Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Ce este Cunnilingus: Cum să ii oferi sex oral unei femei

 • Scris De:
  Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Există mai multe moduri de stimulare a organului sexual feminin pentru obținerea orgasmului, iar una dintre cele mai eficiente este cunilingusul. Acesta presupune folosirea buzelor, limbii și a dinților pentru stimularea sexuală a labiilor, clitorisului și a deschiderii vaginale – cele mai sensibile zone erogene ale organismului feminin.

Cu alte cuvinte, cunilingusul este sexul oral oferit femeilor și totodată unul din cele mai bune moduri de a induce orgasmul feminin. Totodată, cunilingusul poate fi considerat și o metodă contraceptivă eficientă în proporție de 100%, dar și un mod prin care bărbații cu probleme de erecție pot oferi satisfacție sexuală partenerelor.

Despre cunilingus vom vorbi și noi în acest articol, din care poți afla care sunt cele mai bune tehnici pe care să le folosești, ce riscuri presupune această practică și care sunt șansele de a-i oferi un orgasm partenerei prin această metodă.

Ce este cunilingusul ?


Cunilingusul poate fi definit ca fiind o formă de sex oral ce constă în stimularea organului sexual feminin cu ajutorul limbii, buzelor și chiar al dinților. Cunilingusul poate fi oferit în egală măsură de bărbați  și de femei, însă de o astfel de practică poate beneficia doar o femeie. Aceasta nu înseamnă că bărbații nu pot primi sex oral, însă în cazul lor metoda se numește felație.

În proporție covârșitoare, femeile se declară încântate după o repriză de cunilingus și dornice să repete experiența, întrucât stimularea orală a zonei genitale oferă o plăcere sexuală intensă. Explicația stă în faptul că vulva este o zonă erogenă foarte sensibilă iar cunilingusul permite stimularea pe o suprafață mai extinsă, în comparație cu un act sexual normal ce presupune penetrarea canalului vaginal.

Anatomia vulvei

Vulva este un termen ce include toate componentele anatomice externe ale aparatului genital feminin, adică acele părți care sunt stimulate în timpul cunilingusului. În continuare, facem o scurtă descriere a acestor părți, pentru a înțelege mai bine de ce cunilingusul oferă o satisfacție atât de mare.

 • Muntele lui Venus

Acestuia i se mai spune și muntele pubian, fiind vorba de o porțiune proeminentă de formă triunghiulară și cu vârf rotunjit, situată deasupra osului pubian. Muntele lui Venus este format preponderent din țesut gras și devine mai proeminent după pubertate, având rolul de a amortiza șocul produse de mișcările specifice actului sexual. Totodată, în muntele lui Venus sunt localizate și glande care secretă feromoni ce amplifică atracția sexuală

 • Labiile

Muntele lui Venus se continuă în partea inferioară cu labiile, cărora li se mai spune și buze. La exterior sunt vizibile labiile mari, care mărginesc de o parte și de alta deschiderea vulvei. Acestea sunt alcătuite din țesut muscular neted și grăsime, pornind de la baza muntelui pubian și continuându-se până în zona perineului. În partea superioară și cea inferioară cele două labii mari se unesc, formând ceea ce se numește comisură labială.

Mai există încă o pereche de labii, numite labiile mici, care pornesc în partea superioară de la clitoris și se continuă spre perineu, de-a lungul labiilor mari. Acestea sunt mai sensibile deoarece conțin mai multe terminații nervoase și vase de sânge în comparație cu labiile mari, astfel că oferă o plăcere mai intensă atunci când sunt stimulate oral.

 • Clitorisul

Clitorisul este considerat ca fiind cea mai sensibilă zonă erogenă a corpului feminin. De asemenea, se spune despre clitoris că este echivalentul feminin al penisului, fiind vorba de un organ erectil care se întărește și își modifică dimensiunea în starea de excitație. Se află amplasat în partea superioară a labiilor mici, find format dintr-un gland, care este vizibil la exterior, și un corp.

Glandul clitorisului conține aproximativ 8.000 de terminații nervoase, ceea ce îl face extrem de sensibil la cel mai mic stimul. Până în prezent nu a fost identificat niciun rol pe care îl îndeplinește clitorisul în funcționarea aparatului reproducător feminin, considerându-se că acesta este un organ destinat exclusiv plăcerii sexuale.

 • Vestibulul vaginal

Acesta constituie poarta de intrare în canalul vaginal, fiind vorba de un orificiu delimitat de labiile mici și cele mari De fapt, marginile vestibulului vaginal sunt chiar labiile mici, existând o mică delimitare între cele două structuri, vizibilă sub forma unui aspect ușor modificat al pielii.

Deschiderea vestibulului vaginal este acoperită de labile mici care au astfel și un rol de protecție, împiedicând într-o anumită măsură pătrunderea bacteriilor și a altor agenți patogeni. Acest organ marchează totodată limita dintre organele genitale externe și cele interne, iar în cazul fetelor virgine, vestibulul vaginal este protejat și de o membrană numită himen.

 • Glandele Bartolin și Skene

Vulva include și niște glande care au rolul de a facilita penetrarea în timpul actului sexual. Glandele Bartolin sunt situate de o parte și de alta a deschiderii vestibulului vaginal, iar sub influența stimulilor sexuali secretă o substanță ușor vâscoasă, care lubrifiază vaginul și face ca penisul să alunece mai ușor în timpul copulației.

Glandele Skene sunt considerate omoloagele prostatei masculine, datorită faptului că în timpul orgasmului produc și secretă un lichid eliberat în canalul uretral. Acest proces fiziologic se numește ejaculare feminină și are rolul de a facilita deplasarea spermatozoizilor către uter.

Cum să îi oferi cel mai tare cunilingus ?


Am zice că tocmai ai făcut primul pas către acest obiectiv învățând detaliile esențiale despre anatomia vulvei pe care tocmai ți le-am prezentat mai sus. Nu ne rezumăm doar la atât și îți oferim în continuare câteva sfaturi pentru a-i oferi partenerei tale cele mai tari senzații prin cunilingus.

1. Nu grăbi lucrurile

Nici în cazul cunilingusului nu este recomandat să treci direct la acțiune, fiind nevoie și de această dată de un preludiu.

Așadar, începe totul cu răbdare insistând la început asupra zonelor erogene mai puțin sensibile. Sărutările, mângâierile și complimentele făcute partenerei au darul de a crește tensiunea sexuală, amplificând plăcerea oferită ulterior prin cunilingus.

2. Nu ignora celelalte zone erogene

Așa cu spuneam, și celelalte zone erogene sunt importante în timpul unei partide de cunilingus, fiind recomandat să începi cu cele mai puțin sensibile, avansând apoi treptat către zona genitală.

Astfel atunci când vei trece la stimularea orală a vulvei, partenera ta se va afla deja într-o stare de excitație, iar cunilingusul îi va oferi senzații mult mai intense decât în cazul în care ai fi început direct cu această practică.

3. Întreab-o ce o excită cel mai tare

Comunicarea este esențială și în acest caz, așa că îți recomandăm să discuți deschis cu partenera ta și să o întrebi care sunt preferințele sale sexuale, ce fantezii are și care sunt zonele erogene cele mai sensibile. Apoi, ține cont de dorințele sale și încercă să le satisfaci în totalitate în timpul actului sexual, concentrându-te mai mult pe plăcerea partenerei decât pe satisfacția proprie.

4. Fii creativ cu mișcările limbii

Nu există reguli stricte în ceea ce privește cunilingusul, așa că ai toată libertatea să-ți folosești limba, buzele și dinții pentru a oferi maximul de satisfacție partenerei. Secretul este să nu te limitezi la o singură tehnică, ci să le alternezi, stimulând în egală măsură toate părțile anatomice ale vulvei. Și de această dată este bine să începi cu cele mai puțin sensibile – muntele pubian și labiile mari – continuând apoi cu labiile mici, vestibulul vaginal și în final cu clitorisul.

În acest scop, folosește-și limba în moduri diferite, alternând mișcările circulare cu cele laterale și cele în plan vertical. De asemenea, buzele pot contribui la sporirea gradului de satisfacție, la fel și mușcăturile ușoare.

5. Găsește-ți ritmul

Este important să fii atent la reacțiile partenerei și să îți adaptezi ritmul în funcție de acestea. De asemenea, nu începe într-un ritm prea rapid, pentru că riști să te epuizezi ușor înainte ca partenera ta să ajungă la orgasm.

Mărește ritmul progresiv iar când simți primele semne de oboseală, las-o mai ușor și concentrează-te asupra zonelor mai sensibile, așa cum e clitorisul, care nu au nevoie de o stimulare foarte intensă pentru a genera plăcere.

6. Încearcă poziții sexuale noi

Și schimbarea pozițiilor sexuale poate face ca plăcerea să devină mai intensă, iar acest lucru îl poți observa tot din reacțiile partenerei.

Așadar, nu este nicio problemă să întrerupi cunilingusul la un moment dat  și să-i propui acesteia să încercați o poziție nouă în care ambii să vă simțiți cât mai confortabil.

7. Fă-i complimente

Faptul că îți folosești gura pentru a oferi satisfacție sexuală partenerei nu este o scuză pentru a nu-i face unele complimente. Chiar și tu ai nevoie din când în când de un moment de respiro, așa că profită de această ocazie pentru a-i adresa cuvinte care să o facă să se simtă bine. 

Unele femei pot fi oarecum jenate, mai ales dacă se află la prima experiență de acest gen, așa că astfel de complimente sunt mai mult decât binevenite. De exemplu, dacă simți că partenera ta este inhibată, o poți destinde mărturisindu-i că îți place „gustul” ei și că îți dorești să o faci să se simtă cât mai bine.

Ce riscuri presupune practicarea cunilingusului ?


Cunilingusul este asociat cu toate riscurile sexului oral, iar dacă încă nu știi care sunt acestea, le poți afla din lista de mai jos:

 • Contractarea unor boli cu transmitere sexuală (sifilis, herpes, genital, gonoree, infecții cu virusul HPV);
 • Infecții bacteriene;
 • Infecții urinare;
 • Cancer bucal;
 • Scăderea sensibilității la alți stimuli sexuali.

Cât de eficient este cunilingusul în obținerea orgasmului ?


Cunilingusul este una dintre cele mai sigure metode prin care femeile pot ajunge la orgasm, având o rată de succes mai mare decât contactul sexual normal, care presupune penetrarea.

Aceasta, datorită faptului că prin cunilingus poate fi stimulat foarte ușor clitorisul, despre care spuneam că este cea mai sensibilă zonă erogenă a femeilor.

Din statisticile existente la acest moment reiese că între 70 și 80% dintre femei necesită stimulare clitoridiană pentru a obține orgasmul iar, pentru aceasta apelează frecvent la cunilingus.

Așadar, cunilingusul poate fi considerat o metodă eficientă de obținere a orgasmului feminin, mai ales în condițiile în care se insistă pe stimularea clitoridiană.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?