Lipsa erecției dimineața. Care sunt cauzele Principale ?

Lipsa erecției dimineața. Care sunt cauzele Principale ?

Ai observat vrodata o absență a fenomenului de erecție de dimineață ? nu te teme, nu ești singur.

În acest articol, vom explora știința din spatele acestui fenomen natural, numit „tumescenta peniană nocturnă” și ce înseamnă acesta pentru sănătatea ta sexuală.

Cum funcționează erecția în timpul nopții ?


Erecțiile din timpul nopții nu sunt un lucru neobișnuit; bărbații sănătoși se pot aștepta să aibă de la 3 la 5 erecții pe noapte.

Durata lor se află în intervalul cuprins între 30 și 60 de minute, iar scopul lor este de arată buna funcționare a organismului.

În timpul nopții, erecțiile apar când anumite zone ale creierului sunt încă active, printre care se află și cele responsabile de stimularea nervilor parasimpatici, suprimarea nervilor simpatici și calmarea celor care produc serotonină.

Cauzele erecție de dimineață


  • Schimbări hormonale

Dimineața, testosteronul din organism se află la cel mai înalt nivel al său, în mod deosebit după încheierea somnului de tip REM.

Chiar dacă nu există niciun fel de stimulare fizică, această creștere de nivel a hormonului este suficientă pentru a genera o erecție.

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, mai exact în perioada cuprinsă între vârsta de 40 și cea de 50 de ani, cantitatea naturală de testosteron începe să scadă și de aceea numărul erecțiilor este redus.

  • Stimulare mentală

Somnul este unul din puținele momente în care creierul unei persoane este cu adevărat relaxat.

Visele ce par reale sunt specifice somnului REM și pot duce la erecții dimineața.

  • Nevoia de a urina

În momentul în care vezica urinară este plină, ea poate stimula prostată, ceea ce duce la nevoia unei persoane de a urina.

Nefiind o erecție care apare în urma stimulării normale, ea poartă numele de erecție reflexă.

  • Stimulare fizică

Fiind ceva complet natural, nu e nevoie de multă stimulare fizică dimineață pentru a duce la o erecție.

Simpla atingere a persoanei cu care dorm sau chiar și a păturii este suficientă pentru a-l stimula. Corpul simte stimularea și răspunde printr-o erecție.

Ce să facem dacă nu avem erecții dimineața ?


  • Consult un medic

Primul pas pe care orice persoană trebuie să-l facă atunci când observă ceva ce nu este în regulă cu corpul sau este să consulte un medic.

Specialiștii îi pot spune pacientului dacă problema cu care se confruntă este disfuncția erectilă și ce trebuie să facă pentru a o combate.

Momentul prielnic în care un bărbat ar trebui să viziteze un medic specialist care tratează impotența, este fie atunci când nu a mai avut de ceva timp erecție dimineață, fie cănd are erecții, dar sunt deosebit de dureroase.

Pentru cazurile care nu sunt foarte serioase și sunt descoperite din timp, soluția poate fi la fel de simplă ca adoptarea unui stil de viață sănătos.

  • Păstrează-te activ fizic

Un stil de viață echilibrat poate fi răspunsul pentru multe probleme de sănătate.

Persoanele care au o greutate peste cea normală, suferă de hipertensiune arterială, au un nivel de colesterol ridicat sau au diabet sunt mai predispuse disfuncției erectile față de cele sănătoase.

Mai exact, bărbații care sunt obezi conform Indicelui de masă corporală (BMI) au de trei ori mai multe șanse să sufere de disfuncție erectilă.

Deși nu toate problemele vor fi rezolvate prin mișcare, tot va duce la ameliorarea lor.

O vizită la sala de sport, însoțită de un antrenament de aproximativ 2-3 ore și o intensitate moderată este suficientă pentru a asigura mișcarea zilnică.

  • Limitați consumul de alcool

Toată lumea știe că alcoolul poate cauza deshidratarea.

Nu doar atât, consumul de alcool poate chiar interfera cu producția de testosteron din organism, ceea ce duce la o scădere a nivelului hormonului și afectează erectiile de dimineață.

De aceea, cei care consumă destul de des alcool și observă lipsa tot mai frecvența a erectiilor trebuie să limiteze pe cât posibil consumul lui.

  • Evitați drogurile

Există multe droguri al căror efect secundar este disfuncția erectilă. 

  • Renunță la fumat

Cei care fumează ar trebuie să renunțe la acest obicei nociv, deoarece mai multe studii au arătat fumătorii sunt una din categoriile de risc atunci când vine vorba de disfuncție erectilă.

Concluzie


Unul dintre semnele cele mai des întâlnite care semnalează că un bărbat are probleme de potență este că nu se mai trezește dimineața cu o erecție.

Lipsa erecției de dimineață ar trebui să te facă să îți pui întrebări, mai ales dacă se întâmplă foarte des sau a trecut mult timp de cât nu ai mai avut o erecție puternică dimineața. 

Deci dacă îți lipsește erecția de dimineață, este timpul să iei atitudine și să iei Vigoforte pentru a preveni impotența.

Vigoforte este un supliment cu efecte rapide, format doar din ingrediente naturale, care te va ajuta să scapi de erecțiile moi și slabe, să nu mai ejaculezi precoce, dar și să poți face din nou sex așa cum obișnuiai, în calitate de bărbat Alfa.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *