Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

3 Operații Chirurgicale pentru Îngroșarea Penisului

 • Scris De:
  Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Dimensiunea și aspectul penisului constituie subiecte care îi preocupă în mod special pe mulți dintre bărbați, însă această preocupare poate afecta stima de sine și poate scădea libidoul. Explicația constă în faptul că, bărbații se preocupă în mod obsesiv de aceste aspecte ajung să creadă că organul lor sexual este prea mic sau prea subțire și de aici încep frustrările, care duc la scăderea stimei de sine și a libidoului, ceea ce afectează în mod semnificativ viața sexuală și relațiile de cuplu.

Astfel se ajunge și la decizia de a apela neîntârziat la anumite proceduri pentru modificarea dimensiunii sau a aspectului organului sexual, iar una dintre acestea este îngroșarea penisului, numită în limbaj medical faloplastie.

Există trei metode prin care această intervenție poate fi efectuată, iar rezultatul este creșterea cu 2-3 centimetri a circumferinței penisului, atât în stare erectă cât și în repaus.

În acest articol iți vom prezenta principalele metode de îngroșare a penisului, precum și eventualele riscuri și contraindicații legate de o astfel de intervenție.

Înainte de a începe prezentarea fiecărei proceduri, trebuie să precizăm că niciuna dintre ele nu este definitivă, ci are efet temporar, după care penisul revine la dimensiunea sa naturală.

1. Îngroșarea penisului cu acid hialuronic


Aceasta este cea mai eficientă și mai des folosită metodă de îngroșare a penisului, dat fiind faptul că acidul hialuronic este o substanță naturală, care se găsește în mod obișnuit în organismul uman, în special în piele și țesuturile conjunctive.

Iar eficiența îngroșării penisului cu acid hiaulornic, este confirmat și de către studiul „The effects of penile girth enhancement using injectable hyaluronic acid gel” unde circumferința penisului a fost crescută de la 7,48 cm, la 11,41 cm.

Procedura este una minim invazivă și presupune injectarea acidului hialuronic în țesuturile subcutanate ale penisului, în special în zona corpului sau a glandului. De obicei, procedura durează aproximativ 30 de minute și se realizează sub anestezie locală, iar pacientul poate pleca acasă imediat după finalizarea intervenției.

Singurul impediment constă în faptul că efectele sunt temporare, întrucât acidul hialuronic se resoarbe în organism odată cu trecerea timpului. În funcție de metabolismul fiecăruia, efectul poate dura între 6 și 9 luni, după care procedura trebuie repetată dacă pacientul dorește în continuare un penis mai viguros.

2. Îngroșarea penisului cu grăsime proprie


Dacă îți dorești un efect de mai lungă durată, poți să apelezi la o astfel de procedură care este ceva mai complexă decât cea bazată pe injectarea de acid hialuronic. În termeni medicali, procedura se numește „augmentare peniană cu autogrefă de grăsime” sau „lipofilling penian” și constă în recoltarea de grăsime de pe corpul pacientului, care este apoi injectată în penis.

Mai întâi se identifică o zonă cu depozite de grăsime, care este localizată de obicei pe abdomen, coapse sau fese, după care grăsimea este aspirată cu ajutorul unei seringi speciale. Grăsimea colectată este procesată pentru a obține un material pur, care este injectat apoi în diferite zone ale penisului.

Așa cum spuneam, efectul acestei proceduri durează mai mult, însă și de această dată grăsimea se resoarbe odată cu trecerea timpului, iar intervenția trebuie repetată.

Acesta lucru, este confirmat si de studiul „A review of penile elongation surgery” unde este demonstrat faptul ca grăsimea injectată se poate pierde 20–80% din noul volum în decurs de 1 an de la operație.

3. Îngroșarea penisului cu hidroxiapatită de calciu


Hidroxiapatita de calciu este o substanță biocompatibilă și biodegradabilă care se utilizează în diverse proceduri estetice pentru a oferi volum și plenitudine. În ceea ce privește procedura de îngroșare a penisului, hidroxiapatita de calciu este injectată sub piele pentru a crea o mărire temporară a organului sexual.

Procedura este similară celei de îngroșare a penisului cu acid hialuronic, doar că de această dată diferă substanța injectată. Se realizează sub anestezie locală, iar după injectare medicul va modela și va ajusta distribuția hidroxiapatitei de calciu pentru a evita asimetriile sau deformările.

Și de această dată, efectele procedurii sunt temporare, deoarece hidroxiapatita de calciu este gradual resorbită de organism, iar rezultatele pot dura de la câteva luni până la aproximativ un an, în funcție de metabolismul fiecăruia.

Riscuri asociate procedurilor de îngroșare a penisului


Ca orice intervenție ce presupune modificarea formei anatomice a unui organ, și procedurile prezentate mai sus presupun anumite riscuri, deși toate sunt minim invazive. Aceste riscuri trebuie să fie comunicate pacienților de către medic înainte de efectuarea intervenției, iar lista completă arată astfel:

 • Infecție –  indiferent de tipul procedurii, există un risc de infecție la locul injecției, care poate duce la disconfort și poate afecta temporar viața sexuală. Infecțiile severe sunt rare, iar pentru prevenirea acestora se recomandă tratament cu antibiotice și evitarea contactului sexual până la vindecarea completă.
 • Inflamarea penisului – după injectarea substanțelor de care am vorbit în capitolul anterior este posibil ca în zona înțepăturii să apară inflamații însoțite de durere sau disconfort. Acesta este însă un efect secundar ușor, considerat normal, care dispare de la sine în decurs de câteva zile sau chiar ore.
 • Asimetrie –  în cazul în care substanța injectată nu este distribuită uniform sau nu este modelată corect, pot apărea asimetrii sau deformări ale penisului, iar pentru a evita acest risc trebuie să te asiguri că medicul căpruia i te adresezi are o bogată experiență în astfel de intervenții.
 • Disfuncție erectilă – chiar dacă este minim invazivă, procedura de injectare în penis a unei soluții este una traumatizantă, iar din acest motiv unii pacienți pot experimenta și disfuncție erectilă. De obicei, aceasta este una temporară și de scurtă durată, iar în cazuri foarte rare, când sunt lezate structuri nervoase sau vasculare, poate fi permanentă.
 • Reacții alergice – acest risc este inexistent în cazul procedurii de injectare cu grăsime proprie, însă poate părea în celelalte două situații. Acidul hialuronic și hidroxiapatita de calciu sunt substanțe străine care pot să nu fie tolerate de organism, provocând reacții alergice care se manifestă de obicei local, prin erupții cutanate, mâncărime, usturime sau durere.

Când este contraindicată îngroșarea penisului ?


Vorbind la modul general, orice intervenție de modificare a formei anatomice a penisului sau altui organ atunci când nu este imperios necesar este contraindicată, pentru că presupune asumarea inutilă unor riscuri.

Cu toate acestea, procedurile de îngroșare a penisului sunt considerate a avea un risc scăzut și de aceea se efectuează și în cazul pacienților cu o dimensiune normală a penisului, care consideră că astfel își îmbunătățesc performanțele sexuale și își cresc libidoul.

Există însă și situații când astfel de intervenții nu sunt recomandate, iar acestea sunt următoarele:

 • Anumite boli cronice – procedurile de îngroșare a penisului sunt contraindicate pacienților care suferă de diabet, afecțiuni cardiovasculare, boli cronice pulmonare, afecțiuni care afectează coagularea sângelui precum și boli dermato-venerice. În cazul acestora pot apărea complicații grave, iar riscurile pe care le presupune o astfel de procedură depășesc cu mult beneficiile.
 • Stări de anxietate sau depresie – persoanele cu astfel de probleme de ordin psihic pot avea o percepție distorsionată asupra propriului corp, fiind deseori nemulțumite de dimensiunea și aspectul organului sexual, deși acesta este perfect normal și funcțional. În astfel de situații, medicii trebuie să țină cont de discernământul pacienților, iar dacă observă că aceste este afectat, să îi îndrume către un psiholog.
 • Alergiile – persoanele cu alergii multiple precum alergia la polen, la praf, la antibiotice sau la diferite alimente ar trebui să evite astfel de proceduri pentru că există riscul de a dezvolta reacții alergice și la substanțele injectate în penis. Pot opta totuși pentru procedura de îngroșare cu grăsime proprie, însă chiar și în acest caz se recomandă efectuarea unor teste alergenice în prealabil.
 • Administrarea unor medicamente – anumite medicamente pot crește riscul de complicații în urma unor astfel de intervenții, astfel că este de preferat ca îngroșarea penisului să nu fie făcută persoanelor aflate sub tratament. Anticoagulantele și antiinflamatoarele pot crește riscul de sângerare, în timp ce imunosupresoarele cresc riscul de infecție iar medicamentele pentru tensiunea arterială pot provoca probleme circulatorii în urma administrării anesteziei locale.

Cat de gros trebuie sa fie un penis?

Nu există o dimensiune standard pentru grosimea penisului, pentru că aceasta depinde de constituția fiecărui bărbat, de vârstă și de o serie de alți factori.

Totuși, un studiu științifc numit  „Original Technique for Penile Girth Augmentation” bărbații avea o circumferință medie de 10,8 cm în timpul unei erecții și de 8,1 cm atunci când sunt penisul este în stare flasc.

Care este dimensiunea normală a penisului?

Orice penis care are cel puțin 4 centimetri lungime în stare de repaus și cel puțin 7,6 centimetri în stare erectă este considerat normal din punct de vedere medical. În ceea ce privește dimensiunea medie a penisului, aceasta este de 7-10 centimetri în stare de repaus și 12-16 centimetri în stare erectă.

Este important să înțelegi că dimensiunea penisului nu este singurul factor care contează într-o relație și că încrederea în sine și comunicarea cu partenera sunt aspecte esențiale ale unei vieți sexuale sănătoase și satisfăcătoare.

Îngroșarea penisului este o decizie personală, care trebuie luată cu responsabilitate și nu în urma unui impuls de moment sau comparându-te cu alți bărbați. Înainte de a lua o astfel de decizie, este esențial să discuți cu un medic specialist pentru a evalua potențialele riscurile și beneficiile , precum și pentru afla dacă într-adevăr ai nevoie de o astfel de intervenție.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?