antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.
Disfuncția erectilă este cea mai frecventă tulburare de natură sexuală specifică bărbaților, manifestată prin incapacitatea de a obține sau a menține o erecție suficient de mult timp pentru a putea întreține un raport sexual.
Orice bărbat se poate confrunta lau un moment dat cu astfel de problemă, însă dacă acest lucru se întâmplă rar și are loc pe fondul consumului exagerat de alcool, al oboseli accentuate, într-o perioadă dominată de stres sau pe fondul unor emoții puternice, nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. Se poate vorbi de disfuncție erectilă dacă astfel de episoade devin tot mai frecvente și se manifestă pe o perioadă mai lungă de trei luni.
Din fericire există o serie de soluții pentru îmbunătățirea erecției atât cu ajutorul medicamentelor, cât și prin metode naturale. Un studiu efectuat asupra unui grup de subiecți cu vârste între 18 și 40 de ani și publicat în 2018, a relevat faptul că simplul consum de fructe și legume cu un conținut bogat de flavonoide poate îmbunătăți funcționalitatea aparatului reproducător masculin, făcând ca episoadele de disfuncție erectilă se rărească sau chiar să dispară.
Flavonoidele sunt niște compuși naturali chimici cărora li se datorează culorile specifice ale fructelor legumelor dar și florilor și care, au totodată o serie de beneficii pentru sănătate, fiind cunoscute în special datorită afectului antioxidant și antiinflamator. Cu cât un fruct sau o legumă are o culoare mai aprinsă, cu atât conține mai multe flavonoide astfel că poate constitui un remediu natural împotriva disfuncției erectile.
În cele ce urmează îți prezentăm fructele și legumele care s-au dovedit eficiente în tratarea disfuncției erectile, dar și alte câteva alimente care pot avea același rezultat.
1. Fructe de pădure
Fructele de pădure ies ușor în evidență datorită culorilor vii și intense, ceea ca înseamnă că au un conținut bogat de flavonoide.
Un studiu derulat pe parcursul a 10 ani asupra unui eșantion ce a inclus 25.096 de bărbați de vârstă mijlocie a relevat faptul că incidența disfuncției erectile a fost cu 9-11% mai redusă în rândul celor care au avut o alimentație bogată în flavonoide provenite în special din fructele de pădure.
Consumul frecvent de zmeură, coacăze, afine, mure poate îmbunătăți funcția erectilă în cazul bărbaților cu probleme și totodată poate preveni apariția unor astfel de probleme.
2. Nuci și leguminoase
Nucile și plantele leguminoase reprezint o altă categorie de alimente sănătoase, ce pot contribui printre altele și la prevenirea disfuncției erectile, care, de cele mai multe ori, este asociată unor probleme circulatorii.
Leguminoasele și nucile conțin fibre și grăsimi sănătoase despre care s-a dovedit că îmbunătățesc circulația sanguină și contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, eliminând astfel un factor de risc important în apariția disfuncției erectile.
O dovedește și un studiu efectuat asupra unui grup de 21.469 de bărbați cu o vârstă medie de 62 de ani, care au fost monitorizați pentru o perioadă de 10 ani. La finalul cercetării s-a constatat că în rândul celor care consumaseră frecvent leguminoase și nuci disfuncția erectilă apărută pe parcursul studiului avea o incidență mai scăzută, comparativ cu cei care avuseseră o dietă mai puțin sănătoasă.
3. Verdețuri
Verdețurile sunt o sursă bogată de vitamina B9, despre care s-a descoperit că poate avea un rol benefic în tratarea disfuncției erectile apărute pe fondul diabetului. Diabetul afectează circulația sanguină inclusiv în zona genitală și astfel reduce cantitatea de sânge pompată în corpii cavernoși din penis pentru a obține o erecție satisfăcătoare.
Într-un studiu de laborator efectuat asupra unor iepuri cu diabet s-a cercetat efectul vitaminei B9 asupra disfuncției erectile și a fost constatat astfel o îmbunătățire a funcției erectile în cazul animalelor cărora li se administrase în mod sistematic vitamina B9, în comparație cu cele care au avut o alimentație mai săracă în acest nutrient.
3. Ciocolată neagră
Și acest aliment este unul bogat în flavonoide, datorită conținutului ridicat de cacao. Un studiu publicat de Jurnalul American de Nutriție Clinică în 2008 a arătat că ciocolata neagră are un puternic efect vasodilatator, permițând astfel creșterea fluxului de sânge necesar pentru obținerea erecției.
Șase ani mai târziu, un alt studiu publicat în 2014 a stabilit că un consum mai mare de ciocolată neagră a fost asociat cu un risc mai scăzut de probleme cardiovasculare, subliniind beneficiile pentru sănătatea inimii ale flavonoidelor, care sunt benefice astfel și pentru funcția erectilă.
4. Somon
In afară de fructe și legume, s-a constatat și că peștele gras poate avea efecte pozitive asupra funcției erectile iar cel mai cunoscut este somonul, care conține o cantitate importantă de acizi grași Omega-3, cu efect antioxidant și antiinflamator, la fel ca flavonoidele.
Și acest aspect a făcut obiectul mai multor studii, printre care și o cercetare făcută în 2016 asupra unor șoareci de laborator, care au primit o alimentație bogată în grăsimi nesaturate, ce conțin acizi grași Omega-3.
S-a constatat în cazul acestora că o astfel de alimentație a redus incidența problemelor de sănătate care stau de obicei la baza disfuncției erectile.
5. Ulei de măsline
Și uleiul de măsline este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, inclusiv acizi grași Omega-3 despre ale căror efecte benefice tocmai am vorbit.
Acesta constituie un ingredient de bază în dieta mediteraneană, iar un alt studiu derulat pe parcursul a 7 ani a vizat efectele unei astfel de diete asupra disfuncției erectile.
Concluziile specialiștilor au fost că uleiul de măsline îmbunătățește metabolismul și stimulează producția de acid nitric, un compus chimic esențial în obținerea erecției.
6. Stridii
Stridiile sunt cunoscute ca aliment cu proprietăți afrodiziace, iar această proprietate i-a făcut curioși și pe oamenii de știință.
Aceștia au dorit să afle ce mecanisme declanșează în organism consumul de stridii și mai ales dacă acestea pot fi considerate un remediu natural împotriva disfuncției erectile.
Astfel, un studiu realizat în 2009 a relevat că stridiile stimulează secreția de testosteron, hormonul sexual masculin iar prin această calitate îmbunătățesc și funcția sexuală.
Ce alimente trebuie să eviți ?
La polul opus se află o serie de alte alimente care, consumate în exces, pot favoriza apariția disfuncției erectile, perturbând anumite mecanisme din organism care controlează și funcția sexuală.
Spre deosebire de fructe, legume și celelalte alimente prezentate mai sus, acestea pot fi consumate doar ocazional și doar în cantități moderate astfel încât să fie evitat impactul negativ asupra sănătății. Iată care sunt alimentele de care trebuie să te ferești!
-
Carnea grasă și alimentele bogate în grăsimi
Spre deosebire de grăsimile nesaturate din pește și ulei de măsline, grăsimile saturate din carne și lactate nu sunt sănătoase pentru organism. Acestea favorizează excesul ponderal și îngreunează circulația sanguină, creând astfel premisele favorabile pentru apariția disfuncției erectile.
Carnea roșie are un conținut mai mare de grăsimi, în comparație cu cea albă, de pasăre, astfel că trebuie consumată moderat și în niciun caz zilnic sau la fiecare masă. De asemenea, sunt de evitat și mâncărurile grele, cu multă grăsime, precum și lactatele nedegresate.
-
Produsele pe bază de soia
Deși soia este considerată de mulți un aliment sănătos și un bun înlocuitor pentru carnea grasă de care tocmai ce am vorbit, bărbaților nu le este recomandat să o consume în cantități mari, pentru că poate duce la apariția disfuncției erectile.
Aceasta conține anumiți compuși numiți izoflavoni, care pot afecta producția de testosteron, generând astfel dezechilibre hormonale care influențează în mod negaiv funcționarea aparatului reproducător masculin.
-
Alcoolul
Chiar și consumat ocazional dar în cantitate mare, alcoolul poate induce temporar disfuncția erectilă, pentru că slăbește sensibilitatea la stimulii sexuali și totodată îngreunează circulația sanguină.
Consumul constant de alcool poate avea însă o astfel de consecință permanentă pentru că, în timp, alcoolul afectează sistemul nervos și pe cel circulator, iar consecințele nedorite asupra funcției erectile sunt ireversibile.
-
Băuturile cu zahăr adăugat
Sucurile, băuturile carbogazoase, energizantele și alte băuturi răcoritoare conțin cantități mari de zahăr, acest ingredient favorizează creșterea în greutate și apariția diabetului, cu consecințe negative asupra circulației sanguine și a sistemului nervos, care sunt implicate și în obținerea erecției.
Alte remedii naturiste pentru disfuncția erectilă
Remedii naturale pentru disfunctia erectila se referă la abordări și tratamente non-farmaceutice sau fără prescripție medicală despre care se crede că ajută la îmbunătățirea funcției sexuale.
Printre cele mai comune remedii naturiste pentru potența bărbaților se enumeră:
- Practicarea exercțiilor fizice
- Pierderea în greutate
- Reducerea nivelului de stres
În paralel a crescut și preocuparea pentru oferirea unor alternative pe bază de ingrediente naturale iar astfel au apărut pe piață o varietate de suplimente alimentare, care pot fi procurate mai ușor, fără prescripție medicală.
Printre cele mai apreciate se numără și VigoForte, un supliment alimentar avizat de Ministerul Sănătății, ce are în componența sa 6 ingrediente naturale cunoscute pentru efectele benefice asupra potenței masculine. Mai exact, VigoForte conține L-arginină, tribulus terrestris, scorțișoară, ginseng, rădăcină de rhodiola și extract de coajă de pin, toate înglobate într-o capsulă care se administrează pe cale orală cu 20-30 de minute înainte de a avea contact sexual.
Produsul poate fi comandat direct de pe site la un preț de 89 de lei pentru o cutie cu 10 capsule. VigoForte nu are afecte secundare iar efectul se face simit în general de la prima utilizare. În cazul în care acest efect nu apare sau utilizatorul este nemulțumit de rezultate, produsul poate fi returnat în termen de 30 de zile, cu rambursarea completă a sumei achitate la achiziția sa.