Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Ce este Sexul Oral ? Principalele Riscuri & Beneficii

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Sexul oral este o practică sexuală mult mai răspândită decât ar părea la prima vedere, dat fiind faptul că pentru mulți constituie un subiect, tabu de care se feresc să vorbească deschis, deși le provoacă plăcere și îl practică în mod constant. Ți-ai dat seama, desigur, că pe această pagină discutăm orice aspect legat de sexualitate, lăsând la o parte orice inhibiție sau falsă pudoare, așa că astăzi ne-am propus să vorbim deschis despre sexul oral sub toate formele sale, cu toate beneficiile și riscurile asociate.

Sexul oral constă în stimularea organelor genitale ale partenerului sau partenerei cu ajutorul buzelor și al limbii, putând fi practicat ca preludiu pentru actul sexual normal sau ca alternativă în cazurile în care un astfel de act sexual normal nu este posibil din anumite cauze sau pur și simplu nu este dorit.

Mulți susțin că plăcerea sexuală asociată acestei practici este mai intensă sau că sexul oral consolidează legătura emoțională în cadrul unui cuplu, iar alții o consideră cea mai sigură metodă contraceptivă. Există însă și riscuri asociate sexului oral, pe care ți le vom prezenta pe parcurs, pentru că nu vrem să-ți dezvăluim toate informațiile încă de la început.

Ce este sexul oral ?


Sexul oral presupune stimularea organelor genitale masculine sau feminine cu ajutorul gurii, de către partener sau parteneră. Se folosesc în acest sens buzele, limba și dinții, fiind vorba de o practică accesibilă atât cuplurilor heterosexuale cât și celor formate din persoane de același sex.

Sexul oral este una din cele mai răspândite practici sexuale ce nu presupune penetrarea, car  nu se practică de ieri-de azi, ci încă din cele mai vechi timpuri, iar în acest sens există nenumărate dovezi.

Există trei forme de sex oral, despre care vom vorbi la finalul acestui articol, dar și o poziție ideală ce le permite ambilor parteneri să ofere și să primească în același timp sex oral, poziție cunoscută sub denumirea simplă de 69.

Riscurile asociate sexului oral


Sexul oral nu este lipsit de riscuri ca orice practică sexuală, iar aceste riscuri sunt amplificate de schimbul de fluide ce are loc între parteneri în timpul unui act sexual de această natură.

Lista de cele mai comune riscuri asociate contactului sexual oral:

Boli cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală sunt riscurile cel mai des asociate cu activitatea sexuală, iar acest lucru se poate deduce ușor din însăși denumirea lor. Chiar dacă pare mai lipsit de riscuri, și sexul oral poate constitui o sursă de transmitere a unor astfel de boli precum:

  • Cancerul oral – este cea mai gravă boală ce poate fi dobândită ca urmare a practicării sexului oral și se datorează infecției cu virusul Papiloma (HPV). Virusul poate fi prezent în mai multe zone ale corpului, însă una dintre regiunile predilecte este cea genitală. În timpul actului sexual oral, virusul din zona genitală trece în cavitatea bucală a partenerului sau partenerei, putând determina apariția formațiunilor tumorale specifice cancerului oral.
  • Gonoreea – este una din cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, fiind provocată de infecția cu bacteria Neisseria gonorrhoeae, cunoscută și sub numele de „gonococ”. Simptomele comune ale gonoreei constau în usturimi la urinare și secreții anormale la nivelul organelor genitale. În unele cazuri, bărbații pot simți durere și umflături la nivelul testiculelor, iar femeile, dureri abdominale.
  • Chlamydia – la fel de comună este și această boală ce poartă aceeași denumire cu ciuperca parazită care o cauzează. În multe cazuri, boala se poate manifesta asimptomatic, însă aceasta nu înseamnă că nu poate fi transmisă de persoanele infectate. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gonoreei, iar complicațiile sunt mai grave în cazul femeilor, pentru că pot afecta trompele uterine, cauzând infertilitate sau sarcini ectopice.
  • Sifilisul – sifilisul e cauzat de infecția cu bacteria Treponema pallidum și are 4 stadii de evoluție, de la forma primară la cea secundară, urmată de forma latentă și în final de cea terțiară, care este și cea mai periculoasă, putând afecta organele interne, inclusiv inima, creierul și vasele de sânge.
  • Herpesul genital – de această dată este vorba de o boală cauzată de un virus, manifestată preponderent prin apariția de vezicule mici dureroase sau de ulcerații în zona genitală sau anală. Uneori, apariția acestor vezicule poate fi însoțită de mâncărime, usturime și inflamații.

Infecțiile tractului urinar

Cavitatea bucală este un mediu populat de bacterii, unele necesare în procesul de digestie, altele apărute ca urmare a igienei neadecvate sau a cariilor dentare. În tipul actului sexual oral, aceste bacterii se transmit cu ușurință în zona genitală a partenerului sau partenerei, pătrunzând în tractul urinar prin uretră. Aici pot cauza infecții urinare manifestate prin:

  • Usturime la urinare
  • Frecvență crescută a urinării
  • Nevoia urgentă de a urina
  • Prezența sângelui în urină
  • Durere sau presiune în partea de jos a abdomenului

Cum se pot preveni aceste riscuri ?

Regula de bază în revenirea riscurilor asociate sexului oral este igiena, de care trebuie să țină cont ambii parteneri. Astfel, înainte de a trece la acțiune, se recomandă curățarea cu apă și săpun a zonei genitale precum și spălatul pe dinți, pentru a elimina astfel bacteriile și alți agenți patogeni ce pot provoca determina apariția bolilor cu transmitere sexuală.

De asemenea, se recomandă urinarea înainte și după actul sexual, pentru că în acest mod se elimină bacteriile prezente sau care pot pătrunde în tactul urinar.

Dacă există leziuni la nivelul zonei genitale sau la nivelul gurii, este de preferat să se evite sexul oral, iar riscul de transmitere al bolilor este diminuat dacă partenerii își fac în mod regulat analize.

Deși riscul apariției unei sarcini nedorite este inexistent, se recomandă și purtarea prezervativului, mai ales în cazul raporturilor sexuale orale ocazionale, acesta fiind o barieră ce împiedică transmiterea agenților patogeni responsabili de apariția bolilor cu transmitere sexuală.

Beneficiile sexului oral


Sexul oral este o opțiune demnă de luat în considerare pentru fetele care doresc să îți păstreze virginitatea, întrucât actul nu implică penetrare, iar himenul rămâne intact.

Totodată, alături de abstinența sexuală, sexul oral este considerat a fi cea mai sigură metodă contraceptivă pentru că riscul apariției unei sarcini este nul. Fecundarea ovulului de către spermatozoizi poate avea loc doar în urma contactului sexual vaginal, fiind imposibil ca sarcina să fie indusă pe cale orală în eventualitatea în care partenerul ejaculează în timpul actului sexual.

O astfel de practică oferă și o plăcere sexuală mai intensă și astfel cresc șansele de a atinge orgasmul, mai ales în cazul femeilor, despre care se știe că ajung mai greu la orgasm.

Nu în ultimul rând, sexul oral contribuie la sporirea încrederii între parteneri și conferă un grad sporit de intimitate în cuplu.

Cum se oferă sex oral femeilor ?


Sexul oral în cazul femeilor poate fi oferit în egală măsură de un partener sau o parteneră și constă în stimularea zonei genitale cu ajutorul limbii, buzelor și al dinților.

Pentru o plăcere mai intensă se poate începe cu sărutări ușoare, urmate apoi de mișcări ale limbii pe labii și clitoris. Ritmul și intensitate se alternează în funcție de reacțiile partenerei, iar pentru amplificarea plăcerii pot fi folosite și degetele.

Cum se oferă sex oral bărbaților ?


Și în acest caz se începe cu un preludiu constând în mângâieri și sărutări în zona genitală, mai exact asupra penisului, a scrotului și a zonei perineale. Poate fi folosită și limba pentru a linge delicat organul sexual, pentru ca apoi capul penisului să fie cuprins cu buzele.

Acestea coboară apoi spre baza penisului, efectuându-se mișcări ușoare de du-te-vino, care le imită pe cele din timpul actului sexual normal. Cu ajutorul buzelor, limbii și al dinților se pot efectua diferite mișcări, insistând asupra capului penisului, care are o sensibilitate mai mare.

Pot fi folosite și mâniile pentru a stimula și alte părți ale corpurilor, iar intensitatea mișcărilor se alternează și de această dată în funcție de reacțiile partenerului.

Care este diferența dintre cunnilingus, felatie si analingus ?


Cunilingusul constă în stimularea orală a organelor sexuale feminine, așa după cum tocmai am explicat, în acest caz, femeia fiind cea care primește sex oral, iar partenerul, cel care oferă,

In cazul felației, rolurile se schimbă, fiind vorba de acea formă de sex oral ce presupune stimularea organelor sexuale masculine, incluzând aici atât penisul, cât și scrotul, dar și zona erogenă din jurul acestora.

Analingusul spre deosebire de cele două forme de sex oral prezentate mai sus, poate fi aplicat în egală măsură atât femeilor, cât și bărbaților. Presupune stimularea orală a anusului, care este la rândul său o zonă erogenă, datorită numeroaselor terminații nervoase foarte sensibile care se află aici.

Dacă felația și cunilingusul sunt mai ușor acceptate, în privința analingusului unele persoane por avea anumite rețineri și de aceea nu trebuie forțată nota dacă partenerul sau partenera dau semne că nu își doresc acest lucru.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?