Alcoolul și probleme de potență masculină

Alcoolul și probleme de potență masculină

Consumul de alcool este o cauză pentru multe probleme de sănătate în cazul bărbaților, dar mai ales pentru manifestarea impotenței, care începe să devină un fenomen din ce în ce mai des întâlnit.

Este adevărat că există multe situații în care alcoolul ajută la crearea unei stări de relaxare, de dezinhibare și care duce, implicit, la sporirea apetitului sexual, însă, când se consumă în exces, toate aceste beneficii sunt anulate, făcând loc efectelor negative.

Alcoolul poate provoca probleme pe termen lung în legătură cu performanța sexuală, dar și cu fertilitatea.

Cum poate afecta alcoolul sexul și potența?


1. Disfuncțiile erectile

Consumul de cantități mari de alcool poate îngreuna obținerea sau menținerea erecției. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de disfuncție erectilă.

Alcoolul poate să interfereze cu stimulii din creier care îi transmit penisului să-și pună în funcțiune fluxul sanguin.

Pe lângă afectarea bunei circulații a fluxului sanguin, alcoolul poate să reducă și producția de testosteron secretată în organism, ceea ce împiedică persistența erecției și formarea acesteia.

Testosteronul este un hormon care este secretat doar la bărbați și care este responsabil cu redarea apetitului sexual. Vestea bună este că disfuncția erectilă este doar o problemă temporară.

2. Dificultăți in a avea orgasm

Alcoolul interferează cu capacitatea stimulării sexuale. După consumul excesiv de alcool, care blochează semnalele trimise de la creier către organism, bărbații pot experimenta:

  • Dificultăți în a ejacula sau ejaculare precoce.
  • Scăderea intensității cu care este simțit orgasmul.

3. Dorința sexuală (libidoul)

Consumul excesiv de alcool pe o perioadă îndelungată poate să ducă la reducerea nivelului de libido, adică la scăderea apetitului sexual. Acest lucru se datorează reducerii nivelului de testosteron secretat în organism.

4. Micsorarea organelor sexuale

Alcoolul este principala cauză și a fenomenului de micșorare a organelor reproducătoare în cazul bărbaților. Acesta este un alt factor care duce la impotența sexuală, de aceea, trebuie să se consume alcool în cantități cât mai mici sau chiar deloc.

5. Probleme de fertilitate

Scăderea nivelului de testosteron secretat în corp are un impact negativ asupra producției de spermatozoizi.

În această manieră este provocată apariția infertilității, fiind o problemă des întâlnită atât în cazul bărbaților, cât și în cazul femeilor.

Prin urmare, impotență este rezultatul tuturor afecțiunilor de natură sexuală provocate de consumul de alcool în exces, afectând un număr relativ mare de bărbați în ceea ce privește contextul actual.

Reducerea cantității de alcool consumate poate îmbunătăți semnificativ randamentul bărbatului în pat.

Concluzie


În primul rând, e bine să vă relaxați știind că i se poate întâmpla oricărui bărbat care se răsfăță din când în când cu alcool.

Comunicarea deschisă și sinceră cu partenerul este cea mai bună politică (ca în majoritatea situațiilor legate de disfuncția sexuală), dar dacă preferați să nu aveți această conversație, puteți oricând să participați la alte activități sexuale care nu necesită o erecție, cum ar fi: sexul oral,sau un masaje intim.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *