Cele mai bune tratamente pentru impotență

Cele mai bune tratamente pentru impotență

Lupta cu disfuncția erectilă poate fi o experiență frustrantă și descurajantă, dar vestea bună este că există o multitudine de tratamente disponibile.

De la medicamente pentru potență, până la terapii inovatoare și schimbări ale stilului de viață.

Dar care dintre ele se remarcă cu adevărat ca fiind cele mai bune?

În acest articol, am făcut o listă cuprinzătoare a celor mai bune 6 tratamente pentru disfuncția erectilă care s-au dovedit a oferi rezultate remarcabile.

1. Inhibitori de fosfodiesterază de tip 5

Se mai numesc și inhibitori PDE-5 (denumire sub care îi vei găsi cel mai des).

Acestea au rolul de a dilata vasele, făcând astfel ca circulația sângelui să fie mai crescută, în special în zona penisului,dar au și o serie de efecte adverse nu tocmai plăcute.

2. Terapia cu testosteron

Se face doar atunci când nivelul de testosteron din corp este scăzut.

Putem spune chiar că testosteronul reprezintă “gradul de masculinitate” al unui bărbat, cu cât nivelul acestuia este mai optim, cu atât performanțele sexuale vor fi și ele unele satisfăcătoare, neexistând probleme de tipul disfuncțiilor sexuale.

3. Implantul penian

Există o mulțime de variante de astfel de implanturi peniene.

Astfel de implanturi sunt soluții „ultimate„, atunci când chiar nu se mai poate face absolut nimic.

Trebuie să știi că procedura de renunțare la implant este mult mai dificilă decât cea de implantare, iar după renunțare, este foarte probabil să nu mai fii capabil să menții o erecție niciodată.

4. Injecții în penis (alprostadil)

Alprostadilul este o substanță ce dilată mușchii și vasele de sânge, crescând astfel fluxul sanguin și favorizând obținerea și menținerea erecțiilor.

Această substanță se injectează direct în penis, un medic specialist te poate învăța care este cel mai potrivit mod prin care poți face acest lucru.

5. Terapie sexuală

Funcționează foarte bine atunci când motivele impotentei sunt unele psihologice sau emoționale.

De exemplu, dacă întrecut ai avut parte de un abuz sexual, fie el psihic sau fizic, sau suferi de anxietate sexuală, un psihoterapeut te poate ajuta să te vindeci de traumele provocate de acestea obosit să vezi sexul ca pe un lucru plăcut.

De altfel, dacă ai probleme de cuplu cu partenera ta, terapia sexuală vă va ajuta pe amândoi să vă redescoperiți, să vă amintiți de sentimentele pe care le aveți unul pentru altul și să încercați împreună să aveți din nou niște partide memorabile.

6. Pastilele pentru impotență

Unele pastile de potență au efect imediat,dar unele nu au nici cel mai mic efect, de aceea trebuie să fim atenți la cum alegem cea mai bună variantă pentru noi.

Alte sfaturi de care să ții cont atunci când suferi de probleme cu disfuncțiile erectile


  • Împărtășește-ți grijile. Vorbește deschis cu partenera ta despre lucrurile care te macină, mai ales când este vorba despre un subiect acesta. O va face asta să înțeleagă prin ce treci, iar tu nu te vei mai simții atât de jenat și anxios.
  • Puneți mai puțin accent pe actul sexual Și mai mult pe dezvoltarea altor forme de intimitate sexuală. Există multe forme prin care îți poți satisface partenera și chiar și pe tine, forme prin care nu este neapărat nevoie de contact sexual direct.
  • Nu te învinovății. Nu este vina ta pentru că ai o astfel de problemă, în loc să-ți pierzi timpul și energia prin a te învinovății, ai putea să-ți petreci timpul căutând soluții și mergând la medic.
  • Nu încerca să te “răsfeți” căutând materiale pornografice. Acest lucru te va ajuta deloc, ba din contra, te poate face să te simți chiar și mai prost.

Ce este impotența și care sunt principale cauze ?


Impotența reprezintă o disfuncție erectilă, din pricina căreia bărbații nu pot întreține relații sexuale așa cum trebuie.

Impotența este considerată una dintre cele mai grave și mai neplăcute probleme cu care bărbații se pot confrunta.

Un bărbat care se confruntă cu această afecțiune este incapabil de a obține sau menține o erecție în timpul unui act sexual.

De asemenea, trebuie să știi că impotența nu ține cont de vârstă, ea poate apărea la bărbați indiferent de cât de tineri sau bătrâni sunt aceștia.

La baza dezvoltării impotenței stau mai mulți factori.

Iată care sunt principalele cauze care favorizează dezvoltarea acestei disfuncții erectile:

  • Afecțiuni ale arterele. Este una dintre cele mai frecvente cauze, reprezentând degradarea arterelor, dar și a musculaturii netede și țesutului fibros. Acest lucru se întâmplă cel mai des în cazul bărbaților care suferă și de alte afecțiuni, precum: diabetul, afecțiunile renale, dependența de alcool sau substanțe ilegale etc.
  • Diferiți factori psihici sau emoționali. Uneori aceștia pot fi cauza impotenței, fără a exista vreo altă cauză psihică. Astenia nervoasă, expunerea prelungită la stres sau alte astfel de excese dăunătoare psihicului împiedică obținerea unei erecții.
Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *