Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

8 Cele mai Fierbiți Fantezii Sexuale care Trebuie Încercate

 • Scris De:
  Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Deși este imposibil să explorăm adânc mintea tuturor, putem spune fără teama de a greși că fiecare bărbat sau femeie are propriile fantezii sexuale. Acestea imagini sau scenarii cu caracter erotic ce îmbină imaginația cu dorințele sexuale mai puțin obișnuite ale fiecăruia. Totodată, fanteziile sexuale reprezintă un mod eficient de a „condimenta” viața sexuală, care probabil ar deveni monotonă la un moment dacă partenerii nu și-ar împărtăși aceste dorințe ascunse și nu le-ar pune în aplicare.

Așadar, fanteziile reprezintă o componentă normală a vieții sexuale, oricât de neobișnuite ar părea.

De fapt fanteziile sexuale nu ar trebui catalogate în acest mod, conform rezultatelor studiu „What Exactly Is an Unusual Sexual Fantasy?” care și-a propus tocmai o astfel de clasificare, mai exact, autorii au dorit să afle care sunt fanteziile sexuale ce pot fi considerate neobișnuite, iar în acest sens au intervievat 799 de femei și 717 bărbați.

Subiecții au fost chestionai în privința fanteziilor sexuale pe care le au, iar pe baza răspunsurilor au fost consemnate 55 de astfel de fantezii diferite. Doar două fantezii au fost considerate rare iar alte 9 neobișnuite, în timp ce doar 5 au fost considerate tipice iar 30 comune pentru ambele sexe.

Pe baza acestor rezultate autorii au concluzionat la finalul studiului că fanteziile sexuale sunt mult prea diversificate pentru a putea fi catalogate obiectiv ca fiind rare, tipice sau neobișnuite.

Ținând cont de recomandările făcute la finalul studiului de care am amintit, vom prezenta în continuare câteva din cele mai cunoscute fantezii sexuale, fără a se înțelege că acestea sunt normale sau neobișnuite, ci doar că sunt mai des împărtășite între parteneri.

1. Sex romantic și pasional


Această fantezie reflectă dorința de a exprima sexualitatea într-un cadru cât mai intim, într-un context romantic sau într-un mod cât mai intens și încărcat de pasiune.

Scenariul diferă în funcție de preferințele fiecăruia și poate include  scene romantice, sărutări pasionale, atingeri tandre și declarații de dragoste făcute în momentele fierbinți.

Sexul romantic și pasional poate presupune și crearea unei atmosfere cât mai intime, cu lumânări parfumate, petele de trandafir presărate în cameră, muzică romantică și multe alte elemente care pot crea o atmosferă idilică.

2. BDSM


BDSM este un acronim care se referă la mai multe categorii de practici sexuale pe care mulți le pot considera extreme, dar care sunt perfect normale pentru cei care au astfel de fantezii și care nu sunt deloc puțini.

Astfel, B reprezintă termenul Bondage, care se referă la practicile ce presupun legarea partenerului sau partenerei în cadrul unor jocuri erotice. Pot fi folosite funii, cătușe, chingi, curele și orice alte accesorii, iar modurile în care acestea se utilizează sunt extrem de variate.

D vine de la Discipline și Dominance care sunt două fantezii sexuale în care unul dintre parteneri are rolul dominator iar celălalt de submisiv. Dominatorul exercită asupra supusului o serie de constrângeri de ordin fizic sau/și psihic ce pot include pedepse corporale, tratament umilitor, limbaj degradant și alte practici cu efect excitant asupra partenerilor. Deseori aceste practici sunt îmbinate cu cele care țin de Bondage.

S înseamnă Submission, adică supunere, și se referă la persoana care își asumă rolul submisiv, lăsându-se total controlată de partenerul dominator. Deși poate părea că sunt supuse unui tratament degradant, umilitor sau chiar violent, persoanele subimsive se bucură de acest rol, pentru că astfel de tratamente au asupra lor un efect excitant, așa cum și dominatorul simte plăcere datorită rolului pe care îl joacă.

Totodată, S poate însemna și Sadism iar asociat cu simbolul M denumește o altă practică specifică a acestei fantezii denumită Sado-Masochism. Și în acest caz rolurile se împart în dominator și submisiv, dar tratamentul aplicat este mai dur, presupunând un grad sporit de disconfort sau durere. Sadismul este plăcerea sau satisfacția sexuală derivată din cauzarea de durere, suferință sau umilire a altor persoane, în timp ce masochismul se situează la polul opus, fiind plăcerea sau satisfacția sexuală obținută de o persoană care este supusă unui astfel de tratament.

Pentru că astfel de practici pot deveni la un moment dat inconfortabile sau chiar periculoase, partenerii stabilesc de la început unul sau mai multe cuvinte de siguranță, care, rostite în timpul actului erotic, constituie un semnal că acesta trebuie să înceteze.

3. Voyeurism


Voyeurimsul este o fantezie sexuală care constă în plăcerea de a privi activități sexuale sau intime desfășurare de alte persoane. Uneori, această plăcere este amplificată de „spionarea” acestor activități, adică privitul pe ascuns, fără ca persoanele urmărite să aibă cunoștință de acest lucru.

În alte cazuri, voyeuristul poate asista la aceste activități având consimțământul protagoniștilor, care pot simți la rândul lor plăcere din a fi priviți atunci când întrețin activități sexuale sau în alte ipostaze intime.

4. Exhibiționism


În cazul acestei fantezii sexuale, plăcerea derivă din expunerea părților intime sau a activităților de natură sexuală, după cum am precizat mai sus. Exhibiționismul poate implica diferite practici precum dezvăluirea nudității în locuri publice, participarea la acte sexuale în locuri vizibile sau transmiterea de materiale sexuale prin intermediul tehnologiei, cum ar fi webcam-urile sau mesajele pe rețelele de socializare.

De multe ori, astfel de practici sunt la limita legalității pentru că nu oricine este dispus să asiste la astfel de scene contrar voinței sale. De aceea, pentru a satisface o astfel de fantezie fără teama de repercusiuni negative este recomandat să te asiguri că persoana sau persoanele în față cărora te vei expune să fie de acord cu acest lucru sau chiar să simtă la rândul lor o satisfacție, caz în care revenim la voyeurism.

5. Sex în grup


Considerat subiect tabu, sexul în grup constituie însă o dorință ascunsă pe care o împărtășesc multe persoane, atât bărbați cât și femei. Sexul în grup este orice tip de activitate sexuală la care participă mai mult de două persoane.

Cea mai simplă formă este varianta threesome care presupune implicarea a trei persoane, putându-se merge până la orgii, care constau în participarea unui număr mai mare de persoane, neexistând o limită maximă impusă.

6. Scenarii tabu sau interzise


În context sexual, scenariile tabu sau cele interzise se referă la acte considerate social și cultural inacceptabile sau nepotrivite, unele dintre ele fiind chiar plasate în afara legii.

Incestul, relațiile sexuale cu minori, violul, sunt doar câteva exemple sugestive, la care se adaugă diverse scenarii ce încalcă normele sociale sau cele legale, ce diferă în funcție de imaginația și dorințele fiecăruia.

7. Sexul în locuri publice


Unele persoane pot simți o plăcere mai intensă dacă întrețin raporturi sexuale în spații oarecum neconvenționale, în care riscă să fie surprinse. Toaletele publice, sălile de cinema, parcurile sunt doar câteva din spațiile preferate pentru sexul în public.

Această fantezie nu trebuie confundată cu exhibiționismul, pentru că partenerii nu doresc să se expună privirii altora, ci doar să întrețină raporturi sexuale in locuri populate în care își pot găsi o fărâmă de intimitate. În multe cazuri, plăcerea sexuală este amplificată de riscul de a fi surprinși sau de gândul că cei din exterior intuiesc ce se întâmplă.

8. Joc de rol


Anumite situații fără o conotație sexuală pot să confere un anumit grad de excitație pentru multe persoane, si astfel se nasc fanteziile sexuale din această categorie. În jocul de rol, partenerii transpun într-un context sexual astfel de situații sau persoanele cărora în viața reală nu le pot exploata componenta erotică.

Scenariile și personajele întruchipate sunt din cele mai diverse și mai îndrăznețe, partenerii având libertatea să își dea frâu liber imaginației. Jocurile de rol presupun deseori și folosirea unor costumații, a unor instrumente sau jucării sexuale precum și un cadru adecvat care să facă totul să pară cât mai realist.

Ce factori declanșează fanteziile sexuale ?


În ciuda progreselor făcute în domeniul psihologiei, creierul uman are numeroase zone neexplorate din care izvorăsc o multitudine de trăiri sentimente, idei, și nu în ultimul rând, fantezii sexuale.

Specialiștii încă nu au reușit să găsească un răspuns foarte clar la această întrebare însă încercări au fost nenumărate.

Printre acestea se numără și un studiu efectuat pe un eșantion de 4.165 de persoane din Statele Unite, ale cărui rezultate au fost prezentate pe larg în cartea „Tell me what you want: The ccience of sexual desire and how it can help you improve your sex life” (Spune-mi ce-ți dorești: Știința dorinței sexuale și cum te poate ajuta să-ți îmbunătățești viața sexuală).

Subiecții au fost întrebați care este motivul pentru care apelează la fantezii sexuale, în încercarea autorilor de a identifica factorii declanșatori.

 • 79,5% dintre participanții la studiu au declarat că astfel sporesc gradul de excitare sexuală
 • 69,8% au precizat că sunt curioși să experimenteze senzații sexuale noi.
 • 59,7% dintre respondenți au declarat că prin fantezii își satisfac anumite nevoi sexuale neîmplinite
 • 59,4% spun că fanteziile sexuale îi ajută să evadeze din realitate și astfel să uite de stres și grijile cotidiene.
 • 58,4% au răspuns că apelează la fantezii sexuale pentru a trece peste anumite tabu-uri
 • 55,7% se folosesc de fantezii pentru a se pregăti în vederea unor relații sexuale viitoare.
 • 43,6% dintre participanți supun ca fanteziile sexuale îi ajută să reducă stresul și anxietatea
 • 40% au afirmat că au ajuns la un nivel de plafonare în viața sexuală și vor să încerce ceva diferit.
 • 32,5% din respondenți fanteziile oferă o încredere sporită în propriile performanțe sexuale, crescând stima de sine.
 • 29,8% constituie o bună modalitate de gestionare a unor probleme emoționale.

Concluziile studiului mai arată că 19,8% dintre participanți își pun în practică fanteziile pentru că îi ajută să se concentreze mai bine asupra activităților sexuale, în timp ce 11,8% spun că nu sunt foarte mulțumiți de partener sau parteneră, iar fanteziile sexuale îi ajută să își mențină libidoul crescut și să simtă plăcere intensă în timpul actului sexual.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?