Sfaturi pentru a preveni probleme de impotență

Sfaturi pentru a preveni probleme de impotență

Din cauza că impotența joacă un rol foarte important în viață unui bărbat, majoritatea persoanelor de gen masculin sunt interesate să gasesasca modalități optime prin care să împiedice apariția acesteia.

Sfaturi pentru a preveni probleme de potență


Din cauza că potența reprezintă o problema cu care mulți bărbați ajung să se confrunte, din diferite motive, tot mai mulți specialiști au început să analizeze numeroase studii de caz, sperând astfel că vor putea să determine anumite modalități de prevenție.

Că urmare a acestor studii, s-a ajuns la concluzia că există anumite recomandări care, dacă sunt respectate, posibilitea de apariție a problemelor de potență va scădea considerabil, spre încântarea tuturor bărbaților.

1. Existența unei alimentații sănătoase

Pe parcursul ultimilor ani, medicii au observat că există anumite alimente si fructe pentru potentă care, dacă sunt consumate constant și pe o perioada mai lungă de timp, au un impact considerabil în ceea ce privește prevenirea apariției unor probleme de impotență.

  • Spanacul; din cauza că acest aliment conține foarte multă arginina ( l-arginina are un puternic impact în ceea ce privește fluxul sanguin), se recomandă să fie inclus, pe căt posibil, în mesele din fiecare zi.
  • Avocado; alimentul este cunoscut pentru cantitățile mari de vitamina B, acid folic și potasiu, substanțe care ajută la creșterea numărului de spermatozoizi, căt și la o circulăție mai bună a săngelui.

In urma unor studii de specialitate, acestia au constatat că aderarea la o dietă sănătoasă, a fost asociată cu un risc mai scăzut de disfuncție erectilă, sugerând că acesta poate juca un rol foarte important în menținerea sănătății erectile.[1]

2. Menținerea unei greutăți corporale în parametrii decenți

S-a dovedit științific că persoanele supraponderale sau obeze pot ajunge să sufere de dificultăți în ceea ce privește funcția erectilă, grăsimile depuse urmând să ducă la apariția unor tulbrurari ale impulsului și excitației sexuale.

3. Evitarea hipertensiunii arteriale și a colesterolului crescut

Din cauza că săngele nu mai poate circulă în parametrii normali, implicit, nici funcția erectilă nu-și mai poate îndeplini atribuțiile normale.

Medicii spun că tratamentele generale, utilizate în tratarea acestor tipuri de probleme medicale, pot conține substanțe care, de asemenea, duc la probleme de impotența.

4. Alcoolul trebuie să fie consumat cu moderație

Consumul excesiv de alcool poate duce la deshidratare, de asemena alcoolul ce reprezintă un factor de risc pentru funcția sexuală, deoarece o cantitate considerabilă de sănge oxigenat trebuie să ajungă în zona genitală, pentru că erecția să se poată realiza.

5. Sportul regulat

Mișcarea regulată ajută, atăt la păstrarea unei greutăți în parametrii normali, căt și la punerea în mișcare a săngelui.

Activitatea fizică a fost, de asemenea, identificată ca o cauza a apariției disfuncției erectile. O meta-analiză din 2017 a șapte studii controlate randomizate, a constatat că participanții care erau activi fizic aveau o funcție erectilă îmbunătățită în comparație cu bărbații inactivi sau mai puțin activi.[2]

6. Renunțarea la fumat

Nicotină afectează considerabil fluxul sanguin, ceea ce nu permite o irigare optimă a zonei genitale.

Studiile arata că, bărbații care fumau mai mult de 20 de țigări pe zi au avut un risc cu 60% mai mare de disfuncție erectilă, comparativ cu bărbații care nu au fumat niciodată.[3]

Pentru a veni în ajutorul bărbaților care suferă de impotență, au fost create numeroase medicații, ce au în compoziție nutrienți și substanțe benefice, ce vor ajută la reobtinerea unor parametrii normali în ceea ce privește funcția erectilă.

Printre cele mai întâlnite exemple se numără Vigoforte.

Cuvănt de final ….


Puteți încerca mulți pașii de mai sus pentru prevenirea disfuncției erectile. Mulți dintre acești pași implică schimbarea stilului de viață sănătos. Prin urmare, ele nu sunt bune numai pentru prevenirea impotenței la bărbați, ci și pentru îmbunătățirea sănătății generale.


Referință:

1. Bauer SR, Breyer BN, Stampfer MJ, Rimm EB, Giovannucci EL, Kenfield SA. Association of Diet With Erectile Dysfunction Among Men in the Health Professionals Follow-up Study. JAMA Netw Open. 2020 Nov 2;3(11):e2021701. doi: 10.1001/jamanetworkopen.2020.21701. PMID: 33185675; PMCID: PMC7666422.

2. Allen MS. Physical activity as an adjunct treatment for erectile dysfunction. Nat Rev Urol. 2019 Sep;16(9):553-562. doi: 10.1038/s41585-019-0210-6. Epub 2019 Jun 25. PMID: 31239541.

3. Kovac, J R et al. “Effects of cigarette smoking on erectile dysfunction.” Andrologia vol. 47,10 (2015): 1087-92. doi:10.1111/and.12393

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *