de partener și induc o stare generală de bine.

Totuși, e dificil de dat un răspuns obiectiv la această întrebare, pentru că fiecare individ simte în felul său orgasmul, iar fiecare astfel de experiență este unică în felul ei. De asemenea, există diferențe între cum ajunge o femeie la orgasm și cum ajunge un bărbat, astfel că nu putem vorbi de un tipar foarte bine definit al trăirilor și senzațiilor pe care le conferă un astfel de moment.

Care sunt beneficiile ejaculării la femei ?

Mulți sunt convinși că ejacularea este un act fiziologic specific doar bărbaților, însă realitatea îi contrazice, pentru că și femeile pot ejacula. E drept că nu se întâmplă de fiecare dată iar unele femei nu ejaculează niciodată, însă ejacularea feminină există și se manifestă prin eliminarea unui lichid din uretră, în timpul orgasmului sau în condiții de excitare sexuală maximă.

Nu a fost încă stabilit exact rolul acestui act fiziologic, dar sunt cunoscute o serie de benefici, după cum urmează:

  • Îmbunătățirea vieții sexuale – ejacularea la femei poate intensifica senzațiile plăcute din timpul orgasmului, contribuind astfel a o experiență sexuală mai plăcută și la obținerea unui grad sporit de satisfacție în timpul orgasmului satisfăcătoare.
  • Scăderea riscului de infecții urinare –  lichidul eliminat în procesul de ejaculare trece prin canalul uretral, curățând astfel bacteriile sau alți agenți patogeni care, odată ajunși în vezică, pot provoca infecții urinare. Mare parte din agenții patogeni sunt expulzați odată cu lichidul ejaculat iar cei care rămân în canalul uretral sunt neutralizați mai ușor de sistemul imunitar al organismului.
  • Stimularea activității cerebrale – ejacularea feminină este asociată întotdeauna orgasmului sau excitației sexuale intense – stări care determină eliberarea în organism a unor substanțe cu efecte benefice pentru sistemul nervos și activitatea cerebrală. Este vorba de endorfine, oxitocină, serotonină, dopamină și prolactină, care contribuie crearea acelei stări generale de bine, reduc stresul și intensifică emoțiile pozitive. Cu cât aceste stări sunt mai frecvente, cu atât se îmbunătățește și activitatea cerebrală și se reduce riscul declinului cognitiv care apare odată cu înaintarea în vârstă. 

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?