Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Cum se face sexul Corect & Calitativ: 9 Sfaturi Importante

 • Scris De:
  Iancu Victor

Sexul este o un act care stă la baza apariției pe lume e oricărui individ și totodată o componentă importantă a vieții fiecăruia dintre noi. Interesul pentru sex constituie o trăsătură instinctuală care se dezvoltă începând cu vârsta adolescenței, iar plăcerea pe care o conferă un act sexual este unică.

În timpul actului sexual, receptorii nervoși din zonele erogene trimit semnale către creier, iar acesta reacționează eliberând în organism substanțe chimice care intensifică plăcerea, oferind acele senzații unice.

În acest articol ne-am propus să te învățăm cum să ai sex de calitate, oferindu-ți câteva sfaturi despre cum să faci sex corect, astfel încât să de bucuri din plin de experiența trăită și totodată să oferi aceeași satisfacție și partenerei sau partenerului.

Pentru aceasta, trebuie să înțelegi de la început că actul sexual în sine include o varietate de activități care pot aduce plăcere și satisfacție, însă legătura emoțională și comunicarea deschisă sunt aspecte cruciale în transformarea unei simple activități fizice într-un act intim care să aducă satisfacție maximă ambilor parteneri.

Așadar, dacă vrei să afli cum să ai un sex mai bun, continuă să citești acest material și reține informațiile pe care le vei afla.

1. Comunică deschis


Comunicarea este un element cheie în multe aspecte ale vieții, iar aici includem și viața sexuală. Nu o spunem doar noi, ci au dovedit-o si o serie de studii, ale căror rezultate arată că o bună comunicare între parteneri îmbunătățește semnificativ calitatea actului sexual și oferă o experiență mai intensă și mai plăcută.

Un astfel de studiu a fost prezentat și în National Library of Medicine, având ca scop principal stabilirea rolului comunicării în viața sexuală a cuplurilor. Pentru cercetare au fost selectate 142 de cupluri, partenerii fiind chestionați în privința modului  în care comunică între ei, a frecvenței actelor sexuale și a orgasmelor.

În urma analizei răspunsurilor, autorii au constatat că o bună comunicare între parteneri este asociată cu o frecvență mai mare a orgasmelor în rândul femeilor precum și cu un nivel crescut de satisfacție sexuală în cazul ambilor parteneri.

2. Nu sări peste preludiu


Deși mulți se grăbesc să treacă direct la acțiune, preludiul este o parte importantă a actului sexual, care are darul de a crește gradul de excitație și a amplifica plăcerea pe care ambii parteneri o simt în timpul sexului.

Preludiul constituie o perioadă de pregătire a contactului sexual propriu-zis, în care partenerii anticipează momentul stimulându-se reciproc prin sărutări, mângâieri și comunicând între ei. Cu cât preludiul se prelungește mai mult, cu atât dorința sexuală devine mai puternică, iar actul sexual va fi mai pasional și mai intens.

Prin urmare, dacă dorești să ai parte de un sex de calitate și în același timp să oferi mai multă satisfacție partenerei sau partenerului, nu sări niciodată peste preludiu și nici nu te grăbi să treci rapid peste această etapă.

Acordă atenția cuvenită preludiului până în momentul în care simți că tensiunea sexuală a atins cote maxime, ceea ce va îmbunătăți semnificativ calitatea actului sexual în sine.

3. Încearcă sa fi cât mai relaxat


Stresul și anxietatea influențează în mod negativ performanța sexuală, scăzând sensibilitatea la stimuli, diminuând dorința de sex și chiar determinând apariția disfuncției erectile sau a ejaculării precoce. De aceea, trebuie să fii cât mai relaxat atunci când faci sex și să încerci să lași deoparte toate grijile zilnice și neliniștile legate de relațiile intime.

O confirmare a acestui fapt vine din partea unei echipe de cercetători canadieni și israelieni care au studiat reacțiile a 24 de femei, înainte și după ce au participat la niște ședințe de meditație în scop de relaxare. Pentru început, acestea au fost îndrumate să vizioneze un film erotic și au fost chestionate la final cu privire la gradul în care imaginile le-au stimulat sexuale.

Ulterior, femeile au participat la trei sesiuni de ședințe de meditație, unde au fost îndrumate în practicarea unor tehnici de relaxare, după care au fost din nou invitate să vizioneze un film erotic. De această dată, la finalul filmului, cele 24 de femei au raportat un grad mai ridicat de stimulare sexuală, datorită faptului că au urmărit secvențele respective mult mai relaxate.

4. Nu ezita să vorbești în timp ce faci sex


Am precizat mai devreme că unul dintre factorii cheie în viața sexuală îl reprezintă comunicarea, iar dacă simți nevoia să te adresezi partenerei sau partenerului în timpul actului sexual nu, ezita să o faci. 

Evident, nu poți vorbi despre orice, pentru că dispare tot farmecul, însă poți face complimente sau declarații de dragoste partenerei, o poți întreba dacă se simte confortabil sau dacă dorește să schimbați poziția, sau îi poți adresa orice cuvinte știi că o vor face să se simtă mai bine și îi vor amplifica plăcerea.

5. Împărtășiți-vă fanteziile sexuale


Fanteziile sexuale sunt un lucru normal, oricât de ciudate sau de ieșite din comun ar putea părea pentru ceilalți.

Toți avem propriile fantezii, iar o altă modalitate de a îmbunătăți experiența sexuală constă în împărtășirea acestora cu partenera sau partenerul. Puteți avea o discuție separată pe această temă, care totodată poate constitui un excelent preludiu, însă pentru aceasta trebuie să aveți un grad sporit de încredere unul în cellalt. 

Vorbiți cât se poate de deschis despre fanteziile voastre sexuale și ascultă-ți partenera sau partenerul lăsând la o parte orice prejudecăți, acceptându-i fanteziile fără a le judeca și încercând să le înțelegi.

Bineînțeles, aceeași deschidere trebuie să existe și de cealaltă parte, iar faptul că veți și pune în practică aceste fantezii va spori și mai mult satisfacția sexuală și va crea o mai bună apropiere între voi.

6. Menține contactul vizual


Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, iar de acest lucru te poți convinge privindu-ți în ochi partenera sau partenerul în momentele intime. Contactul vizual între parteneri în astfel de momente creează o legătură specială și crește gradul de intimitate, declanșând totodată o serie de reacții în organism, care îmbunătățesc plăcerea sexuală.

Despre acest lucru a vorbit dr. Martha G. Welch, director în cadrul Nurture Science Program la Universitatea Columbia din New York. Într-un interviu publicat pe site-ul oficial al programului științific, aceasta afirmă că menținerea contactului vizual între parteneri stimulează eliberarea de oxitocină, numită și „hormonul îmbrățișării„. Este vorba de o substanță chimică secretată în organism în timpul actului sexual menită să sporească atracția față de partener.

7. Evită să critici performanța sexuală a partenerului


E posibil ca în timpul actului sexual să te nemulțumească anumite lucruri la partenerul de sex, fie că este vorba de o poziție incorectă, fie de anumite reacții sau stângăcii sau orice alte aspecte.

Trebuie să știi că acela este momentul cel mai nepotrivit pentru a-i atrage atenția sau, și mai rău, pentru a-i aduce reproșuri, pentru că astfel de critici nu vor face decât să îi taie brusc apetitul sexual. Mai mult de atât, va scădea și dorința de a avea în viitor relații sexuale cu tine, pentru că o astfel de experiență nu se uită ușor și are darul de a inhibă libidoul.

Cel mai bine este să treci cu vederea sau să încerci să îndrepți lucrurile fără a atrage în mod expres atenția asupra detaliilor care te nemulțumesc.

8. Încercați mai mult poziții sexuale


Pentru a evita ca sexul să devină monoton este recomandat să testați din când în când și lucruri noi, cum ar fi pozițiile sexuale pe care nu le-ați mai încercat până acum.

Ține cont că nu orice poziție poate să ofere satisfacție garantată, așa că nu trebuie să vă descurajați dacă lucrurile nu merg bine după prima încercare.

Din fericire, există nenumărate poziții sexuale din care puteți alege,  astfel că veți găsi în cele din urmă ceva care să vă satisfacă pe amândoi și să vă îmbunătățească experiențele sexuale.

9. Nu uita de exercițiile Kegels


Exercițiile Kegels au rolul de a întări mușchii pelvieni, implicați, printre altele, și în  funcțiile sexuale. Mai exact, acești mușchi au un rol important în menținerea erecției și în procesul de ejaculare,  iar cu ajutorul exercițiilor Kegel, aceste două funcții esențiale pot fi îmbunătățite considerabil. 

Aceste exerciții presupun contractarea și relaxarea repetată a mușchilor pelvieni în reprize de câte 5 secunde repetate de mai multe ori in cadrul unor sesiuni care trebuie să aibă loc de 3-4 ori pe zi.

Care sunt principalele beneficii ale sexului ?


Sexul este o este o activitate biologică și fizică caracterizată prin actul sexual a doi indivizi care se angajează într-o conexiune intimă consensuală și care implică de obicei excitarea și stimularea organelor sexuale.

Sexul este un aspect fundamental al vieții umane și poate cuprinde o varietate de practici și expresii în cadrul diferitelor relații și culturi.

Scopul principal al sexului este acela de a procrea, însă de cele mai multe ori este practicat pentru plăcerea intensă pe care o generează, fără ca actul sexual să fie urmat de aducerea pe lume a unui copil.

După cum stim, principalele beneficii ale sexului pentru sănătate includ o varietate de efecte pozitive atât la nivel fizic, cât și psihologic.

Iată cele mai comune beneficii ale sexului:

 • Reducerea stresului
 • Îmbunătățirea stări ide spirit
 • Întărirea imunității
 • Prevenirea cancerului de prostată
 • Îmbunătățirea somnului
 • Scăderea tensiunii arteriale
 • Ameliorarea durerilor de cap
 • Prevenirea atrofiei vaginale
 • Îmbunătățirea funcțiilor cognitive.

Cum sa îi oferi orgasm unei femei?

Recomandările oferite mai sus te pot ajuta să îi oferi orgasm partenerei tale, iar la acestea ar mai fi de adăugat câteva sfaturi. Unul dintre ele este legat de stipularea clitoridiană care oferă un grad sporit de excitație și duce aproape de fiecare dată la orgasm. Pentru aceasta este importantă și adoptarea unor poziții care facilitează stimularea clitorisului în timpul actului sexual, fără a neglija însă și alte zone erogene.

Un preludiu prelungit, folosirea unor jucării erotice sau satisfacerea fanteziilor partenerei sunt alte modalități prin care îi poți oferi acesteia un orgasm.

Un de este localizat punctul G?

Punctul G este o zonă erogenă feminină cu o sensibilitate foarte ridicată, a cărei stimulare oferă o plăcere intensă. Spre deosebire de clitoris, care este ușor de localizat, punctul G este mai dificil de găsit, întrucât amplasarea sa diferă de la caz la caz, la fel și gradul de sensibilitate. 

Se poate spune însă cu certitudine că punctul G se găsește în peretele vaginal anterior, la o distanță de 2,5 – 4 centimetrii fașă de deschiderea vaginală.

Ce este ejacularea le femei ?

Ejacularea feminină este un proces fiziologic normal ce constă în secreția unui lichid în interiorul vaginului, în timpul actului sexual sau în condiții de excitație puternică. Acest lichid este secretat de niște glande periuretrale și are rolul de a lubrifia interiorul vaginului pentru a facilita deplasarea spermatozoizilor către colul uterin.

Acest lichid nu trebuie confundat cu cel secretat de glandele Bartholin, care are rolul de lubrifia vaginul pentru a facilita penetrarea în timpul actului sexual. Lichidul secretat în urma procesului de ejaculare feminină provine de la alte glande, este mai vâscos și are scopul de acrea un mediu favorabil deplasării spermatozoizilor, care sunt celulele sexuale masculine.

Care sunt riscurile lipsei de sex ?

Pe cât de benefică este o viață sexuală activă, pe atât de dăunătoare poate fi abstinența sexuală și poate atrage o serie de probleme de ordin fizic și psihic. Așadar, există și un revers al medaliei iar riscurile lipsei de sex sunt următoarele:

 • Apariția anxietății sexuale
 • Reducerea libidoului
 • Scăderea stimei de sine
 • Stres cronic
 • Crize de anxietate
 • Depresie
 • Disfuncții sexuale
 • Alterarea calității somnului
 • Probleme în viața de cuplu și în relațiile sociale.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?