4 lucruri de știut înainte de a încerca sex anal

4 lucruri de știut înainte de a încerca sex anal

La o primă vedere, sexul anal pare foarte simplu, în teorie, punerea în practică pare floare la ureche. Însă nu este deloc așa.

Într-adevăr, sexul anal poate reprezenta o nouă experiență, una palpitantă, în care atingerea orgasmului și senzațiile resimțite de corp sunt diferite și interesante.

Dacă și tu îți dorești să incerci sexul anal, și vrei ca totul sa se desfasoare plăcut, citește acest articol pana la final, vei afla tot ceea ce trebuie să știi!

Ce este sexul anal ?


Foarte multe persoane consideră zona anusului una dintre cele mai erogene părți ale corpului, aceasta producându-le o mare excitație.

Acest lucru se datorează faptului că zona cu pricina are terminații nervoase asemănătoare cu cele ale penisului și vaginului.

Stimularea anală dă senzații care nu se pot obține în alt mod și dă varietate sexului. Orgasmul obținut pe cale anală fiind considerat unul aparte.

Ca acțiune propriu-zisă, sexul anal este o formă a sexului, care constă în introducerea penisului sau a unui obiect în anusul unei persoane.

Cu toate că pentru unii este o practică extrem de plăcută și satisfăcătoare, dacă nu este practicat în condiții de siguranță și maximă igienă, sexul anal poate duce la probleme. Despre avantajele și dezavantajele acestuia vom vorbi însă în rândurile ce urmează.

Avantajele sexului anal


Cu toate că nu aduce beneficii fizice directe organismului, în comparație cu sexul vaginal, sexul anal are la rândul său câteva avantaje ce îl diferențiază de alte tipuri de sex. Iată două dintre acestea:

  • Un alt tip de orgasm. Făcut așa cum trebuie, sexul anal poate duce ambii parteneri la un orgasm de nedescris, unul mult mai intens și mai puternic decât cel obișnuit. Acest lucru se datorează faptului că stimulii sunt diferiți, iar senzația este la rândul ei diferită.
  • Fără risc de sarcină. Este clar că riscul de sarcină în cazul femeilor dispare complet atunci când se optează pentru sexul anal.

Dezavantajele sexului anal


Dezavantajele pot apărea doar în cazul în care nu se respectă anumite “reguli”.

Sexul anal pare foarte simplu, însă pentru o experiența plăcută și sigură trebuie să ții cont de câteva lucruri. Iată însă care este cel mai mare dezavantaj dacă nu practici sexul anal cu grija:

  • Risc mai mare pentru infecții și boli cu transmitere sexuală. Zona anusului este una în care se regăsesc numeroase bacterii, fapt ce crește riscul de a contacta infecție și boli cu transmitere sexuală. E însă acest lucru nu reprezintă o problemă atunci când ești responsabil.

Cum să faci sex anal sigur și plăcut


În rândurile ce urmează îți vom da câteva sfaturi care te vor ajuta să practici sexul anal în cel mai plăcut mod, dar mai ales, și în cel mai sigur. Iată ce îți recomandăm:

  • Folosește lubrifiant. Lubrifiantul este absolut necesar atunci când experimentezi sexul anal, mai ales dacă este pentru prima dată. Lubrifiantul este necesar datorită faptului că zona anusului este mult mai strâmtă în comparație cu cea a vaginului.
  • Folosește prezervativ. Prezervativul trebuie să nu lipsească la rândul său. Acesta este cheia pentru a nu contacta cumva infecții sau boli cu transmitere sexuală. Dacă igiena este la rândul său una bună, în combinație cu folosirea prezervativului, sexul anal va fi plăcut, și deloc murdar, așa cum consideră unii.
  • Alege poziția sexuală perfectă pentru voi. Nu toate pozițiile sunt potrivite pentru sex anal. De exemplu, câteva dintre cele mai recomandate poziții sunt: doggystyle, misionarul (dar puțin mai diferit, mai exact, cu o pernă sub spate, pentru a ridica zona anală), lingurița, cow-girl inversat etc.
  • Nu vă grăbiți. Atenția și răbdarea trebuie să fie și ele prezente. Mai ales în primele încercări, când există posibilitatea ca lucrurile să nu meargă chiar atât de bine pe cât va așteptați.

Concluzie


Așadar, aplicând toate informațiile și sfaturile ei pe care le-am menționat în rândurile anterioare, experiența ta cu sexul anal nu poate fi decât un excelentă.

Acorda-ți-va tot timpul de care aveți nevoie și fiți răbdători, doar așa puteți atinge cele mai noi și “răvășitoare” senzații.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *