Ce se întâmplă în timpul terapiei sexuale?

Ce se întâmplă în timpul terapiei sexuale?

Te simți stresat de viața ta sexuală?

Nu știi sigur de ceea ce ai nevoie sau dorești de la relația ta?

Terapia sexuală te poate ajuta să explorezi toate opțiunile și să îți dai seama ce este mai bine pentru tine.

Acest serviciu de consiliere profesională îți poate oferi îndrumarea și sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală, fie că asta înseamnă să explorezi noi fantezii sexuale sau să lucrezi la probleme specifice care provoacă tensiuni.

Dacă ești interesat să începi câteva sesiuni de terapie sexuală, citește acest ghid pentru a te asigura că alegi terapeutul potrivit pentru tine.

Ce este terapia sexuală ?


Terapia sexuală este un tip de îngrijire a sănătății mintale care ajută persoanele cu probleme legate de sex.

Îi poate ajuta pe cei care au dificultăți în a obține sau a menține o erecție, întâmpină dificultăți în timpul actului sexual, se confruntă cu un libido scăzut (o lipsă de interes pentru sex) sau orice alte probleme legate de sexualitatea lor.

Terapeuții sexuali pot oferi, de asemenea, îndrumare în ceea ce privește relațiile și comunicarea dintre parteneri.

Scopul terapiei sexuale este de a ajuta persoana să învețe cum să se ocupe de problemele sale sexuale într-un mod sănătos.

Tratamentul durează de obicei între una și douăsprezece luni, dar pot fi necesare perioade mai lungi dacă problema nu se rezolvă de la sine într-o perioadă scurtă de timp.

La ce să vă așteptați în timpul unei ședințe de terapie sexuală ?


În timpul unei ședințe de terapie sexuală, tu și terapeutul tău veți explora lucrurile care te împiedică să experimentezi satisfacția sexuală.

Este posibil să puteți aborda orice problemă care te împiedică să îți atingi obiectivele. Împreună, veți dezvolta un plan individualizat pentru a îmbunătăți relația cu sexul.

Unele teme comune care pot fi explorate în timpul unei ședințe de terapie sexuală includ:

  • Probleme cu comunicarea și intimitatea în general
  • Dificultatea de a atinge sau de a menține punctul culminant
  • Disfuncții sexuale (de exemplu, dificultăți în atingerea excitației, orgasmului, penetrării)

Cine merge la terapie sexuală ?


Mulți oameni cred că terapia sexuală este doar pentru cuplurile care au probleme în relația lor. Cu toate acestea, nu este deloc așa.

Terapia sexuală poate ajuta persoanele singure și cuplurile de toate vârstele să își îmbunătățească viața sexuală și relațiile.

Terapeuții sexuali folosesc o varietate de metode pentru a trata clienții, inclusiv terapia prin discuții, tratamentul cognitiv-comportamental (CBT) și terapiile somatice.

De asemenea, ei lucrează adesea cu alți profesioniști, cum ar fi medicii sau consilierii, pentru a oferi o îngrijire completă.

Există câteva beneficii în a apela la terapia sexuală:

  • Poate ajuta la rezolvarea conflictelor legate de sexualitate și intimitate
  • Poate crește comunicarea între parteneri
  • Poate duce la scăderea anxietății și a stresului legate de problemele sexuale.

Funcționează terapia sexuală ?


Terapia sexuală oferă o perspectivă asupra problemelor de fond care contribuie la problemele din viața de dormitor – care ar putea include orice, de la tensiuni între parteneri din cauza așteptărilor diferite față de sex sau preocupări legate de imaginea corporală până la traume nerezolvate din cauza abuzului sexual din copilărie.

Principalele beneficii ale terapiei sexuale sunt că poate ajuta la îmbunătățirea comunicării între parteneri, la creșterea satisfacției cu activitățile sexuale și la reducerea stresului și a anxietății legate de sexualitate.

Concluzie


Dacă te simți neliniștit sau confuz în legătură cu viața sexuală, ar putea fi timpul să consulți un terapeut sexual.

Terapia sexuală te poate ajuta să explorezi toate dorințele și preocupările sexuale și să te ajuți să abordezi orice probleme care te împiedică să ai parte de sex plăcut. Terapeuții sexuali sunt experți în acest domeniu și te pot ajuta să te simți mai încrezător și mai conectat la viața sexuală.

Dinu Emanuel
Dinu Emanuel

Am absolvit facultatea de medicina in Spania la Autonomous in 2009 si din anul 2018 am inceput sa profesez la ReginaMaria ca medic generalist Am obtinut si acreditarea pentru bunele practici ale plantei de Marijuana, implicit si CBD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *