Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Sexul Tantric: Ce este, Beneficii & Cum se Practica

 • Scris De:
  Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Deși preluat relativ recent în zona Americii de Nord și Europei, sexul tantric este o practică veche de mii de ani, având-și rădăcinile în filozofia antică indiană. Spre deosebire de tehnicile consacrate care se concentrează pe obținerea plăcerii fizice prin ajungerea a orgasm, sexul tantric presupune mai multă implicare emoțională, scopul său fiind acela de obținere a plăcerii prin îmbinarea laturii spirituale și energetice cu contactul fizic.

Astfel, scopul sexului tantric nu se focusează în mod special pe obținerea orgasmului, ci pe crearea unei armonii interioare și a unei conexiuni mai profunde între parteneri. Punând accent în special pe aspectele spirituale și emoționale, sexul tantric se poate prelungi pe durata unei ore întregi sau chiar mai mult, unul dintre principii fiind și amânarea orgasmului pentru a prelungi cât mai mult actul sexual.

În formele clasice, sexul tantric mai presupune utilizarea tehnicilor de respirație, utilizarea masajului pentru a relaxa corpul și intensifica senzațiile precum și implicarea emoțională profundă prin contactul vizual și comunicarea deschisă. Mai nou, în sexul tantric au fost integrate și tehnici BDSM, în special după ce acesta a început să devină tot mai popular în întreaga lume.

Ce înseamnă Tantra ?


Denumirea sexului tantric vine de la Tantra – un termen mult mai cunoscut care provine din India. Tantra este o formă foarte veche a hindusismului, din care au evoluat toate formele de exprimare religioasă pe care le regăsim în prezent în lumea indiană. Termenul în sine s-ar putea traduce ca „principiu”, „teorie” sau „doctrină” însă în esența sa, Tantra înseamnă extinderea continuă a conștiinței prin intermediul iluminării spirituale.

De asemenea, Tantra poate fi definită ca o filozofie cuprinzătoare care încurajează conștientizarea, conexiunea și căutarea cunoașterii spirituale în diverse aspecte ale vieții, inclusiv în sfera intimă.

Conform acestei filozofii, corpul uman este un adevărat templu, atât din perspectiva laturii fizice, cât și din cea a laturii mentale, acesta fiind asociat cu o variantă la dimensiuni reduse a universului.

Sexualitatea are un rol important în practicile tantrice, fiind considerată un lucru sfânt care îmbină toate principiile acestei filozofii. În sexul tantric, femeia este considerată un simbol al Mamei Divine, numită Parashakti în religia hindusă, în timp ce bărbatul este însuși întruchiparea lui Shiva – zeul suprem în aceeași religie.

Mai este de reținut faptul că în filozofia Tantra nu există nimic rușinos sau ascuns legat de corpul uman, iar conceptul de impuritate referitor la acesta aspect este inexistent.

Beneficiile sexului tantric


Sexul tantric și-a câștigat numeroși adepți în întreaga lume datorită beneficiilor care depășesc limitele plăcerii fizice, creând o conexiune mult mai profundă între parteneri, pe plan emoțional, energetic și spiritual. Principalele beneficii ale sexului tantric sunt urătoarele:

 • Conexiune mai profundă între parteneri;
 • Echilibrare energetică;
 • Amplificarea plăcerii;
 • Comunicare deschisă;
 • Relaxare și reducerea stresului;
 • Îmbunătățirea intimității;
 • Cimentarea relațiilor de cuplu.

Cum se practică sexul tantric ?


Deși în teorie poate părea destul de complicat și complex, sexul tantric se dovedește foarte facil în practică dacă ții cont de anumite detalii care îl definesc. Desigur, nu există un șablon precis sau instrucțiuni care trebuie să fie urmate strict pas cu pas, însă îți putem creiona aspectele esențiale pe care trebuie să le iei în considerare și să le pui în practică împreună cu partenerul sau partenera.

 • Concentrează-te pe respirație

Respirația este un element de bază în sexul tantric, întrucât are darul de a induce o stare de relaxare, intensificând totodată conexiunea energetică între parteneri. În primul rând, trebuie să-ți conștientizezi respirația concentrându-te pentru a simți aerul care pătrunde și iese din corp. Fă acest lucru împreună cu partenerul sau partenera, concentrându-vă amândoi pentru a vă sincroniza respirația, ceea ce va crea o conexiune mai puternică între voi.

În timpul actului sexual faceți pauze scurte pentru a vă concentra doar asupra respirației și a sincronizării acesteia, observând schimbările ce au loc pe parcurs.  De asemenea, partenerii sunt încurajați să respire cât mai profund în timpul orgasmului pentru a intensifica plăcerea, iar la finalul actului sexual trebuie păstrată conexiunea dintre parteneri tot prin intermediul respirației sincronizate.

 • Priviți-vă în ochi

Contactul vizual îmbunătățește conexiunea emoțională, de aceea reprezintă o altă componentă importantă a sexului tantric. Privește-ți în ochi partenerul sau partenera încă de la început, în special în momentele când vă sincronizați respirația și continuați să mențineți acest contact vizual și pe parcursul actului sexual. Totodată, concentrați-vă pentru a vă citi unul altuia în ochi emoțiile, dorințele și intensitatea plăcerii, folosind această metodă ca pe o formă de comunicare non-verbală ce vă va apropia și mai mult din punct de vedere emoțional.

Mențineți contactul vizual și în timpul orgasmului precum și după încheierea actului sexual, concentrându-vă în același timp și pe respirație.

 • Fă totul fără grabă

Spuneam că o partidă de sex tantric poate dura chiar și o oră sau mai mult, pentru că un alt principiu al sexului tantric se bazează pe încetinirea ritmului în care decurg lucrurile pentru a da posibilitatea partenerilor să se concentreze mai bine și pe alte aspecte, nu doar pe actul sexual în sine.

Astfel, sincronizarea respirației trebuie făcută cu răbdare, timp în care partenerii își pot explora reciproc trupurile în cele mai mici detalii, dat fiind faptul că în sexul tantric nu există rușine sau secrete legate de corpul uman. La fel de importante sunt pauzele din timpul actului sexual, care pot fi prelungite timp de mai multe minute, precum și încetinirea ritmului pentru a prelungi cât mai mult plăcerea și conexiunea emoțională între parteneri.

 • Include masajul în timpul partidelor de sex

Masajul adaugă sexului tantric o dimensiune senzuală unică, sporind totodată gradul de intimitate și ajutându-i pe parteneri să se relaxeze. Uleiurile esențiale joacă și ele un rol important în acest sens, așa că nu ezitați să le folosiți pentru a vă masa reciproc. Și de această dată este necesară conștientizarea fiecărei mișcări și fiecărei atingeri, explorând în acest mod fiecare centimetru din trupul partenerului sau partenerei.

Puteți începe cu un masaj pregătitor făcut lent și cu blândețe, care constituie un excelent preludiu, relaxând mușchii și crescând dorința sexuală. Masajul poate continua și în timpul actului sexual, cu atingeri cât mai senzuale dar și la final, ca modalitate de destindere. Este important ca partenerii să își schimbe rolurile pentru ca experiențele oferite de masaj să fie benefice de ambele părți.

 • Amâna momentul orgasmului

În sexul tantric există o abordare diferită față de orgasm, în sensul că partenerii aleg să amâne sau chiar să evite orgasmul, concentrându-se în schimb pe plăcerea și conexiunea emoțională și energetică. Acest lucru duce la o experiență sexuală mai profundă și la o prelungire a plăcerii sexuale.

Toate tehnicile enumerate până acum te pot ajuta să întârzii sau să eviți orgasmul, prelungind cât mai mult pauzele în timpul actului sexual, reprizele de masaj și exercițiile de respirație. Astfel vei ajunge la o conexiune mai profundă cu partenerul sau partenera și la o explorare a plăcerii care depășește limitele obișnuite ale actului sexual.

Cum se poate incorpora BDSM-ul in sexul tantric ?


Cu toate că cele două practici sexuale par a nu avea nimic în comun, ele pot fi combinate în mod armonios pentru a obține o experiență cu totul deosebită. În primul rând, trebuie ca ambii parteneri să fie de acord cu acest lucru, astfel că aceștia trebuie să comunice în prealabil înainte de a pune totul în practică.

Tehnici specifice sexului tantric, așa cum ar fi masajul, pot fi îmbinate cu practici BDSM care presupun supunere  și dominare, iar în etapele de explorare reciprocă pot fi folosite diferite instrumente sau jucării sexuale.

De asemenea, în timpul practicilor BDSM partenerii își pot sincroniza respirația sau se pot privi permanent în ochi pentru a amplifica emoțiile și plăcerea sexuală. În același context, partenerii implicați în practici BDSM se pot concentra pentru a exista permanent o conexiune puternică între ei, fără a grăbi lucrurile și făcând pauze dese pentru a întârzia cât mai mult orgasmul.

Ce pozitii sexuale se pot folosi ?

Există și câteva poziții de făcut sex ideale pentru partenerii care vor să experimenteze sexul tantric, întrucât le oferă acestora posibilitatea de a realiza o conexiune cât mai profundă. Iată care sunt cele mai bune poziții ce pot fi folosite în sexul tantric:

 • Yab-Yum – în această poziție, partenerii stau față în față, cu unul dintre ei așezat în poala celuilalt. Este o poziție care favorizează contactul vizual și facilitează explorarea mișcărilor, De asemenea, stând față în față, partenerii își pot sincroniza mai ușor respirația. Această poziție de făcut sex favorizează conexiunea emoțională și energetică, permițând o schimbare profundă a energiilor dintre cei doi parteneri.
 • The relaxed arch – această poziție presupune ca unul dintre parteneri să se întindă pe spate, în timp ce celălalt stă întins pe trupul său, sprijinindu-se în mâini. Este o poziție care favorizează relaxarea și permite un contact fizic pe o suprafață extinsă. De asemenea, partenerii se pot privi în ochi în timpul actului sexual, fiindu-le totodată mai ușor să își mențină respirația sincronizată.
 • The goddess pose – de această dată, partenerii stau în picioare, față în față, încrucișându-și picioarele. Și această poziție permite o conexiune intensă atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional și energetic, întrucât trupurile sunt lipite unul de altul, parteneri stau față în față foarte aproape unul de altul și se pot mângâia sau masa reciproc, explorând-și totodată zonele corpului.

În concluzie, sexul tantric nu se concentrează doar pe cele câteva minute de plăcere pe care le oferă actul sexual în sine și orgasmul, ci urmărește o plăcere mult mai profundă, bazat pe o conexiune puternică între parteneri la nivel emoțional și energetic, precum pe o explorare intimă a trupului în cele mai mici detalii.

Pentru aceasta, sexul tantric presupune concentrare puternică pe respirație, contact vizual între parteneri, comunicare și atingeri senzuale, în timp ce obținerea orgasmului este trecută în plan secundar sau chiar exclusă.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?