Căt trebuie să dureze o partida de sex ?

Căt trebuie să dureze o partida de sex ?

Intrebarea cât ar trebui să dureze sexul a intrigat multe minți și a stârnit nenumărate dezbateri.

Există un interval de timp care definește un act sexul pentru a fi cu adevărat satisfăcătoare ?

Nu există un număr magic cu privire la perioada ideală a actului sexual, dar el trebuie să fie suficient de lung astfel încât partenerii implicați să fie mulțumiți.

Așadar, fie că căutați îndrumări pentru a prelungi actul sexual sau pentru a descoperi ce spun experții în legatura cu durata actului sexual, esti în locul potrivit.

Ce spun experții despre durata unui act sexual


Pentru majoritatea experților, o partida de sex care durează mai puțîn de 3 minute este mult prea scurt, în timp ce orice trece de o jumătate de ora este mult prea lung.

Durata adecvată de sex este de 3-7 minute, în timp ce durata spre care oamenii ar trebui să țintească este de 7-13 minute.

Depinde în primul rănd de modul în care definiți sexul


Nu toată lumea definește sexul în același fel, așa că pentru fiecare persoană are o altă însemnătate pe baza experiențelor sale.

Spre exemplu, multă lume când aude cuvântul “sex” se gândește direct la actul de penetrare.

Totuși, o partida de sex nu se rezumă doar la atât, așa că este greu de ales un punct de început.

Unii oameni consideră că sexul începe odată cu preludiul și se termină la momentul în care ambii parteneri au avut orgasm.

Persoanele care atribuie sexului o definiție generală vor fi de părere și că partidele lor durează mai mult.

Ce poate afecta durata actului sexual?


  • Constrăngeri bazate pe factori externi

Există persoane care își încep viață sexuală înainte să fie pregătite, în mare parte din cauza presiunii celor din jurul lor.

Așa se explică de ce prima experiență nu este întotdeauna una plăcută și apar tot felul de complicații ce lungesc actul sexual peste ceea ce este considerat normal.

Viață sexuală începe în momentul în care cineva se simte pregătit emoțional.

  • Orientare sexuală

Orientarea sexuală poate afecta și ea durata actului sexual, deoarece în cazul unui cuplu format din două femei nu există perioada refractară.

Așa se explică de ce partidele lor de sex, în comparație cu cele ale altor cupluri, durează cel mai mult.

  • Sănătatea generală

Sănătatea precară poate fi unul din motivele pentru care o partida de sex se încheie prea repede.

În cazul persoanelor cu diabet, nivelul ridicat de zahăr din sânge afectează vasele și nervii, ceea ce poate împiedică fluxul de sânge către organele genitale.

De aceea am și scris un articol pe tema infulenței diabetului asupra problemelor de potență.

Acest lucru poate duce la probleme legate de erecție și ejaculare pentru bărbați, iar la femei, la o scădere a apetitului sexual, uscăciune vaginală, durere în timpul actului sexual și probleme în încercarea atingerii orgasmului.

La fel se întămplă și în cazul bolilor de inima.

Nici sănătatea mentală nu trebuie neglijată, deoarece în cazul unei boli cum este depresia, unul din simptomele principale este o scădere a apetitului sexual.

  • Vărstă

Pe măsură ce o persoană înaintează în vărstă ( vezi cum este afectată viață sexuală a bărbatului după 50-60 de ani), durata unei partide tinde să scadă deoarece apar tot felul de probleme de sănătate.

Nu doar că durează mult mai mult timp că o persoană să se excite, dar erectiile vor fi mai dificil de obținut și menținut.

În cazul femeilor, schimbările hormonale specifice perioadei de menopauza, atunci cănd nivelul de estrogen din organism scade în mod considerabil, pot duce la afecțiuni precum uscăciunea vaginului sau libidoul scăzut.

Cum să dureze actul sexual mai mult ?


Cei care își doresc să reziste mai mult in timpul actul sexual pot opta pentru mai multe variante, printre care si pastile pentru rezistență în pat, cum este Vigoforte, suplimentul alimentar 100% natural, care va duce la o îmbunătățire clară a activității din dormitor.

Alte modalități prin care un cuplu poate face sexul să dureze mai mult sunt o comunicare constanța între parteneri, prioritizarea orgasmului feminin acolo unde este cazul și o mai mare atenție acordara preludiului.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *