Masturbarea înainte de sex – Ajută să reziști mai mult în pat?

Masturbarea înainte de sex – Ajută să reziști mai mult în pat?

Actul de a se masturba continuă să genereze îndoieli în rândul populației și al lumii științifice.

Una dintre ele este dacă este convenabil înainte de a face sex cu o altă persoană. Ei încearcă să explice acest lucru intrun studiu publicat în The Medical News Today .

Citește în continuare acest articol, și vezi dacă mastubarea înainte de sex are vrun benefici în ceea ce privește rezistența în pat a bărbaților.

Masturbarea înainte de sex poate ajuta să ejaculezi mai greu ?


În cazul bărbaților care suferă de ejaculare precoce, masturbarea înainte de actul sexual poate ajuta bărbații să reziste mai mult în pat cat și să întârzie ejacularea.

Cei care se masturbează înainte de sex pot simți, de asemenea, un nivel mai mare de relaxare în corp și mai puțină tensiune în legătură cu actul sexual în sine.

În ceea ce le privește pe femei, vaginul poate fi, de asemenea, suficient de lubrifiat, transformând actul sexual într-o experiență mult mai plăcută.

Alte beneficii ale masturbării


Beneficiile masturbării nu se opresc doar aici, pentru că efectele pozitive ale acestui act sunt mult mai diverse printre care se numără și următoarele:

  • Ajută la relaxare

Actul de masturbare înainte de practicarea activității sexuale poate ajuta la reducerea stresului, deoarece creierul eliberează endorfine în corp, care au efect analgezic, plăcut.

Practicarea repetitivă a masturbării înainte de actul sexual poate fi extrem de utilă pentru persoanele care suferă de anxietate sexuală în preajma partenerului lor.

  • Promovează un somn mai bun

Masturbarea este utilă și în privința persoanelor care suferă de tulburări de somn, pentru că eliberarea endorfinelor în corp ajută la crearea unui efect plăcut, de relaxare, care favorizează apariția imediată a somnului.

  • Promovează eliberarea neurotransmițătorilor (numiți endorfine)

Endorfinele sunt substanțe cu efect analgezic eliberate în organism, mai ales, în prezența durerilor din corp, cum ar cele de cap, de mușchi, însă, acestea sunt eliberate și în momentul în care sunt stimulate.

Pentru a fi stimulate, ori se administrează pastile care conțin ingrediente cu efecte anagezic sau se poate apela la o variantă sănătoasă și gratis: masturbarea.

  • Reduce stresul

Persoanele care sunt mai tot timpul stresate din cauza sarcinilor pe care le au de îndeplinit în fiecare zi își pot crea anumite momente de relaxare în care să se masturbeze.

Atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților, masturbarea este cea mai eficientă metodă de reducere a stresului, mai ales a celui creat înainte de actul sexual.

  • Sporește stima de sine

Specialiștii afirmă că masturbarea este o metodă prin care fiecare persoană poate să-și sporească stima și încrederea în sine, datorită bunăstării create de endorfinele secretate în corp într-o cantitate mult mai mare.

Prin urmare, atât bărbații, cât și femeile trebuie să ia în considerare importanta masturbării înainte de actul sexual, pentru că este benefică din multe puncte de vedere și pentru că îi ajută să se bucure de o experiență intimă cât mai plăcută.

Concluzie


Masturbarea înainte de a face dragoste nu este întotdeauna o idee rea. Dacă suferiți de ejaculare precoce sau doriți să vă îmbunătățiți performanța, un mic antrenament înainte de sex ar putea ajuta. Dar trebuie sa iei in calcul si perioada refractară: penisul tău are nevoie de timp pentru a se recupera și a putea face față din nou act sexual.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *