Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Cum să te Exciți: 6 Metode Care Funcționează

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Dacă vorbim la modul general, excitația se referă la o stare de agitație dată de creșterea nivelului de energie sub influența unor factori declanșatori care stimulează pe plan fizic sau psihic.

În plan sexual, excitația este acea stare care pregătește organismul în vederea unui act sexual, caracterizată de o creștere a libidoului și de o serie de schimbări ce au loc în corpul uman. De această dată, excitația poate fi definită ca fiind răspunsul firesc al organismului la acțiunea stimulilor sexuali care pot fi de natură tactilă, vizuală, auditivă, sau chiar pot fi rodul propriei imaginații. Uneori însă, starea de excitație sexuală poate apărea pur și simplu fără vreun motiv anume, ducând la o creștere subită  dorinței sexuale.

Totodată, excitația declanșează procesele fiziologice absolut necesare pentru întreținerea unui act sexual, provocând erecție în cazul bărbatului și lubrifierea vaginală în cazul femeilor. Bineînțeles, reacția organismului nu se rezumă doar la atât, starea de excitație determinând și alte modificări de natură biologică dar și psihică.

Așadar, starea de excitație este necesară pentru a putea întreține  un act sexual iar în cele ce urmează îți vom spune cum o poți obține mai ușor.

Iată cele mai importante metode prin care te poți exita mai usor:

1. Focusează-te pe stimularea clitorisului


Clitorisul este cea mai sensibilă zonă erogenă a trupului feminin, astfel că stimularea acestuia poate induce rapid o stare de excitație intensă. Nivelul crescut de sensibilitate se datorează numeroaselor terminații nervoase din interiorul acestui organ situat în partea superioară a vaginului, acolo unde se despart labiile mari.

Așadar, dacă dorești să-ți aduci partenera într-o stare de excitație puternică, focusează-te pe stimularea clitorisului, atât în timpul preludiului cât și pe parcursul actului sexual. Poți face acest lucru cu ajutorul degetelor, prin mângâieri și atingeri delicate dar poți face aceasta și prin intermediul sexului oral, folosind limba.

De asemenea clitorisul poate fi stimulat cu ajutorul unui vibrator sau al unor jucării sexuale special concepute în acest scop, care pot fi folosite de partener în timpul actului sexual dar și ca instrumente pentru autosatisfacerea sexuală, în cazul femeilor, evident.

2. Folosește lubrifiant


Chiar dacă vaginul se lubrifiază în mod natural în momentele de excitație sexuală, folosirea unui lubrifiant poate spori gradul de excitație și plăcerea ambilor parteneri. Această metodă se recomandă mai ales în cazul femeilor care au probleme datorate uscăciunii vaginale, ce apar preponderent la menopauză.

Lubrifiantul ajută în multe feluri la creșterea excitației, începând cu aplicarea, care induce o senzație plăcută la nivelul organelor genitale, mai ales dacă este făcută de partener sau parteneră. Lubrifiantul îmbunătățește și calitatea actului sexual, reducând frecarea și făcând penetrarea mai ușoară, eliminând orice urmă de disconfort ar putea părea.

Este recomandată folosirea lubrifianților pe bază de apă sau uleiuri naturale, ce nu conțin substanțe chimice care pot provoca iritații, De asemenea, unele uleiuri naturale folosite ca lubrifiant au și proprietăți afrodiziace, aducându-și astfel o contribuție în plus la creșterea nivelului de excitație.

3. Acordă mai mult timp preludiului


Preludiul este acea etapă premergătoare actului sexual propriu-zis, în care partenerii cresc nivelul de excitație pentru a spori dorința și plăcerea.

De multe ori se întâmplă ca partenerii să se grăbească să treacă direct la acțiune scurtând preludiul sau chiar sărind peste această etapă pe care nu o consideră importantă. Nu e de mirare că în astfel de situații actul sexual nu le oferă satisfacția pe care și-ar fi dorit-o, iar acest lucru se întâmplă tocmai pentru că au ignorat preludiul.

În realitate, cu cât preludiul este mi mult prelungit, cu atât actul sexual va fi mai intens și plăcut pentru că această fază premergătoare crește excitația și face ca organismul să fie bine pregătit pentru contactul sexual.

Pentru aceasta, preludiul trebuie să includă sărutări, mângâieri, îmbrățișări, atingeri senzuale cu stimularea zonelor erogene. De asemenea, puteți include anumite jocuri erotice, sau diferite tehnici cum ar fi masajul erotic sau exercițiile de sincronizare a respirației, care creează o mai bună conexiune între parteneri la nivel emoțional.

4. Vizionează filme pentru adulți


Am precizat mai devreme că excitația sexuală este influențată și de stimuli vizuali, iar în această categorie intră și imaginile pornografice sau filmele pentru adulți. Scopul acestor filme este tocmai acela de genera excitație sexuală, astfel că nu trebuie să te sfiești să apelezi la ele dacă  îți trezesc dorința sexuală. 

Poți viziona singur astfel de filme în intimitate însă multe cupluri urmăresc împreună astfel de imagini, caz în care filmele pentru adulți fac parte din preludiu.

Putem vorbi de o adevărată industrie înfloritoare a filmelor pentru adulți, semn că există cerere pentru astfel de materiale și că multe persoane apelează la ele pentru a se excita. Totodată și oferta de filme pentru adulți este foarte variată, astfel că poți găsi cu ușurință materiale care să corespundă dorințelor și fanteziilor tale.

5. Apelează la masturbare


Masturbarea este actul de autostimulare a organelor sexuale în scopul inducerii orgasmului și a obținerii plăcerii unice pe care acesta o conferă. Deși mulți se feresc să recunoască deschis că o practică, masturbarea reprezintă o componentă firească a vieții sexuale și totodată un obicei sănătos, atât timp cât este practicat cu moderație.

În timpul masturbării poți folosi orice fel de stimuli care îți induc un grad mai mare de excitare ce se amplifică pe măsură ce organele genitale sunt stimulate, inducând o plăcere similară celei resimțite în timpul unui act sexual.

Masturbarea poate fi folosită ca  o formă de eliberare a tensiunii sexuale dar și ca mijloc de a prelungi plăcerea în timpul unui act sexual, dacă este practicată înainte. De asemenea, masturbarea îi ajută pe bărbații cu ejaculare să întârzie momentul ejaculării în timpul unui act sexual, amplificând astfel nivelul de excitare si plăcerea.

6. Folosește jucării sexuale


Jucăriile sexuale își au și ele rolul lor important în inducerea și amplificarea stării de excitație sexuală, fiind deseori folosite atât în timpul preludiului, cât și al actului sexual. De asemenea, jucăriile sexuale sunt utilizate deseori ca instrumente pentru masturbare, sporind plăcerea și mărind intensitatea orgasmului.

Totodată, poți include jucăriile sexuale în scenariile jocurilor erotice, acestea constituind în același timp și instrumente frecvent folosite în practicile BDSM.

Care diferența dintre excitarea masculină și feminină ?

Este evident faptul că există diferențe semnificative între aparatul genital masculin și cel feminin, astfel că e de la sine înțeles ca reacțiile în urma excitării sexuale să fie și ele diferite.

În general, bărbații se excită mai ușor decât femeile, iar acesta constituie și unul din motivele pentru care scurtarea preludiului este o inițiativă ce aparține preponderent bărbaților. În plan fizic, excitația determină  o creștere a fluxului de sânge către zona genitală, ce provoacă reacții specifice în cazul bărbaților și femeilor, în vederea întreținerii actului sexual.

Astfel, creșterea fluxului de sânge determină erecția în cazul bărbaților, manifestată prin alungirea, îngroșarea și întărirea penisului. De cealaltă parte, excitația determină în cazul femeilor inflamarea ușoară a clitorisului și labiilor precum și declanșarea secrețiilor unor glande care au rolul de a lubrifia vaginul pentru a facilita copulația.

Excitația sexuală se manifestă și în plan mental, iar lucrurile stau diferit și din această privință. O confirmă și cercetătorii din cadrul Asociației Americane de Psihologie care susțin că diferențele între excitarea sexuală în cazul bărbaților și sunt semnificative și în plan mental, nu doar fizic.

Din acest punct de vedere, femeile sunt mai intens stimulate mental de excitația sexuală, trăirile fanteziile și conexiunea emoțională fiind mai puternice și mai pronunțate in comparație cu cele ale bărbaților, pentru care stimularea fizică este mai puternică decât cea mentală.

De ce nu pot sa mă excit ?

Este adevărat că uneori excitația apare mai greu, nu este atât de intensă sau chiar lipsește cu desăvârșire, în ciuda prezenței stimulilor sexuali.

Cauzele sunt variate și diferă de la o persoană la alta, iar în cele ce urmează ți le prezentăm în rezumat:

  • Disfuncțiile sexuale

Disfuncțiile sexuale pot avea cauze fizice sau psihice, care determină scăderea fluxului de sânge către zona genitală sau afectarea transmiterii semnalelor nervoase la acțiunea stimulilor sexuali. Acestea sunt și cauzele impotenței, cea mai frecventă disfuncție sexuală în rândul bărbaților, manifestată prin incapacitatea de a obține sau a menține o erecție pentru a putea întreține un act sexual. Alte disfuncții sexuale frecvente sunt ejacularea precoce și uscăciunea vaginală.

  • Libidoul scăzut

Scăderea libidoului este un alt posibil răspuns la întrebarea ce dă titlul acestui capitol, fiind vorba de o diminuare sau chiar dispariție a dorinței sexuale. Scăderea libidoului poate fi generată de anumite disfuncții sexuale, dar și de stări psihice negative precum stresul prelungi, stările de anxietate, depresia sau emoțiile puternice datorate unui eveniment nefericit sau unei vești proaste.

  • Afecțiunile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare constituie una dintre cele mia frecvente cauze ale disfuncțiilor sexuale, prin faptul că afectează circulația sângelui și prin aceasta irigarea optimă a zonelor genitale.

Mai precis, bolile din această categorie determină scăderea fluxului de sânge direcționat către zonele genitale sub influența stimulilor sexuali, ceea ce duce la o reacție diminuată a organismului, materializată într-un nivel scăzut de excitare sexuală. În cazurile mai severe excitația dispare complet, ceea ce face imposibilă întreținerea unui act sexual.

  • Problemele de ordin psihic

Psihicul are și el un rol important în controlul reacțiilor la stimulii sexuali, determinând răspunsurile creierului care induc starea de excitație. Dacă dispoziția psihică nu este una tocmai bună, evident că și răspunsul creierului va fi influențat, determinând o reacție mai slabă la acțiunea stimulilor sexuali. După cu am precizat mai devreme stresul, anxietatea depresia și emoțiile negative sunt stări psihice care scad nivelul de excitație, iar la acestea putem adăuga și bolile mintale.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?