Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Cele mai eficiente metode pentru marirea penisului

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Cresterea penisului se referă la utilizarea diferitelor metode, tehnici sau produse pentru a îmbunătăți performanța sexuală. Aceste metode și produse sunt adesea comercializate ca modalități de a crește dimensiunea penisului, de a îmbunătăți funcția erectilă, de a crește libidoul și de a crește satisfacția sexuală generală.

Pe piață sunt disponibile o serie de produse care se vând la liber, recomandate ca fiind metode naturale de mărire a penisului. Pe lângă acestea, există și anumite dispozitive precum și o gamă de exerciții despre care se spune că au capacitatea da a mări penisul, însă cea mai eficientă metodă este intervenția chirurgicală denumită faloplastie.

În cele ce urmează vom face o trecere în revistă a acestor metode și te vom ajuta să înțelegi când este cu adevărat nevoie de o mărire a penisului.

Metode naturale pentru mărirea penisului


Acestea sunt metodele la care bărbații care  nu sunt mulțumiți de dimensiunea penisului lor apelează cel mai des, datorită faptului că sunt mai puțin costisitoare și traumatizante decât o operație de mărire a penisului, dar și a faptului că astfel de intervenții nu se fac întotdeauna oricui, ci doar celor care au cu adevărat nevoie.

Există mai multe astfel de metode naturale mai mult sau mai puțin eficiente, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

1. Pastile pentru mărirea penisului

Sunt prezentate de producătorii lor drept niște remedii minune pentru bărbații care își doresc un penis mai mare, însă până în prezent nu exista studii științifice solide care sa confirme eficacitatea acestor pastile.

Fac parte din categoria suplimentelor alimentare, ceea ce înseamnă că pot fi procurate fără prescripție medicală, și conțin ingrediente naturale care pot avea unele efecte pozitive în ceea ce privește potența, însă nici pe departe nu cresc dimensiunea penisului. Ce-i drept, pot să confere  o erecție mai fermă și mai îndelungată, însă după ce trece efectul, penisul revine la dimensiunea inițială.

Nu există medicamente aprobate de autoritățile de reglementare în domeniu care să aibă efecte dovedite în ceea ce privește mărirea penisului, ceea ce ridică serioase semne de întrebare asupra eficienței acestor pastile, care se vând „la liber” și nu necesită studii și testări amănunțite pentru a fi aprobate.

2. Exercițiile jelquing

Este considerată cea mai ieftină și totodată cea mai eficientă metodă de mărire a penisului în mod natural, fără pastile, fără dispozitive speciale și fără intervenție medicală.

Folosite inițial ca metodă de tratament pentru boala Peyronie, exercițiile de jelquing aveau scopul de a atenua curbarea penisului, specifică acestei afecțiuni. S-a constatat pe parcurs că această metodă îmbunătățește circulația la nivelul vaselor sanguine din penis și crește elasticitatea țesuturilor erectile.

Tehnica presupune întinderea ușoară a penisului de la bază spre vârf, cu niște mișcări ale mâinii asemănătoare mulsului. Exercițiile se efectuează zilnic în reprize de 15-20 de minute, folosind un lubrifiant și cu penisul în stare semi erectă. După o anumită perioadă care variază de la persoană la persoană, este posibil ca penisul să crească în lungime câțiva centimetri.

3. Pompele pentru mărirea penisului

Acestea sunt niște dispozitive medicale create pentru tratamentul disfuncției erectile, având ca scop principal obținerea unei erecții. Pompa creează un vid în jurul penisului, care atrage un flux mai mare de sânge în zona genitală, necesar pentru a induce erecția.

Se crede că acest vid aplicat în mod frecvent contribuie și la alungirea penisului, însă cercetările efectuate până în prezent nu sunt suficient de concludente pentru a putea afirma cu certitudine că un astfel de dispozitiv poate fi folosit pentru mărirea organului sexual masculin.

Această mărire este una temporară și se datorează erecției induse de pompă, însă odată revenit în stare de repaus, penisul are aceeași dimensiune ca înainte.

