Ce pastile sunt recomandate pentru ejacularea prematură

Ce pastile sunt recomandate pentru ejacularea prematură

Ejacularea precoce (sau prematură), se află pe lista disfuncțiilor erectile, afectând în profunzime viața sexuală a bărbaților.

Aceasta poate apărea la orice vârstă, însă partea bună este că poate fi tratată destul de ușor.

Care sunt principalele cauze ale ejaculării precoce?


În cele mai multe cazuri, ejacularea precoce are la bază o combinație între factorii fizici și cei psihologici.

Trebuie să știi însă că, ejacularea precoce nu este o boală, este o afecțiune care, dacă te tratezi așa cum trebuie, va dispărea în cel mai scurt timp.

Iată o listă cu cele mai des întâlnite cauze biologice ale ejaculării precoce:

 • Nivelul prea mare sau prea mic de hormoni sau de substanțe chimice de la nivelul creierului ( precum neurotransmițătorii).
 • O activitate a reflexelor anormală în ceea ce privește sistemul ejaculator.
 • Probleme cu glanda tiroidă.
 • Probleme la nivelul prostatei sau al uretrei, precum inflamațiile sau infecțiile.
 • Consumul în exces de alcool sau cel de substanțe ilegale.

Cauzele biologice ale ejaculării pot fi stabilite doar de către un medic specialist, în urma unui control amănunțit și a mai multor teste, bineînțeles.

În ceea ce privește factorii psihologici care duc la ejacularea precoce, aceștia reprezintă un subiect mai delicat, deoarece nu sunt chiar clari, și diferă de la persoană la persoană.

Persoanele care se confruntă însă cu ejacularea precoce din cauze psihologice au la bază factori precum:

 • Stresul la care se expun în mod prelungit.
 • Traume sau abuzuri, atât emoționale cat și fizice.
 • Depresia și anxietatea. Aceste două lucruri duc deseori la diverse complexe legate de propriul aspect fizic, dar și la așteptări nerealiste cu privire la performanță sexuală.
 • Probleme în cuplu.

Ce pastile pentru ejaculare precoce sunt recomandate?


Mai întâi, înainte să iei un anumit tip de pastile pentru întârzierea ejaculării, trebuie neapărat să ceri părerea unui medic specialist.

Aceasta te va supune unui control amănunțit, după care, îți va oferii un diagnostic. În urma acestuia îți va putea recomanda și un anumit tip de tratament medicamentos, dacă este cazul.

Iată care sunt cele două tipuri de pastile recomandate pentru tratarea ejaculării precoce:

 • Inhibitorii PDE-5. Inhibitori de fosfodiesterază de tip 5, sunt cele mai des folosite sunt avanafilul și sildenafilul. Inhibitorii de fosfodiesterază reprezintă unul dintre cele mai eficace tratamente orale pentru tratarea disfuncțiilor erectile.
 • Antidepresivele. În cea mai mare parte cele care au un conținut ridicat de dapoxetină. Deoarece depresia afectează profund activitatea sexuală, antidepresivele se vor ocupă de tratamentul depresiei, lucru ce va avea ca rezultat dispariția ejaculării precoce.

Alte tratamente naturiste pentru ejacularea prematură


Pe lângă terapia psihologică sau tratamentele medicamentoase, suplimentele alimentare și alte lucruri de acest gen, mai există și alte soluții care te pot ajuta să îți tratezi problemele legate de ejacularea prematură. Iată câteva soluții pe care noi ți le recomandăm:

 • Exerciții pentru mușchii pelvieni. Cele mai potrivite, care dau și cele mai bune rezultate, sunt exercițiile kegel. Acestea acționează la nivelul mușchilor pelvieni, întărindu-i și reducând astfel simptomele problemelor cu disfuncțiile erectile.
 • Folosește prezervative mai groase. Ejacularea precoce poate fi favorizată și de o sensibilitate mai mare decât cea normală la nivelul penisului. Dacă folosești prezervative mai groase atunci când întreții un act sexual, sensibilitatea va fi redusă și vei rezista mai mult timp.
 • Folosește spray cu lidocaină. Acest tip de spray acționează ca anestezic local pe zona pe care a fost pulverizat, reducând sensibilitatea de la nivelul organului reproducător și întârziind ejacularea.
Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.