Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Fumatul și disfuncția erectilă: cum afectează tutunul sănătatea sexuală

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Fumatul este o activitate nocivă care poate să dăuneze grav sănătății plămânilor, care poate provoca diverse tipuri de cancer și care duce și la apariția disfuncțiilor erectile în cazul bărbaților.

Asociația Americană a Inimii a realizat un studiu prin care analizează toți factorii asociați cu disfuncția erectilă, printre care se numără și fumatul.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au analizat comportamentul a 4.764 de bărbați chinezi, cu vârsta medie de 47 de ani, care au completat un sondaj de sănătate. Din acest sondaj rezultă că:

  • Bărbații care fumau mai mult de 20 de țigări pe zi au avut un risc cu 60% mai mare de a suferi de disfuncție erectilă, comparativ cu bărbații care nu au fumat niciodată
  • 15% dintre fumătorii atât din trecut, cât și din prezent au avut disfuncție erectilă
  • Bărbații care fumează în prezent au cu aproximativ 30% mai multe șanse de a suferi de impotență, dintre bărbații care nu au fumat niciodată, 12% au avut probleme cu erecția.

Cum poate să afecteze nicotina sănătatea sexuală?


Din ce în ce mai mulți bărbați suferă de impotență, de impotență și de ejaculare precoce din cauza unui stil de viață neadecvat. Fumatul este unul dintre viciile care îi împiedică pe bărbați să se bucure de performanța sexuală dorită.

Fumul de tutun conține peste 7.000 de substanțe chimice.(1) Cel puțin 250 dintre acestea sunt dăunătoare sănătății umane și cel puțin 69 sunt cancerigeni cunoscuți.

  • Scăderea libidoului

Cercetările au indicat că fumatul poate fi asociat cu o dorință sexuală redusă la bărbați.(2)

  • Rezistența fizică redusă

Fumatul poate avea un impact negativ asupra nivelului de efor fizic, drept urmare, aceste modificări pot avea un efect semnificativ asupra performanțelor sexuale.

  • Fumatul poate afecte fertilitatea la bărbați

Studiile arată că fumatul este asociat cu diverse probleme cu spermatozoizii, cum ar fi scăderea numărului de spermatozoizi, motilitatea și morfologia, care pot afecta negativ fertilitatea masculină. (3)

Concluzie


Nicotina este, așadar, un factor negativ care îngreunează performanța sexuală și sănătatea generală a corpului.

Pentru a fi evitată, se poate consulta medicul care are responsabilitatea de a oferi sfaturi cu privire la procedura de renunțare la fumat.


Sursă:

1. Harms of Cigarette Smoking and Health Benefits of Quitting – NCI

2. The impact of smoking on sexual function: https://doi.org/10.1111/bju.15711

3. Tang Q, Pan F, Wu X, Nichols CE, Wang X, Xia Y, London SJ, Wu W. Semen quality and cigarette smoking in a cohort of healthy fertile men. Environ Epidemiol. 2019 Aug 13;3(4):e055. doi: 10.1097/EE9.0000000000000055. PMID: 31538136; PMCID: PMC6693933.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *