Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Remedii naturiste pentru tratarea potentei masculine

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Disfuncția erectilă este una din cele mai comune probleme de natură sexuală în rândul bărbaților, constând în incapacitatea totală sau parțială de a obține sau menține o erecție astfel încât să poată fi întreținut un act sexual. Riscul apariției disfuncției sexuale crește odată cu vârsta, estimându-se că circa 70% dintre bărbații peste 70 de ani se confruntă cu această problemă,

Disfuncția erectilă apare deseori și în cazul bărbaților mai tineri, iar cauzele pot fi diverse, atât de natură fizică dar și psihică. Indiferent de cauze, disfuncția erectilă duce de cele mai multe ori la apariția altor complicații, având un serios impact emoțională și influențând negativ relația de cuplu, viața sexuală și cea socială a pacienților.

De asemenea, cu timpul pot apărea și probleme psihice, iar dacă problema care a dus la apariția disfuncției erectile rămâne netratată putem vorbi și de complicații de ordin fizic.

Un stil de viață echilibrat poate preveni apariția disfuncției erectile și totodată poate fi și un tratament natural pentru această problemă. O atestă mai multe studii pe care le vom prezenta pe parcursul acestui articol.

1. Menține o dietă echilibrată


Dieta este un factor cheie în prevenirea unor probleme de sănătate care pot duce la apariția disfuncției erectile, așa cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, obezitatea sau diabetul.

Influența unei diete echilibrate în ceea ce privește prevenirea și tratarea disfuncției erectile a făcut obiectul unui studiu amănunțit realizat în Statele Unite și publicat în 2020 de către JAMA Network.

Studiul „U.S. Health Professionals Follow-up Study” a inclus 21.469 de bărbați cu  o vârstă medie de 62 de ani, iar rezultatele publicate arată faptul că în rândul subiecților care au urmat o dietă echilibrată a fost înregistrată  o prevalență mai scăzută a disfuncției erectile, la toate categoriile de vârstă.

Alimentația echilibrată presupune consumul unor alimente care furnizează organismului nutrienții necesari pentru a-i menține sănătatea și funcționarea corectă.

Alimentele care alcătuiesc o dietă echilibrată sunt fructele și legumele, cerealele integrale, carnea slabă, peștele, lactatele degresate, ouăle, nucile semințele și oleaginoasele.

Acestea conțin vitamine, minerale, fibre, proteine și grăsimi sănătoase care mențin sănătatea sistemului cardiovascular și previn acumularea kilogramelor în plus, prevenind astfel doi intre principalii factori de risc în apariția disfuncției erectile.

2. Practică exerciții fizice în mod regulat


Un stil de viață mai activ este, de asemenea, benefic în menținerea stării de sănătate, implicit a bunei funcționări a sistemului reproducător. Și pe această temă au fost realizate mai multe studii, iar o sinteză amănunțită a rezultatelor acestora a fost publicată de revista Sexual Medicine.

Studiul se numeste „Physical Activity to Improve Erectile Function: A Systematic Review of Intervention Studies” unde reiese că un program săptămânal de 160 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată sau sporită, respectat pe o perioadă de cel puțin 6 săptămâni, scade considerabil riscul de disfuncție erectilă asociat cu sedentarismul, excesul ponderal, hipertensiunea, diabetul și bolile cardiovasculare.

Autorii recomandă ca cele 160 de minute de activitate fizică săptămânală să fie împărțite în reprize de 40 de minute efectuate timp de 4 zile, de preferat cu o pauză între ele, pentru a da organismului posibilitatea să se refacă după efortul moderat sau intens.

Un astfel de program de exerciții fizice efectuate regulat îmbunătățește circulația sanguină, ajută la menținerea controlului greutății, fortifică musculatura și totodată îmbunătățește starea de spirit, fiind un remediu eficient împotriva stresului.

3. Scapă de kilogramele în plus


Acumularea kilogramelor în plus reprezintă primul pas către obezitate – o problemă majoră de sănătate care devenise încă din 2008 al șaselea cel mai important factor de risc pentru majoritatea bolilor. Se menționează acest lucru în studiul denumit „Obesity and sexual dysfunction, male and female”, care este o sinteză a altor 75 de cercetări care au vizat impactul excesului ponderal asupra sănătății sexuale.

Reiese din aceste studii că excesul ponderal și mai apoi obezitatea îngreunează circulația sângelui și determină modificări hormonale, fiind vorba de doi factori care afectează în mod direct funcția erectilă.

De aceea, eliminarea kilogramelor urmată apoi de menținerea controlului greutății sunt alte două remedii naturale pentru prevenirea disfuncției erectile. Acestea sunt în strânsă interdependență cu celelalte două remedii enumerate până acum, întrucât alimentația echilibrată și mișcarea sunt esențiale pentru a scăpa de kilogramele în plus fără a le mai pune apoi la loc.

4. Redu consumul de alcool


Și consumul de alcool este asociat cu apariția disfuncției erectile, iar acest lucru nu îl spunem noi, ci îl atestă o serie de 24 de studii, în care au fost incluși 154.295 de subiecți. Cercetările au fost făcute separat, iar o analiză publicată în 2018, face o sinteză a concluziilor formulate de cercetătorii care au participat la aceste studii.

Conform acestei analize, alcoolul în exces determină scăderea fluxului sanguin și totodată reduce răspunsul sistemului nervos la acțiunea stimulilor sexuali. Astfel, excitația nu mai este la fel de puternică pentru a determina erecția, iar dacă este afectat și sistemul circulator, fluxul de sânge direcționat către penis este redus și astfel se ajunge la același rezultat.

Mai mult de atât, excesul de alcool afectează secreția de testosteron, care este cel mai important hormon sexual masculin. S-a mai stabilit că alcoolul consumat în cantități mari pentru perioade lungi poate genera tulburări de somn, anxietate și depresie, iar toți acești factori se numără printre cauzele determinante ale disfuncției erectile, după cum vom arăta ulterior.

5. Consulta un sexolog


Sxologul este un specialist în evaluarea și tratarea problemelor sexuale, iar o vizită la un astfel de cabinet te pot ajuta să treci peste problemele care au determinat disfuncția erectilă. De multe ori, acestea sunt de natură psihică sau emoțională, având la bază anumite traume sexuale, stări de anxietate legate de activitatea sexuală, stima de sine scăzută sau stresul.

Conform unui studiu efectuat în Pakistan numit „Cognitive Behavioral Sex Therapy”  numărul bărbaților cu disfuncție erectilă a început să crească îngrijorător, a relevat faptul că în cazul multora problema nu era de natură fiziologică, ci avea la bază o astfel de cauză psihică.

Întrucât o bună parte dintre pacienții care se prezentau la clinicile aveau sub 40 de ani, aceștia au fost îndrumați către cabinetul unui sexolog. Aceștia au urmat un tratament denumit „Terapie cognitiv-comportamentală în domeniul sănătății sexuale”, care s-a dovedit foarte eficient în cazul pacienților cu disfuncție erectilă indusă pe fond psihic sau emoțional.

6. Redu nivelul de stres


Așa după cum am precizat mai sus, stresul este unul din factorii de risc asociați disfuncției erectile, această cauză fiind suspectată din start de specialiști, mai ales în cazul bărbaților tineri, fără probleme fizice de sănătate.

În anul 2016, conform studiului „Prevalence and predictors of erectile dysfunction in adult male” 400 de pacienți tineri care s-au prezentat cu probleme de erecție la două clinici de specialitate din Malaezia au fost selectați aleatoriu pentru a participa la un studiu cu privire la cauzele disfuncției erectile.

Rezultatele au relevat faptul că aproape un sfert dintre participanții la studiu se confruntaseră cu situații stresante în ultimele două săptămâni dinaintea prezentării la medic, puțin peste 43% au declarat stări de anxietate, iar aproape 28% se confruntaseră cu depresia.

Așadar, reducerea nivelului de stres poate contribui în bună măsură atât la prevenirea disfuncției erectile, cât și la tratarea acesteia.

7. Suplimente alimentare


Suplimentele alimentare sunt produse concepute cu scopul de a completa dieta cu diferiți nutrienți sau alte substanțe, spre a oferi beneficii suplimentare perntru sănătate.

Acestea pot fi găsite sub formă de capsule, comprimate, pulberi sau soluții lichide și sunt comercializate „la liber”, fără a fi nevoie de prescripție medicală.

Anumite suplimente alimentare sunt destinate și îmbunătățirii funcției sexuale, având în compoziție substanțe naturale și fiind un remediu eficient împotriva disfuncției erectile.

Cere sunt cele mai bune pastile de potență?

Răspunsul la această întrebare depinde de mai mulți factori cum ar fi cauzele care au determinat disfuncție erectilă, starea de sănătate a persoanei care are această problemă, tratamentul pe care îl urmează și, nu în ultimul rând, recomandările medicului.

Există două categorii de pastile de potentă de luat în calcul, respectiv cea a suplimentelor alimentare care pot fi procurate fără rețetă și cea a medicamentelor pentru care e nevoie de prescripție medicală.

Suplimentele alimentare nu prezintă un risc pentru sănătate, având în compoziție substanțe naturale cu efecte benefice în ceea ce privește funcția sexuală.

Cele mai cunoscute produse din această gamă sunt Argon Potent și Vigo Forte, folosite ca remediu natural de foarte mulți bărbați care s-au confruntat cu disfuncție erectilă, iar în prezent au o viață sexuală normală datorită acestor suplimente.

De cealaltă parte, medicamentele pentru potență au parte de un regim mai strict de comercializare, fiind eliberate din farmacii doar pe bază de prescripție medicală.

Acestea au la bază substanțe active care determină relaxarea vaselor sanguine și creșterea fluxului de sânge către penis pentru a obține o erecție satisfăcătoare. Cel mai cunoscut medicament pentru potență este Viagra, iar alte produse similare sunt Cialis și Levitra.

Care sunt principalele cauze ale disfuncției erectile?

Cauzele disfuncției erectile se împart în două categorii distincte, respectiv cele de natură fizică și cele de natură psihică.

Din prima categorie fac parte bolile cardiovasculare, care afectează circulația sângelui în zona genitală, cele neurologice, care perturbă semnale nervoase transmise în urma acțiunii stimulilor sexuali, precum și bolile endocrine, care determină apariția dezechilibrelor hormonale.

De asemenea, afecțiuni precum obezitatea, diabetul, cancerul de prostată sunt asociate deseori cu disfuncția erectilă, precum și obiceiurile nesănătoase așa cum sunt fumatul și consumul excesiv de alcool.

În ceea ce privește cauzele de natură psihică, trebuie menționate stresul cronic, anxietatea depresia, traumele sexuale sau anumite experiențe neplăcute legate de viața sexuală. De asemenea, relațiile tensionate din viața de cuplu și stările conflictuale prelungite se pot număra printre cauzele disfuncției erectile.

Așadar, un stil de viață sănătos, bazat pe alimentație echilibrată, mai multă mișcare, renunțarea la fumat și la excesul de alcool pot fi considerate cele mai la îndemână remedii naturale pentru disfuncția erectilă.

În cazul în care acestea nu dau rezultatele dorite, trebuie să te adresezi unui specialist, iar acesta îți poate recomanda și anumite tratamente bazate pe medicamente sau suplimente alimentare pentru potență.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?