Există Viața Sexuală după Operația de Prostată ?

Există Viața Sexuală după Operația de Prostată ?

Operația de prostată este una destul de comună în rândul bărbaților, care poate duce la apariția unor probleme legate de activitatea sexuală, dar care pot fi temporare sau tratabile.

La ce să te aștepți după operația de prostată?


Ținând cont că este o intervenție chirurgicală efectuată la nivelul organului genital, efectele adverse pe care aceasta le poate avea sunt imposibil de evitat.

Totuși, avantajul este că acestea sunt, în general, temporare sau pot fi tratate cu ajutorul unui specialist și a unui tratament adecvat. Printre aceste probleme sunt:

1. Disfuncții erectile

Perioada în care bărbații operați de prostată pot suferi de disfuncții erectile se poate întinde de la câteva săptămâni până la un an.

În schimb, cei care sufereau de astfel de probleme înainte de operație nu își vor recupera potența după această intervenție.

2. Anxietatea legată de viitoarele experiențe sexuale

Posibilitatea de a dezvolta probleme de potență după o astfel de intervenție le poate cauza bărbaților o stare de anxietate sexuală în momentul în care se gândesc la o nouă experiență sexuală.

3. Constipația

Constipația este un efect întâlnit după mai multe tipuri de operații, printre care și cea de prostată. Aceasta poate fi cauzată atât de medicamentele administrate pentru calmarea durerilor, anestezie, cât și de alimentele consumate în perioada post-operatorie.

4. Scurgerile de urină în timpului actului sexual

După o astfel de intervenție chirurgicală, scurgerile de urină asociate unui efort sunt normale și pot dura între o lună și 3 luni după operație.

Din cauza efortului depus în timpul actului sexual, astfel de scurgeri nu pot fi evitate, în perioada de recuperare.

Cum să îți recuperezi erecțiile după operația de prostată?


Revenirea la o viață normală, cu activități obișnuite și o viață sexuală activă sunt dorințele bărbaților care au trecut printr-o intervenție chirurgicală de prostată.

Cu toate că efectele negative ale acesteia sunt adesea temporare, acestea pot fi ameliorate și erecțiile recuperate prin diferite metode:

  • Vorbește constant cu doctorul tău

Indiferent de nelămuririle sau informațiile de care au nevoie, este necesar ca cei care au suferit o operație de prostată să mențină contactul cu medicul lor, mai ales pe perioada de recuperare.

Astfel, acesta poate face unele recomandări care să îi ajute pe bărbați să își recupereze potența.

  • Ia-o ușor

Totuși, este vorba despre o intervenție chirurgicală, astfel că aceasta trebuie tratată ca atare.

Bărbații care au trecut printr-o astfel de operație trebuie să înțeleagă că durează până ce organismul își recăpătă toate funcțiile, la întreaga lor capacitate și trebuie să îi dea timp acestuia să se refacă.

  • Tratează constipația

Starea generală de sănătate, precum și starea de bine au un efect puternic asupra libidoului și potenței.

De aceea, cei care suferă de constipație după operația de prostată, trebuie să trateze această afecțiune. În plus, în timp, aceasta poate provoca și alte probleme de sănătate, mai grave.

  • Protejează-te de accidente

Orice accident, mai ales în zonă și mai sensibilă din cauza intervenției suferite, poate prelungi perioada de recuperare sau poate produce complicații, cum ar fi disfuncții erectile permanente.

  • Fii activ din punct de vedere fizic

Activitatea fizică face parte dintr-un stil de viață sănătos, care are numeroase beneficii, inclusiv asupra potenței.

  • Restricționează consumul de alcool

O cantitate prea mare de alcool va duce la dezvoltarea unor disfuncții erectile, mai ales în perioada de refacere după acest tip de intervenție chirurgicală.

  • Nu mai fuma

Nicotină din țigări este cunoscută pentru efectele sale negative, atât asupra stării generale de sănătate, nicotina avănd efect direct asupra potenței.

  • Încearcă inhibatorii PDE5

Inhibatorii PDE5 reprezintă categoria medicamentelor destinate tratării disfuncțiilor erectile la bărbații, printre cele mai cunoscute fiind Viagră, Cialis sau Sildenafil Actavis.

Aceste pot fi administrate de bărbații care au suferit o operație de prostată, pentru a obține erecții puternice și de durată.

Concluzie


Operația de Prostată este un moment din viața unui bărbat care se poate întâmpla oricărui. Dacă din păcate operația ți-a afectat viața sexuală și potența, nu trebuie să îți pierzi încredere în tine.

Viața trebuie trăită la maximum. Poți oricând crește potența și obține din nou erecțiile tari și puternice, doar prin administrarea de Vigoforte.

Nu lăsa viața sexuală să fie ruinată. Refuzurile partenerei tale pot însemna mai multe lucruri. Poate că este timpul să dovedești din nou că încă poți și că penisul tău este în continuare capabil să ofere orgasmele de odinioară.

Ai reușit să treci peste greutăți, viața sexuală după operația de prostată nu trebuie să fie grea! Vei trece și peste asta, iar Vigoforte este acolo să te ajute. 

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *