Există legătură între fumat și potență?

Există legătură între fumat și potență?

Fumatul este o activitate nocivă care poate să dăuneze grav sănătății plămânilor, care poate provoca diverse tipuri de cancer și care duce și la apariția disfuncțiilor erectile în cazul bărbaților.

Asociația Americană a Inimii a realizat un studiu prin care analizează toți factorii asociați cu disfuncția erectilă, printre care se numără și fumatul.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au analizat comportamentul a 4.764 de bărbați chinezi, cu vârsta medie de 47 de ani, care au completat un sondaj de sănătate. Din acest sondaj rezultă că:

  • Bărbații care fumau mai mult de 20 de țigări pe zi au avut un risc cu 60% mai mare de a suferi de disfuncție erectilă, comparativ cu bărbații care nu au fumat niciodată
  • 15% dintre fumătorii atât din trecut, cât și din prezent au avut disfuncție erectilă
  • Bărbații care fumează în prezent au cu aproximativ 30% mai multe șanse de a suferi de impotență, dintre bărbații care nu au fumat niciodată, 12% au avut probleme cu erecția.

Cum poate să afecteze nicotina activitatea sexuală?


Din ce în ce mai mulți bărbați suferă de impotență, de impotență și de ejaculare precoce din cauza unui stil de viață neadecvat. Fumatul este unul dintre viciile care îi împiedică pe bărbați să se bucure de performanța sexuală dorită.

Riscul de infertilitate este crescut pentru cei care fumează, mai ales excesiv, pentru că nicotina are efecte negative în ceea ce privește aparatul circulator, care poate să ducă la afectarea volumului de ejaculare, dar și la reducerea numărului de spermatozoizi produși.

Pe lângă acest aspect, trebuie menționat și faptul că nicotina nu are un efect vasodilalator, astfel încât circulația sângelui este împiedicată din a funcționa în parametri optimi. În condițiile slabei circulații a fluxului sanguin, nici organul reproducător masculin nu va putea să se ridice la performanța normală.

Venele care se află la baza penisului trebuie să fie stimulate pentru a putea să se asigure rezistența erecției, iar tutunul împiedică acest proces, ducând la o experiență sexuală mult mai scurtă.

Nicotina este, așadar, un factor negativ care îngreunează performanța sexuală și sănătatea generală a corpului. Pentru a fi evitată, se poate consulta medicul care are responsabilitatea de a oferi sfaturi cu privire la procedura de renunțare la fumat.

Prin urmare, bărbații, care fumează în fiecare zi țigări în mod excesiv, pot, inevitabil, să aibă probleme în ceea ce privește performanța sexuală și singura soluție pentru ei este să renunțe, pur și simplu, la acest viciu nesănătos.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *