Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

9 Cele mai Fierbinți Poziții Sexuale Kamasutra

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Când vorbim de pozițiile sexuale, ne referim la modurile în care doi parteneri pot interacționa în timpul actului sexual pentru a obține și a-și oferi reciproc plăcere. Există o serie opțiuni în acest sens, care diferă în funcție de poziția corpului, unghiul de penetrare, gradul de intimitate și conexiunea emoțională creată între parteneri.

Instinctual, partenerii vor găsi cele mai bune poziții sexuale pentru ei, însă este important să exploreze și poziții noi, pentru că astfel pot descoperi noi modalități de a-și oferi reciproc plăcere și vor oferi mai multă diversitate vieții intime, menținând-și astfel interesul pentru activitatea sexuală.

De asemenea, anumite poziții pot favoriza obținerea orgasmului feminin prin faptul că permit partenerului să stimuleze mai ușor punctul G, în timp ce altele sunt recomandate cuplurilor care își doresc un copil, întrucât permit o penetrare mai adâncă ce favorizează deplasarea spermatozoizilor către ovul, crescând șansele de fecundare.

În cele ce urmează vom explora împreună cele mai cunoscute poziții sexuale, făcând o scurtă descriere a acestora, cu avantajele și dezavantajele pe care le prezintă.

1. Poziția Misionarului

Începem cu această poziție pentru că este cea mai cunoscută și cel mai des practicată, datorită simplității sale și gradului sporit de intimitate.

În această poziție, partenera stă întinsă pe spate iar partenerul se așează deasupra ei. Intimitatea este datorată faptului că cei doi parteneri se pot privi față în față în timpul actului sexual, iar trupurile lor se ating pe o suprafață întinsă, ceea ce sporește gradul de excitare sexuală.

Totuși, partenera se poate plânge că nu are suficientă libertate de mișcare, însă nu toate femeile văd în aceasta un inconvenient.

2. Poziția 69

Dacă partenerii doresc să practice sexul oral, aceasta este cea mai bună poziție pentru că le oferă ambilor posibilitatea să ofere și să primească plăcere în același timp.

Pentru a practica această poziție, unul dintre parteneri se întinde pe spate pe o suprafață plată – cum ar fi un pat sau o canapea – iar celălalt partener se întinde deasupra sa, cu fața în jos, poziționată în dreptul organelor genitale. În același timp organele genitale ale partenerului de deasupra se vor poziționa în dreptul feței celui întins pe spate, dându-li-se astfel posibilitatea ambilor de a-și oferi sex oral reciproc.

Pentru cei care găsesc plăcere în sexul oral, satisfacția oferită de această poziție este maximă, oferind totodată posibilitatea stimulării mai multor zone ergone.

Spre deosebire de poziția descrisă anterior, poziția 69 nu le permite partenerilor să se privească și totodată nu permite penetrarea.

3. Doggy Style

Această poziție este ideală în cazul cuplurilor care preferă penetrarea pe la spate și presupune ca partenera să așeze pe pat în genunchi și sprijinită pe coate, sau aplecată peste o masă ori spătarul unui scaun sau fotoliu.

În acest mod, partenerul o poate penetra pe la spate stând în picioare, ceea ce îi va conferi femeii o plăcere intensă, întrucât poziția favorizează stimularea clitoridiană.

În ceea ce îl privește pe partener acesta poate controla toate mișcările, astfel încât să obțină maximul de plăcere.

Poziția permite o penetrare mai adâncă, fiind ideală pentru cuplurile care doresc să aibă un copil, însă impune atenție din partea partenerului, care nu trebuie să facă mișcări bruște ce pot crea disconfort femeii.

4. Poziția Lingurița

Denumirea poziției vine de la forma pe care o ia corpul partenerilor, asemănătoare cupei unei lingurițe. Mai exact, ambii se poziționează întinși pe o parte, cu bărbatul în spatele femeii. Aceasta îți îndoaie genunchii pentru a-i oferi partenerului posibilitatea să o penetreze pe la spate, îmbrățișând-o în același timp și mângâindu-i sânii.

Deși poziția conferă multă intimitate și permite totodată stimularea clitoridiană, poate fi oarecum dificilă pentru bărbat, întrucât unghiul de penetrare nu este foarte bun. Astfel penetrarea nu este adâncă, iar din acest motiv poziția nu este recomandată celor care doresc să conceapă un copil.

5. Poziția Andromaca

În cazul acestei poziții, partenera este cea care deține controlul, fiind așezată deasupra în timp ce bărbatul stă întins cu față în sus, sprijinindu-se pe coate. Femeia se poziționează în șezut deasupra zonei genitale partenerului, astfel încât să fie penetrată de penisul acestuia.

Odată produsă penetrarea, partenera are libertate totală de mișcare, putând schimba unghiurile astfel încât să obțină satisfacție maximă. Pentru o plăcere mai intensă, aceasta se poate autostimula clitoridian sau poate lăsa partenerul să facă acest lucru. Totodată, poziția permite bărbatului să mângâie fesele partenerei și totodată și îi ghideze mișcările.

Și de această dată penetrarea este una adâncă iar bărbații pot profita de această ocazie pentru a se odihni după alte poziții care au fost mai solicitante pentru ei.

6. Poziția Lotus

Cuplurile care practică yoga vor găsi în mod sigur această poziție foarte potrivită, mai ales dacă partenerul are și o anumită flexibilitate articulară dobândită în urma exercițiilor.

Acesta se așează în poziția de yoga cunoscută sub denumirea de Lotus, stând așezat, cu tălpile lipite una de alta. Partenera se poziționează cu fața spre bărbat, așezată pe picioarele acestuia și cuprinzându-i talia cu picioarele sale.

Poziția conferă un grad sporit de intimitate întrucât permite partenerilor să se privească în ochi și totodată să mențină contactul fizic, mângâindu-se și sărutându-se.

În același timp este și foarte relaxantă, însă după un timp picioarele bărbatului pot începe să amorțească, iar dacă aceste nu are articulațiile suficient de flexibile, poate simți și disconfort.

7. Poziția Cowgirl

Aceasta este  o altă poziție în care femeia deține controlul iar bărbatul are posibilitatea se odihnească pentru a evita epuizarea înainte de a ajunge la orgasm.

Poziția presupune ca bărbatul să se întindă pe spate în timp ce partenera se așează în genunchi deasupra zonei sale genitale. Se poate spune că aceasta „stă călare” pe bărbat, de unde și denumirea poziției, care se referă la echivalentul feminin al vestiților cowboys.

Așezată în această poziție, femeia poate alege și modifica unghiul penetrării, iar aplecându-se înfață poate obține o stimulare a punctului G. Din nou vorbim de penetrare adâncă și de o poziție care le oferă partenerilor posibilitatea să se privească în față în timpul actului sexual.

8. Poziția Fluture

Aceasta poziție este ceva mai solicitantă pentru parteneră, mai ales dacă aceasta nu are o mobilitate foarte bună și articulații suficient de flexibile – ceea ce ar putea constitui un inconvenient.

În poziția Fluture, femeia se întinde pe spate, după care își înalță bazinul, sprijinindu-se în umeri. Partenerul îngenunchează în fața sa, fiind necesar ca bazinul femeii să fie ridicat până la nivelul zonei genitale a acestuia.

Avantajul cel mai important al acestei poziții constă în faptul că îi permite partenerului stimularea clitoridiană în timpul penetrării. De asemenea, pentru o penetrare mai adâncă, femeia își poate așeza un picior pe umărul partenerului.

9. Poziția Antilopa

Este o poziție oarecum asemănătoare cu Doggy Style, numai că de această dată ambii parteneri stau în genunchi, iar unghiul de penetrare este unul diferit. Pentru a încerca această poziție, femeia se așează în genunchi, sprijinită în coate, iar partenerul se așează în spatele ei, tot în genunchi.

În timpul actului sexual, acesta poate stimula clitorisul și sânii partenerei, însă există și un dezavantaj constând în faptul că bărbatul poate obosi mai ușor, fiind o poziție destul de solicitantă în ceea ce îl privește.

Ce poziții sexuale sunt recomandate femeilor însărcinate?

Sexul poate face în continuare parte a relației chiar si în timpul sarcinii, dar poate fi necesar să-ți ajustezi pozițiile pentru confort și siguranță .

Cele mai potrivite poziții pentru femeile insarcinate sunt:

  • Poziția Lingurița
  • Doggy Style
  • Poziția Antilopa
  • Poziția Lotus

Ce poziții sexuale de evitat în timpul sarcinii ?

Sunt de evitat pozițiile care pun presiune pe zona abdominală, iar în capul listei se află poziția Misionarului care este și cea mai populară. De asemenea, nu sunt recomandate nici poziții precum 69, Fluturele și orice alte poziții care determină chiar și cel mai mic disconfort femeii însărcinate.

Ce poziții sexuale sunt recomandate daca vrei sa reziști mai mult în pat?

Nu există poziții anume care sunt recunoscute că prelungesc rezistența la pat, dat fiind faptul că fiecare bărbat simte un grad mai mare sau mai mic de satisfacție sexuală legat de aceste poziții.

De exemplu, dacă unii pot fi foarte excitați de pozițiile în care femeia se află deasupra, alții se pot simți oarecum inconfortabil pentru că  nu dețin controlul. În acest caz, e de înțeles că cei din urmă vor rezista mai mult practicând o astfel de poziție pentru că nu simt același grade de excitare precum cei care preferă pozițiile respective.

Cel mai bine este să începi actul sexual cu pozițiile care îți oferă un grad mai scăzut de satisfacție, continuând apoi cu cele care te satisfac, pe măsură ce crește gradul de excitație.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?