Ejaculare Precoce: Cauze, Tratament Naturist

Ejaculare Precoce: Cauze, Tratament Naturist

În domeniul interacțiunilor sexuale, sincronizarea este totul.

Din păcate, pentru cei care se luptă cu ejacularea precoce, momentul poate fi prea scurt.

Ejacularea precoce se referă la o condiție sexuală caracterizată prin incapacitatea de a controla sau întârzia ejacularea în timpul activității sexuale, ducând adesea la nemulțumire pentru ambii parteneri.

Nu lăsați ejacularea precoce să vă strice încrederea și relațiile, citiți articolul pănă la capat pentru a alfa cum să o depășiți.

Ce reprezintă ejacularea precoce?


Ejacularea precoce, în termeni generali, se referă la imposibilitatea bărbatului de a avea un penis erect pe o perioada optimă de timp, ejacularea urmănd să aibă loc, de regulă, după doar căteva minute de la începerea actului sexual.

Organizația Mondială a Sănătății, definește ejacularea prematură ca un act sexual care se termină în 15 secunde de la începere. (1)

Din punct de vedere statistic, aproximativ 10% din populația masculină ajunge să se confrunte cu o astfel de problema, cel puțîn o dată în viață, perioadele putând să varieze de la scurte la îndelungate.

Care sunt cauzele ejaculării precoce?


Din cauza că o astfel de problema poate afecta considerabil viață de cuplu, au fost întreprinse numeroase cercetări de specialitate, medicii sperând să determine, cu exactitate, factorii care pot duce la apariția ejaculării precoce.

Rezultatele s-au dovedit a fi favorabile, specialiștii urmănd să clasifice aspectele identificate în două categorii principale:

1. Cauze fizice

Acestea sunt, de regulă, diferite afecțiuni sau probleme de sănătate ce pot apărea în diferite părți ale organismului, precum: infecții apărute la nivelul aparatului reproducător masculin, disfuncția erectilă; probleme și afecțiuni ale prostatei; tulburări endocrine.

Un alt motiv care poate ducea la apariția ejaculării precoce este dat de cantitatea scăzută de testosteron (hormonul sexual masculin) din organism.

De asemenea, consumul excesiv de alcool sau nicotina va putea afecta bună circulație sanguină pe care se bazează erecția, de aici și obținerea unor rezultate nedorite.

2. Cauze psihologice

Studiile din domeniu psihologiei arată că experiențele trăite în cadrul episoadelor sexuale se află în strănsă legătură cu stările prezente la nivel mental, psihicul putănd să influențeze considerabil felul în care decurge activitatea sexuală.

Prin urmare, există numeroși factori psihologici care pot duce la apariția ejaculării precoce sau chiar a disfuncției erectile.

 • Expunerea la stres prelungit. Este binecunoscut faptul că stresul constant, pe perioade lungi de timp, poate ajunge să afecteze viață unei persoane, această afirmație fiind valabilă și pentru aspectul sexual, acesta poate duce si la anxietate sexuală
 • Traume majore (abuzuri). Bărbații care au trecut prin astfel de episoade, pot ajunge să fie mult prea afectați de experiențele trăite, ceea ce poate duce la apariția ejacularii precoce sau a disfuncției erectile.
 • Depresia. Depresia este, în sine, o boală care duce la un dezechilibru al substanțelor chimice produse de creier. Prin urmare, această poate avea consecințe și în cadrul activităților sexuale.
 • Insecuritățile. Insecuritățile intense și constante pot ajunge să ducă la ejaculare precoce.
 • Problemele de cuplu. Dacă partenerii trec printr-o perioada emoțională mai dificilă, există posibilitatea că bărbatul să-și piardă atracția și pofta de a mai face dragoste.

Simtomele Ejaculării Precoce


În medie, o partida obișnuită de sex poate ajunge să dureze de la 3 minute până la 15 minute.

In cazul unui bărbat care suferă de ejaculare precoce, intreaga activitate se va desfășura în doar câteva zeci de secunde, ejacularea producându-se imediat după ce penisul ajunge să fie introdus în vagin, procesul fiind imposibil de controlat.

Tratamentul pentru ejaculare precoce


Deoarece problema poate afecta un număr destul de mare de bărbați, atăt specialiștii din domeniul medicinei, căt și cei din domeniul psihologiei, au colaborat pentru a putea găsi metode de tratament care să poată oferi soluții concrete.

La momentul actual, printre cele mai avantajoase se numără următoarele:

1. Pastile pentru rezistență in pat

De regulă, pastilele pentru o rezistență mai bună in pat sunt realizate din ingrediente naturale, fără efecte adverse, ele fiind, mai degrabă, considerate drept suplimente alimentare.

2. Terapie de cuplu

Psihoterapia este considerată că fiind una dintre cele mai eficiente metode abordate, prin intermediul acesteia putăndu-se identifica și elimina cauzele care au dus la apariția ejacularii precoce.

De asemenea, reprezintă o bună modalitate de înțelegere și consolidare a relației de cuplu dintre cei doi parteneri.

3. