antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.
- 1. Prelungește preludiul
- 2. Masturbareză-te înainte de sex
- 3. Foloseste prezervative mai groase
- 4. Întărește-ți mușchii podelei pelvine
- 5. Încearcă Metoda start-stop
- 6. Foloseste pastile pentru prelungirea rezistenței sexuale
- 7. Practică exercițiile yoga
- 8. Incearcă Acupunctura
- 9. Consideră intervenția chirurgicală de circumcizie
- Ce este ejacularea precoce ?
Metodele de prelungire a actului sexual se refera la folosirea anumitor tehnici de a prelungi actul sexual înainte de a ajunge la orgasm sau ejaculare.
În cazul bărbaților, performanța sexuală ține de mai multe aspecte, iar capacitatea de a prelungi cât mai mult un act sexual este unul din ele.
Pentru că femeile pot avea mai multe orgasme consecutiv fără a avea nevoie de o pauză pentru după fiecare orgasm, așa cum se întâmplă în cazul bărbaților, este firesc ca aceștia să își dorească să ofere cât mai multă satisfacție partenerelor până la momentul ejaculării.
De aceea, mulți sunt interesați să apeleze la diferite metode pentru a-și întârzia ejacularea și a-și prelungi astfel rezistența la pat, iar acest aspect ne-a inspirat și pe noi pentru acest articol.
De la bun început, trebuie să precizăm că un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă echilibrată și multă mișcare este foarte important în acest demers, influențând rezultatul obținut în urma diferitelor multor metode de prelungire a rezistenței la pat, pe care ți le vom prezenta în continuare.
Iată cele mai comune metode pentru a ține mai mult actul sexual:
- Prelungește preludiul
- Masturbează-te înainte de sex
- Folosește prezervative mai groase
- Întărește-ți mușchii podelei pelvine
- Incearcă metoda start-stop
- Folosește pastile pentru prelungirea rezistenței sexuale
- Practică exercițiile yoga
- Incearcă Acupunctura
- Consideră intervenția chirurgicală de circumcizie
1. Prelungește preludiul
Preludiul este etapa de excitare și anticipare care precede actul sexual, în care cei doi parteneri se stimulează reciproc pentru a spori dorința sexuală, implicit intensitatea plăcerii resimțite pe parcursul actului sexual.
Deși mulți se grăbesc să depășească această etapă pentru a trece direct la actul sexual in sine, preludiul are o importanță deosebită în ceea ce privește durata actului sexual.
Aceasta, pentru că femeile au nevoie de stimulare mai directă a clitorisului până la orgasm și adesea le este mai dificil să termine doar sexul cu penetrare.
Conform sondajului „Differences in Orgasm Frequency” efectuat pe peste 50.000 de persoane a constatat, că doar 18% dintre femei au raportat că au experimentat un orgasm prin penetrarea vaginală.
Preludiul creează o mai bună conexiune emoțională cu partenera, crește gradul de intimitate și scade nivelul stresului și anxietății ,stări cu care e firesc să te confrunți uneori și care îți pot crea probleme în a avea o erecție satisfăcătoare și a întreține un raport sexual.
Așadar, acordă preludiului importanța cuvenită, încearcă să creezi o atmosferă cât mai romantică și nu te grăbi să inițiezi actul sexual.
2. Masturbareză-te înainte de sex
Masturbarea înainte de sex poate fi o altă metodă eficientă pentru a rezista mai mult în pat, prin faptul că astfel se eliberează o parte din tensiunea sexuală. După o primă ejaculare, bărbații ajung mai greu la orgasm iar acesta este motivul pentru care unii dintre ei se masturbează înainte de a întreține raport sexual.
Acest lucru este confirmat si de catre Dr. Ian Kerner care spune că „Masturbarea înainte de sex poate întârzia ejacularea, dar este o soluție rapidă, nu o abordare viabilă.”
Totuși, există și unele dezavantaje ale acestei metode pentru că imediat după masturbare poate scădea temporar libidoul, se poate reduce sensibilitatea la stimularea sexuală, sau pot apărea anumite probleme legate de obținerea unei erecții.
Dea ceea, dacă dorești să apelezi la o astfel de metodă, este recomandat să te masturbezi cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a iniția actul sexual.
Intervalul de timp sugerat de noi este pur orientativ pentru că fiecare organism reacționează în mod diferit, însă după primele încercări vei ajunge să îți cunoști singur trupul și vei ști astfel cere e momentul oportun când poți să apelezi la o astfel de metodă.
3. Foloseste prezervative mai groase
Este recomandat să faci sex protejat, mai ales dacă nu ai o parteneră stabilă, iar prezervativul folosit în astfel de situații te poate ajuta totodată să prelungești durata actului sexual.
În general, despre sexul cu prezervativ se spune că are și acest avantaj, prin faptul că reduce gradul de stimulare sexuală, creând o „barieră” în fața receptorilor nervoși din zona penisului.
În mod evident, cu cât un prezervativ va avea membrana mai groasă, cu atât va estompa mai mult senzația de excitare sexuală, iar în acest mod vei avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm.
Și această metodă prezintă un oarecare dezavantaj, prin faptul că plăcerea poate fi diminuată în timpul actului sexual, iar în unele cazuri poți ajunge la epuizare fizică înainte de a avea orgasm.
4. Întărește-ți mușchii podelei pelvine
Aceasta este o practică simplă pe care o poți integra în rutina ta zilnică pentru a îmbunătăți sănătatea sexuală și generală.
Există o gamă specială de exerciții în acest sens, denumite exerciții Kegel, după numele medicului ginecolog Arnold Kegel, care a creat inițial această metodă pentru prevenirea și tratarea incontinenței urinare la femei.
În studiul științific „Pelvic floor exercises for erectile dysfunction” a descoperit că, după 12 săptămâni de exerciții de întărire a mușchilor pelvine, majoritatea bărbaților au avut un control mai mare asupra ejaculării.
Exercițiile Kegel sunt simple de făcut și constau în contractarea mușchilor podelei pelvine, ca și cum ai dori să oprești urinarea. Contracția se menține 3-5 secunde, după care urmează o perioadă de relaxare cu o durată similară. Se repetă acest ciclu de 10-15 ori, o dată sau de mai multe ori pe zi, iar cu timpul poți crește durata contracțiilor, pe măsură ce mușchii se întăresc.
5. Încearcă Metoda start-stop
Această metodă constă controlul voluntar al ejaculării prin intermediul unor pauze în tipul raportului sexual. Pentru aceasta trebuie ca, în momentul în care simți că se apropie orgasmul, să te oprești și să faci o pauză pentru a reduce nivelul de excitație și a inhiba astfel reflexul de ejaculare.
În momentul în care simți că a dispărut acea senzație care precede momentul ejaculării poți relua actul sexual, repetând această metodă de câte ori consideri necesar.
Folosită frecvent, această metodă dezvoltă cu timpul abilități mai bune de autocontrol și de gestionare a excitării sexuale prelungind astfel rezistența la pat fără a mai fi nevoie să faci pauze dese în timpul actului sexual.
Într-un studiu științific din 2019 numit „Premature Ejaculation: Aetiology and Treatment Strategies” a confirmat că tehnica „start-stop” nu poate să nu fie eficientă pentru a trata pe deplin afecțiunea, dar totusi poate fi folosită ca o soluție pe termen scurt.
6. Foloseste pastile pentru prelungirea rezistenței sexuale
Există și o serie de suplimente alimentare care au darul de a întârzia momentul ejaculării și a prelungi astfel plăcerea sexuală, recomandate atât bărbaților care au probleme cu ejacularea precoce, cât și celor care își doresc să reziste mai mult în pat.
Unul din cele mai cunoscute suplimente din această gamă este VigoForte, produs în Uniunea Europeană și avizat de Ministerul Sănătății pentru a fi comercializat și în România. Vorbim de un produs 100% natural care conține: ginseng, scorțisoară, rădăcină de rodiola, extract de scoarță de pin, L-arginină și tribulus terrestris.
În afară de faptul că asigură o erecție rapidă, VigoForte are și calitatea de a întârzia momentul ejaculării, prelungind astfel actul sexual și sporind plăcerea ambilor parteneri. Fiind vorba de un supliment alimentar, produsul se eliberează fără prescripție medicală iar rezultatele apar în general de la prima administrare, fără efecte secundare.
7. Practică exercițiile yoga
Exercițiile de yoga cresc nivelul de energie și vitalitate și te ajută să îți cunoști mai bine corpul, ajungând astfel să controlezi mai eficient anumite funcții printre care și ejacularea în timpul actului sexual.
Tehnicile yoga folosite trebuie să îmbine exercițiile fizice cu cele de respirație, dar și cu perioadele de meditație, iar în acest sens este de preferat să apelezi la sfaturile unui instructor specializat. Acesta îți poate recomanda tehnicile cele mai potrivite pentru a-ți atinge obiectivul și totodată te va asista pentru a face aceste exerciții cat mai corect.
Într-un studiu științific efectuat de către universitatea „Anglia Ruskin University ” din UK, a analizat 54 de studii care a inclus 3.485 de bărbați. Ei au descoperit că, bărbații și-au triplat rezistența in pat, de la o medie de la puțin sub 26 de secunde la aproape 1:30 minute, după 12 săptămâni de yoga.
8. Incearcă Acupunctura
Acupunctura este o tehnică veche din medicina tradițională chineză, ce presupune inserarea unor ace subțiri în anumite zone ale corpului, pentru a stimula energiile vitale. Este utilizată de mii de ani pentru o varietate de scopuri terapeutice și este cunoscută pentru capacitatea sa de a trata diverse afecțiuni și de a promova bunăstarea generală.
Printre altele, acupunctura poate fi eficientă și pentru întârzierea ejaculării și creșterea rezistenței la pat, fiind folosită adesea și pentru tratarea ejaculării precoce.
În studiul științific numit „Acupuncture Versus Paroxetine for the Treatment of Premature Ejaculation” publicat de Asociația Europeană de Urologie, a demonstrat că acupunctura poate fi considerat un tratament eficient pentru ejaculare precoce.
Cu ajutorul acupuncturii se restabilesc anumite echilibre energetice din corp și totodată se îmbunătățește circulație în zona genitală. În același timp, acupunctura are și un efect relaxant, reducând stresul si anxietatea care stau deseori la baza problemelor de natură sexuală, printre care se numără și ejacularea precoce.
9. Consideră intervenția chirurgicală de circumcizie
Circumcizia este o procedură chirurgicală prin care prepuțul, pielea care acoperă capul penisului este îndepărtat.
Cu toate că circumcizia poate reduce sensibilitatea penisului în anumite cazuri, nu este o soluție garantată pentru prelungirea actului sexual, astfel că nu este recomandat să apelezi la o astfel de intervenție doar pentru că îți dorești să reziști mai mult la pat.
Studiul științific „Effects of Adult Male Circumcision on Premature Ejaculation” a observat că mulți dintre bărbații care au făcut operația de circumcizie, au avut un control mai bun asupra ejaculării precoce.
Ce este ejacularea precoce ?
Ejacularea precoce, cunoscută și sub numele de ejaculare prematură, este o problemă de natură sexuală specifică bărbaților, constând în apariția ejaculării mult mai devreme decât ar fi de dorit. Uneori, ejacularea precoce poate apărea chiar și înaintea penetrării, pe fondul excitației sexuale intense, iar alteori se poate întâmpla să se producă la foarte scurt timp după penetrare.
O astfel de problemă reduce plăcerea sexuală atât a bărbatului, cât și a partenerei, având serioase implicații și pe plan psihic. Mai precis, apare frustrarea bărbatului dată de incapacitatea de a-și satisface partenera, iar de aici se ajunge la scăderea stimei de sine și a dorinței sexuale. Toate acestea generează stres, anxietate și în final pot duce la depresie, cu toate consecințele negative pe care le implică această afecțiune psihică.
Cât ar trebui să dureze un act sexual?
Nu există un timp stabilit pentru cât ar trebui să dureze sexul. Durata poate varia în funcție de preferințele personale și de alți factori, cum ar fi ceea ce o persoană consideră că este sexul.
Această problemă a constituit subiectul mai multor studii, una dintre primele astfel de cercetări datând de la jumătatea secolului trecut. La finalul studiului care s-a întins pe durata a 10 ani, s-a stabilit că majoritatea bărbaților care au fost incluși în această cercetare raportaseră o durată a actului sexual de aproximativ 2-5 minute, de la momentul penetrării până la ejaculare.
Ulterior, un alt studiu din 2005 a consemnat o durată minimă a actului sexual de 33 de secunde și o durată maximă de 44 de minute, media fiind de 5,4 minute.
Trei ani mai târziu, un alt studiu s-a axat pe opinia mai multor sexologi în ceea ce privește durata optimă a unui act sexual.
Conform rezultatelor publicate, aceștia consideră că o durată sub trei minute trebuie să determine îngrijorare, în timp ce o durată între 3-7 minute este considerată satisfăcătoare. Un act sexual între 7 și 13 minute este considerat „de dorit” în timp ce o durată între 13 și 30 de minute este considerată prea lungă.
Pot anumite poziții sexuale să crească rezistența la pat?
Bineînțeles că rezistența la pat poate fi crescută și cu ajutorul unor poziții sexuale, însă acestea depind de la caz la caz. Există poziții sexuale care presupun un grad mai sporit de excitabilitate, fiind vorba de pozițiile în care trupurile partenerilor se ating pe o suprafață mare. Acestea sporesc plăcerea dar totodată grăbesc ejaculare, in timp ce alte poziții mai puțin excitante pot prelungi actul sexual.
Ideal este să alternezi pozițiile cu un grad mare de excitabilitate cu cele mai puțin excitante, apelând și la metoda start-stop, dacă este cazul.