Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Sfaturi pentru a preveni probleme de impotență

  • Scris De:
    Iancu Victor

Imaginează-ți că ai puterea de a-ți proteja sanătatea sexuală și de a menține performanța în dormitor la cote înalte.

Cheia acestui lucru constă în prevenire.

Disfuncția erectilă, o afecțiune care afectează milioane de bărbați din întreaga lume, poate fi o experiență supărătoare.

Însă există metode și tehnici, care te pot ajuta să previi impotența.

Este timpul să preiei controlul asupra bunăstării tale sexuale și să descoperi 6 metodele dovedite de a preveni problemele de impotență.

1. Existența unei alimentații sănătoase

Pe parcursul ultimilor ani, medicii au observat că există anumite alimente si fructe pentru potentă care, dacă sunt consumate constant și pe o perioada mai lungă de timp, au un impact considerabil în ceea ce privește prevenirea apariției unor probleme de impotență.

  • Spanacul; din cauza că acest aliment conține foarte multă arginina ( l-arginina are un puternic impact în ceea ce privește fluxul sanguin), se recomandă să fie inclus, pe căt posibil, în mesele din fiecare zi.
  • Avocado; alimentul este cunoscut pentru cantitățile mari de vitamina B, acid folic și potasiu, substanțe care ajută la creșterea numărului de spermatozoizi, căt și la o circulăție mai bună a săngelui.

In urma unor studii de specialitate, acestia au constatat că aderarea la o dietă sănătoasă, a fost asociată cu un risc mai scăzut de disfuncție erectilă, sugerând că acesta poate juca un rol foarte important în menținerea sănătății erectile.[1]

2. Menținerea unei greutăți corporale în parametrii

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial. Consecințele adverse asupra sănătății ale obezității includ: diabet, boli vasculare, ateroscleroză și disfuncție erectilă.

Bărbații care sunt afectați de obezitate pot avea colesterol crescut, hipertensiune arterială și diabet, toate acestea contribuind la disfuncția erectilă.

Obezitatea poate cauza disfuncție erectila prin deteriorarea vaselor de sănge, scăderea testosteronului şi provocând o stare de inflamație generală in corp.

Menținând greutatea corporală în anumiți parametri, puteți reduce riscul de a dezvolta sau agrava disfuncția erectilă.

3. Evitarea hipertensiunii arteriale și a colesterolului crescut

Săngele nu mai poate circulă în parametrii normali, implicit, nici funcția erectilă nu-și mai poate îndeplini atribuțiile normale.

Medicii spun că tratamentele generale, utilizate în tratarea acestor tipuri de probleme medicale, pot conține substanțe care, de asemenea, duc la probleme de impotența.

4. Alcoolul trebuie să fie consumat cu moderație

Abuzul de alcool poate avea efecte dăunătoare asupra diferitelor aspecte ale sănătății, inclusiv asupra sistemului cardiovascular.

Leziunile vasculare cauzate de abuzul de alcool au fost bine documentate și reprezintă un motiv de îngrijorare.

Vasele de sânge joacă un rol crucial în menținerea fluxului sanguin adecvat în întregul corp, inclusiv în organele implicate în funcția sexuală.

5. Sportul regulat

Mișcarea regulată ajută, atăt la păstrarea unei greutăți în parametrii normali, căt și la punerea în mișcare a săngelui.

Activitatea fizică a fost, de asemenea, identificată ca o cauza a apariției disfuncției erectile.

O meta-analiză din 2017 a șapte studii controlate randomizate, a constatat că participanții care erau activi fizic aveau o funcție erectilă îmbunătățită în comparație cu bărbații inactivi sau mai puțin activi.[2]

6. Renunțarea la fumat

Fumatul este un viciu, o afecțiune care în ciuda riscurilor pentru sănătate bine stiute, este tot mai des intalnit.

În timp ce majoritatea oamenilor sunt conștienți de efectele dăunătoare ale fumatului asupra plămânilor și inimii, impactul asupra sănătății sexuale este adesea trecut cu vederea.

Studiile arată că fumatul are o legatură strănsă cu disfuncția erectilă, o afecțiune care afectează milioane de bărbați din întreaga lume.

Intr-un studiu publicat in 2014 arata că, bărbații care fumau mai mult de 20 de țigări pe zi au avut un risc cu 60% mai mare de disfuncție erectilă, comparativ cu bărbații care nu au fumat niciodată.[3]

Cuvănt de final ….


Puteți încerca mulți pașii de mai sus pentru prevenirea disfuncției erectile. Mulți dintre acești pași implică schimbarea stilului de viață sănătos.

Prin urmare, ele nu sunt bune numai pentru prevenirea impotenței la bărbați, ci și pentru îmbunătățirea sănătății generale.

Pentru a veni în ajutorul bărbaților care suferă de impotență, au fost create numeroase medicații, ce au în compoziție nutrienți și substanțe benefice, ce vor ajută la reobtinerea unor parametrii normali în ceea ce privește funcția erectilă.

Printre cele mai întâlnite exemple se numără Vigoforte.


Referință:

1. Bauer SR, Breyer BN, Stampfer MJ, Rimm EB, Giovannucci EL, Kenfield SA. Association of Diet With Erectile Dysfunction Among Men in the Health Professionals Follow-up Study. JAMA Netw Open. 2020 Nov 2;3(11):e2021701. doi: 10.1001/jamanetworkopen.2020.21701. PMID: 33185675; PMCID: PMC7666422.

2. Allen MS. Physical activity as an adjunct treatment for erectile dysfunction. Nat Rev Urol. 2019 Sep;16(9):553-562. doi: 10.1038/s41585-019-0210-6. Epub 2019 Jun 25. PMID: 31239541.

3. Kovac, J R et al. “Effects of cigarette smoking on erectile dysfunction.” Andrologia vol. 47,10 (2015): 1087-92. doi:10.1111/and.12393

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?