Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Ce este Analingus și Cum se poate Practica în Siguranță

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Zona anală este împânzită de o serie de terminații nervoase care îi conferă o sensibilitate mai mare, în comparație cu alte părți ale corpului. De aceea, este considerată o zonă erogenă importantă atât datorită acestei sensibilități, cât și amplasării în apropierea regiunii genitale, care este cea mai importantă zonă erogenă și care poate fi stimulată simultan cu cea anală.

Analingusul este o practică sexuală ce pune în valoare potențialul erotic al zonei anale, presupunând stimularea orală a acesteia, cu ajutorul limbii și al buzelor.

Este accesibilă persoanelor de ambele sexe, care pot în egală măsură să primească sau să ofere analingus, indiferent de orientarea sexuală pe care o au. Pentru aceasta, este nevoie de o pregătire prealabilă ce pune accentul pe regulile de igienă, în sensul că zona anală trebuie să fie bine curățată la momentul respectiv.

Există și câteva poziții sexuale care favorizează practicarea analingusului, iar pe acestea le vom prezenta pe parcursul materialului de față, întrucât au și ele importanța lor în obținerea unei plăcerii sexuale intense

Ce este analingusul ?


Analingsul este o practică sexuală destul de frecventă, ce constă în stimularea orală a anusului și zonei anale, folosind în acest scop limba și buzele. Spre deosebire de contactul sexual anal, ce presupune penetrarea anusului, analingusul nu este asociat cu durerea sau alt disconfort, ceea ce face ca plăcerea și fie percepută mai intens.

De aceea, o astfel de practică poate fi folosită în timpul preludiului,  făcând apoi trecerea ușor de la stimularea zonei anale la cea a zonei genitale.  Cele două zone erogene pot fi stimulate chiar și simultan, ceea ce, desigur, crește gradul de satisfacție sexuală.

Cât de sigură este practicarea anlingusului ?

Ca orice practică sexuală, și analingusul presupune anumite riscuri, care pot fi totuși evitate prin respectare unor reguli elementare de igienă despre care vom vorbi puțin mai târziu.

În cazul de față, principalul risc este reprezentat de numărul mare de bacterii și alți agenți patogeni prezenți în mod firesc în regiunea anală și de faptul că aceștia pot intra în contact cu gura partenerului sau partenerei, în condițiile în care cavitatea bucală este principala poartă de intrare în organism.

Am putea spune așadar să analingusul este mai sigur pentru partenerul pasiv, care priește plăcere prin stimularea zonei anale, în timp ce partenerul activ care oferă această plăcere este expus riscului de a contracta diverși agenți patogeni care pot provoca probleme de sănătate după cum urmează:

  • Boli cu transmitere sexuală – din această catgorie fac parte, sifilisul, chlamydia, herpesul genital, gonoreea sau infecția cu virusul HPV.
  • Infecții bacteriene, virale și parazitare – acestea sunt cele mai frecvente probleme de sănătate asociate analingusului, datorate concentrației mari de agenți patogeni din zona anală. Aceasta favoririzează dezvoltarea unor bacterii pe suprafața pielii, cărora li se adaugă alți agenți patogeni și paraziți intestinali proveniți din tractul digestiv și ajunși  în afara organismului prin orificiul anal.

Astfel, analingusul poate provoca infecții digestive datorate unor bacterii precum Salmonella sau E.coli, infecții parazitare cu diferiși paraziți intestinali cum ar fi Giardia lamblia, infecții fungice cauzate de ciuperci parazite, dar și infecții virale cum ar fi cele cu virusul HPV sau cele cu virusul care provoacă herpesul.

Cum să te pregătești pentru analingus ?


Riscurile enumerate mai sus pot fi ușor evitate cu ajutorul câtorva măsuri minime de siguranță care trebuie să fie luate înainte de a practica analingusul. În același timp, astfel de măsuri au și darul de a face din această practică sexuală o experiență cât mai plăcută pentru ambii parteneri.

Pregătirea pentru analingus este prezentată și în imaginea de mai jos.

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a te pregăti în mod corespunzător de o partidă de analingus:

  • Igienizează zona anală

Este absolut necesar să îți faci un duș înainte și să cureți bine zona anală cu apă și săpun din belșug, pentru a îndepărta toate bacteriile și alți agenți patogeni, dar și mirosul neplăcut datorat în bună măsură acestora. Este de preferat să faci acest lucru chiar cu câteva minute înainte de actul sexual, pentru că zona anală nu poate fi menținută perfect curată pentru mult timp.

  • Îndepărtează firele de păr

Firele de păr care cresc în mod firesc în zona anală pot face ca analingusul să devină o experiență mai puțin plăcută, ameliorând plăcerea și creând disconfort partenerului activ. În plus, firele de păr favorizează dezvoltarea bacteriilor și rețin agenții patogeni, iar acesta este un motiv în plus pentru a fi îndepărtați. Epilarea în zona anală este atât o recomandare pentru îmbunătățirea experienței sexuale în timpul analingusului, cât și o măsură de igienă intimă.

  • Consuma o alimentația ușoară

Dacă știi că urmează să ai parte de o astfel de practică, este recomandat ca  în ziua respectivă să mănânci mai puțin și să consumi alimente ușoare, pentru a evita riscul de balonare, flatulență, indigestie sau alte tulburări digestive ce ar afecta considerabil actul sexual și ar putea genera momente jenante care ar tăia definitiv dorința de a continua.

  • Gestionază stresul

Cu toate că nu pare să aibă prea mare legătură cu analingusul, gestionarea stresului este un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere în pregătirea unei astfel de experiențe. Aceasta, pentru că între stres și sistemul digestiv există o legătură mult mai puternică decât pare la prima vedere. Astfel, stresul prea puternic poate declanșa tulburările digestive de care tocmai am amintit mai sus, iar din acest motiv este recomandat să fii cât mai relaxat/ă și să lași toate grijile deoparte când practici analingus.

Cum sa vorbești cu partenerul tău despre analingus ?


Comunicarea dintre parteneri este și în acest caz esențială, pentru că analingusul nu poate fi practicat decât de comun acord.

De aceea, este recomandat să aveți o discuție în prealabil, pentru a te asigura că și partenerul tău este încântat de o astfel de idee și că își dorește o astfel de experiență. Nu ezita să vorbești cât mai deschis despre acest subiect, mai ales dacă aveți o relație bine închegată și discutați detalii intime fără niciun fel de inhibiții.

Nu toată lumea agreează această practică, iar dacă partenerul tău refuză în mod sistematic, este recomandat să nu mai insiști după ce ți-ai epuizat toate argumentele.

Cum să oferi analingus partenerului tău ?

Dacă ți-ai asumat rolul activ și dorești să oferi plăcere partenerului sau partenerei prin stimularea orală a zonei anale, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont.

Întâi de toate este important să te speli pe dinți înainte, pentru că și bacteriile din cavitatea bucală pot fi transmise prin intermediul analingusului. Ulterior, înainte de inițierea actului sexual, zona anală trebuie igienizată, iar această procedură poate fi inclusă în preludiu.

Anusul și zona anală se șterg ușor cu un prosop moale și umed pe care ai adăugat și puțin săpun lichid. Poți folosi și șervețele umede sau un gel antibacterian, însă trebuie să ai grijă ca acesta să nu conțină alcool sau alte substanțe care pot irita pielea sensibilă din zona anală.

De asemenea, trebuie să te asiguri că nu există fisuri anale sau alte leziuni deschise care pot favoriza transmiterea unor boli. Pentru a reduce riscurile de contaminare cu agenți patogeni poți folosi o proteză din silicon aplicată pe dinți precum și un prezervativ cu care să-ți protejezi limba.

În ceea ce privește actul propriu-zis, analingusul se axează pe folosirea limbii, cu care poți descrie mișcări circulare în jurul anusului, alternate cu mișcări în plan vertical și orizontal. De asemenea, limba poate fi folosită și pentru a aplica presiune ușoară asupra orificiului anal, împingând-o ușor  în interiorul acestuia, în funcție de reacțiile partenerului.

Cum să primești analingus ?

Partenerul pasiv trebuie să se pregătească în prealabil epilându-și zona anală și făcând-și duș înainte de a iniția actul sexual. De asemenea, asigură-te că zona anală nu este iritată după epilare și că nu există leziuni, iar dacă simți cel mai mic disconfort evită pentru moment o astfel de practică.

Dacă totul este în regulă, găsește-ți o poziție cât mai confortabilă, relaxează-te și apoi lasă-l pe partener să își facă treaba. În acest timp poți amplifica plăcerea stimulându-ți alte zone erogene sau privind imagini cu caracter erotic proiectate pe un monitor sau tipărite în reviste.

Poziții sexuale pentru analingus


Bineînțeles că există și o serie de poziții sexuale Kamastura care favorizează practicarea analingusului, oferind o cât mai bună expunere a zonei anale.

Una dintre cele mai cunoscute este Doggy style, în care partenerul care primește stă așezat în genunchi sprijinindu-se pe coate, permițând celuilalt să îi stimuleze sona anală după cum dorește. Totodată, partenerul care primește poate sta în picioare, aplecat peste o masă ori spătarul unui fotoliu, iar celălalt se așează în genunchi în spatele său.

O altă poziție sexuală presupune ca partenerul care oferă analingus să se așeze întins pe pat cu fața în sus, permițându-i celuilalt să se așeze pe vine deasupra sa, cu zona anală poziționată în dreptul gurii.

Care este diferența dintre anlingus și cunilingus ?

Analingusul constă în stimularea orală a anusului și a zonei anale cu ajutorul limbii și al buzelor iar cunilingusul presupune aceeași tehnică de stimulare orală, însă de această dată se aplică organului sexual feminin, mai precis zonei vaginale. Așadar, diferența esențială este dată de zona în care se aplică stimularea, în cazul analingusului fiind vorba de anus, iar în cel al cunilingusului, de vagin.

O altă diferență constă în faptul că analingusul poate fi primit în egală măsură de femei și de bărbați, în timp ce de cunilingus nu pot beneficia decât femeile. Există și o variantă de sex oral destinată exclusiv bărbaților, însă de această dată este vorba de felație. În ceea ce privește partenerii activi care oferă analingus sau cunilingus, aceștia pot fi de ambele sexe.

Mai trebuie precizat că în cazul cunilingusului este vorba de o practică mai intens folosită, în timp ce analingusul are o incidență mai scăzuta, datorată reticenței mari manifestate în egală măsură de femei și de bărbați. Nu în ultimul rând, este mai ușor de obținut orgasm prin intermediul cunilingusului, datorită faptului că vaginul este mult mai sensibil la stimuli sexuali în comparație cu zona anală, astfel că plăcerea pe care o induce este mai intensă.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?