Conform unui studiu stiințific, publicat de catre BJU International, 37 de bărbați au folosit pompe pentru penis timp de 20 de minute, de 3 ori pe săptămână, timp de 6 luni.

Cercetătorii au descoperit că lungimea medie a penisului participanților a crescut cu doar cu 0,3 cm (ceea ce nu a fost semnificativ statistic), iar eficienta tratamentul a fost de numai 10% și doar 30% dintre pacienți au fost mulțumiți.

Intervenția chirurgicală pentru mărirea penisului


După cum spuneam, singura metodă de mărire a penisului cu efecte permanente dovedite este intervenția chirurgicală, denumită în termeni medicali faloplastie.

Aceasta presupune creșterea în lungime a dimensiunii penisului cu 1-3 centimetri, prin avansarea bazei corpilor cavernoși care, în mod natural, se află situată în spatele osului pubian.

Operația de mărire a penisului presupune intervenția asupra ligamentelor care fixează acești corpi cavernoși, astfel încât să se elibereze baza acestora, pentru ca ulterior să fie din nou stabilizată, după ce este avansată cu câțiva centimetri.

O metodă mai veche, dar care încă mai este folosită, presupune introducerea unui implant de silicon între corpii cavernoși și osul pubian, însă aceasta presupune mai multe riscuri precum și o intervenție ulterioară pentru scoaterea implantului.

Alte proceduri medicale pentru mărirea penisului

Exist și câteva alternative mai ieftine și mai puțin traumatizante pentru cei care își doresc o creștere a circumferinței penisului, dar de această dată efectul este unul temporar.

Acestea presupun injectarea în penis a unor substanțe tolerate de organism, obținându-se astfel o îngroșare a organului sexual pentru o perioadă de câteva luni, până când substanțele respective se resorb, iar procedura trebuie repetată.

Există trei astfel de metode, care constau în injectarea penisului cu acid hialuronic, grăsime proprie sau  hidroxiapatită de calciu.

Pot bărbații să-și mărească penisul?


Da, fiecare este stăpân pe propriul său corp, așa că nimic nu îl poate împiedica pe un bărbat să își mărească penisul, dacă își dorește în mod deosebit acest lucru.

Această decizie trebuie însă analizată foarte bine în prealabil, pentru că presupune o serie de riscuri pe care  nu are rost să ți le asumi inutil dacă nu este neapărat necesar.

Când este recomandată mărirea penisului?

Mărirea penisului trebuie privită în primul rând ca o necesitate medicală și mai puțin ca o modalitate de satisfacere a unei dorințe proprii. Astfel, singurele persoane care au nevoie într-adevăr de o intervenție pentru mărirea penisului sunt bărbații care suferă de o afecțiune numită micopenis.

Aceasta este caracterizată de existența unui penis sub dimensiunile normale, fapt ce are serioase implicații negative în ceea ce privește viața sexuală și, implicit, starea psihică a pacienților. Un penis de dimensiuni normale este cel care are cel puțin 4 centimetri în stare de repaus și cel puțin 7 centimetri în erecție.

Așadar, mărirea penisului este recomandată doar bărbaților al căror penis are o dimensiune sub aceste standarde, fiind necesară pentru a le putea asigura  o viață sexuală normală și a le consolida stima de sine.

Deși mulți bărbați au această convingere, nu mărimea penisului contează în primul rând, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința dimensiunii organului tău sexual, atât timp cât aceasta se încadrează în limitele considerate normale.

Mărirea penisului este o opțiune la dispoziția oricărui bărbat, însă înainte de a lua astfel de decizie este bine să discuți și cu un medic in privința oportunității acesteia.

Care este dimensiunea medie a penisului ?

Dimensiunea penisului este relevantă după vârsta de 20 de ani, atunci când aparatul reproducător masculin a atins nivelul maxim de dezvoltare.

Conform studiului „Construction of nomograms for flaccid and erect penis length”, care a inclus 15,521 de bărbați, dimensiunea medie a penisului variază între 9.16 cm și 13.12 cm, în funcție de constituția fiecăruia, metabolism, nivelul hormonal, bagajul genetic și o serie de alte particularități specifice fiecărui individ.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?