Totul despre impotența funcțională: de la cauze la tratament

Totul despre impotența funcțională: de la cauze la tratament

În contextul actual, mulți bărbați se confruntă cu episoade severe de impotență, din cauza stilului de viață nesănătos, a înaintării în vârstă, a problemelor cronice sau chiar a anxietății sexuale.

Impotența functională este incapacitatea de a obține sau de a menține o erecție în timpul sexului din cauza unor factori psihologici.

Acești factori pot include stresul și anxietatea, depresia, vinovăția, stima de sine scăzută sau preocupările relaționale.

Aproximativ 40% din cazurile de disfuncție erectilă sunt considerate disfuncție erectilă funcțională.(1)

Ce este impotența funcțională?


Impotența funcțională apare în mod frecvent la tinerii, care nu au acumulat suficientă experiență, dar și la bărbați, după ce au experimentat într-un moment la vieții lor un eșec sexual.

Această disfuncționalitate sexuală are mai mult o bază psihologică deteriorată, în care încrederea în sine și în propriile capacități lipsește cu desăvârșire.

Gândul la eșec și manifestarea anxietății sexuale sunt cele care predomină, nemailăsând loc obținerii performanței dorite.

Cauzele impotenței funcționale


Cauzele apariției impotenței funcționale sunt diverse și au în vedere mai degrabă fundalul psihologic:

1. Stresul

Stresul este cunoscut ca fiind principala cauză pentru multe probleme de sănătate care apar în viața tuturor oamenilor. Nu este benefic nici în viața sexuală, pentru că destabilizează armonia și echilibrul din organism, afectând astfel și nivelul potenței la bărbați.

2. Anxietatea

Anxietatea este redată în principiu de sentimentele de frică, de teamă cu privire la performanța sexuală. Astfel că este un puternic factor care contribuie la un nivel scăzut de randament în pat în cazul bărbaților.

3. Eșecurile în experiențele sexuale

Nu toate experiențele sexuale sunt considerate a fi „victorioase”, situație în care mulți bărbați se demoralizează pe termen lung, ajungând să sufere de impotență funcțională.

4. Lipsa încrederii în sine sau libidou scăzut

Stima de sine scăzută este un motiv din cauza căruia bărbații se pot descuraja semnificativ când vine vorba de activitatea lor sexuală și de performanță obținută. În acest moment intervine fenomenul cunoscut sub numele de impotență funcțională.

Dacă ai simtome legate de lipsa apetitului sexual ,iți recomand să urmărești și ghidul nostru despre creșterea libidoului la bărbați și cum o putem menține.

Tratează impotența funcțională cu un supliment alimentar (vigoforte)


Impotența nu este niciodată pornită dintr-o cauză normală sau printr-un sistem natural, decât dacă este vorba de vârstă.

Dacă impotența apare la vârste fragede, putem vorbi despre o cauză funcțională, organică, apărută în baza unei afecțiuni sau ca efect advers la un tratament.

Dacă suferi de impotență și nu cunoști cauzele, iar analizele medicale nu arată că ar fi ceva în neregulă cu tine, probabil ai nevoie de un boost de încredere și ajutor natural.

Ai nevoie de un supliment precum Vigoforte care acționează din interior exact acolo unde trebuie pentru ca impotența să se transforme într-un penis erect, tare și care poate pătrunde adânc în vaginul partenerei.

Vigoforte te va ajuta să obții pe cale naturală, datorită ingredientelor naturale, o erecție naturală și sănătoasă.


Sursa:

1. Pakpahan C, Agustinus A, Darmadi D. Comprehensive intersystemic assessment approach to relieve psychogenic erectile dysfunction: a reviewOpen Access Maced J Med Sci. 2021;9(F):189-196. doi:10.3889/oamjms.2021.6116

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *