Ejaculare Precoce: Cauze, Tratament Naturist

Ejaculare Precoce: Cauze, Tratament Naturist

Foarte mulți bărbați din societatea actuală ajung să se confrunte cu diferite neplăceri în viață sexuală, printre cele mai comune și întălnite numărându-se cunoscută ejaculare precoce.

Ce reprezintă ejacularea precoce?


Ejacularea precoce, în termeni generali, se referă la imposibilitatea bărbatului de a avea un penis erect pe o perioada optimă de timp, ejacularea urmănd să aibă loc, de regulă, după doar căteva minute de la începerea actului sexual.

Din punct de vedere statistic, aproximativ 10% din populația masculină ajunge să se confrunte cu o astfel de problema, cel puțîn o dată în viață, perioadele putând să varieze de la scurte la îndelungate.

De regulă, majoritatea bărbaților care ajung să treacă prin astfel de episoade (fără să fie vorba de disfuncție erectilă) au vărste cuprinse între 18 și 30 de ani.

Care sunt cauzele ejaculării precoce?


Din cauza că o astfel de problema poate afecta considerabil viață de cuplu, au fost întreprinse numeroase cercetări de specialitate, medicii sperând să determine, cu exactitate, factorii care pot duce la apariția ejaculării precoce.

Rezultatele s-au dovedit a fi favorabile, specialiștii urmănd să clasifice aspectele identificate în două categorii principale:

1. Cauze fizice

Acestea sunt, de regulă, diferite afecțiuni sau probleme de sănătate ce pot apărea în diferite părți ale organismului, precum: infecții apărute la nivelul aparatului reproducător masculin: disfuncția erectilă; probleme și afecțiuni ale prostatei; tulburări endocrine.

Un alt motiv care poate ducea la apariția ejaculării precoce este dat de cantitatea scăzută de testosteron (hormonul sexual masculin) din organism.

De asemenea, consumul excesiv de alcool sau nicotina va putea afecta bună circulație sanguină pe care se bazează erecția, de aici și obținerea unor rezultate nedorite.

2. Cauze psihologice

Studiile din domeniu psihologiei arată că experiențele trăite în cadrul episoadelor sexuale se află în strănsă legătură cu stările prezente la nivel mental, psihicul putănd să influențeze considerabil felul în care decurge activitatea sexuală.

Prin urmare, există numeroși factori psihologici care pot duce la apariția ejaculării precoce sau chiar a disfuncției erectile.

 • Expunerea la stres prelungit. Este binecunoscut faptul că stresul constant, pe perioade lungi de timp, poate ajunge să afecteze viață unei persoane, această afirmație fiind valabilă și pentru aspectul sexual, acesta poate duce si la anxietate sexuală
 • Traume majore (abuzuri). Bărbații care au trecut prin astfel de episoade, pot ajunge să fie mult prea afectați de experiențele trăite, ceea ce poate duce la apariția ejacularii precoce sau disfuncției erectile.
 • Depresia. Depresia este, în sine, o boală care duce la un dezechilibru al substanțelor chimice produse de creier. Prin urmare, această poate avea consecințe și în cadrul activităților sexuale.
 • Insecuritățile. Insecuritățile intense și constante pot ajunge să ducă la ejaculare precoce.
 • Problemele de cuplu. Dacă partenerii trec printr-o perioada emoțională mai dificilă, există posibilitatea că bărbatul să-și piardă atracția și pofta de a mai face dragoste.

Simtomele Ejaculării Precoce


În medie, o partida obișnuită de sex poate ajunge să dureze de la 3 minute până la 15 minute.

In cazul unui bărbat care suferă de ejaculare precoce, intreaga activitate se va desfășura în doar câteva zeci de secunde, ejacularea producându-se imediat după ce penisul ajunge să fie introdus în vagin, procesul fiind imposibil de controlat.

Tratamentul pentru ejaculare precoce


Deoarece problema poate afecta un număr destul de mare de bărbați, atăt specialiștii din domeniul medicinei, căt și cei din domeniul psihologiei, au colaborat pentru a putea găsi metode de tratament care să poată oferi soluții concrete.

La momentul actual, printre cele mai avantajoase se numără următoarele:

 • Pastile pentru rezistență in pat. Acestea sunt, de regulă, realizate din ingrediente naturale, fără efecte adverse, ele fiind, mai degrabă, considerate drept suplimente alimentare.
 • Terapie de cuplu. Psihoterapia este considerată că fiind una dintre cele mai eficiente metode abordate, prin intermediul acesteia putăndu-se identifica și elimina cauzele care au dus la apariția ejacularii precoce. De asemenea, reprezintă o bună modalitate de înțelegere și consolidare a relației de cuplu dintre cei doi parteneri.
 • Antidepresive. Medicația utilizată în tratarea acestei probleme are la baza medicamente antidepresive sau inhibitori, un tratament de acest tip putănd fi recomandat sau prescris doar de către un cadru medical de specialitate.
 • Exerciții Kegel. Aceste exerciții vizează mușchii pubococcigieni și trebuie să ajungă la statutul de rutină, rezultatele urmănd să devină destul de clare în timp: erecții mai ferme și de durata, îmbunătățirea unghiului de erecție, ejaculari mai intense, mărirea distanței dintre ejaculari etc.
 • Pastile pentru ejaculare precoce. Un alt posibil tratament sunt pastilele pentru ejaculare precoce,  care ajută la întârzierea ejaculării.

Alte sfaturi și recomandări pentru a combate ejaculare precoce


 • Utilizarea unor prezervative mai groase. În cazul bărbaților care suferă de ejaculare prematură, stimulii primiți de creier tind să fie mult prea puternici, ceea ce duce la o activitate sexuală de doar căteva secunde. Un prezervativ mai gros va putea să reducă, considerabil, intensitatea acestor stimuli, deoarece gradul de frecare dintre penis și vagin va scădea.
 • Exerciții de respirație pentru întârzierea ejaculării. Există numeroase exerciții de respirație care, practicate în mod repetat, pot duce la amânarea momentului de ejaculare.
 • Alimentația sănătoasă. Există numeroase alimente, în special legume și fructe pentru bărbați, care conțin nutrienți ce pot aduce beneficii considerabile în viața sexuală a unui bărbat.
 • Reducerea stresului. După cum a fost evidențiat în alt articol de pe blogul nostru, stresul poate reprezenta o cauza a apariției ejaculării precoce, exercițiile de relaxare fiind foarte recomandate.
 • Consultația medicală. In unele situații, ejacularea precoce poate fi cauzată de anumite probleme de sănătate, medicul specialist putănd să ofere un tratament cât mai potrivit pentru fiecare persoană în parte.
 • Masturbarea de dinaintea actului sexual. Foarte mulți bărbați preferă să se masturbeze înaintea de a începe actul sexual propriu zis, pe motiv că, din punct de vedere statistic, prima ejaculare ajunge să aibă loc la doar căteva minute după ce penisul a fost expus unor stimuli.
Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.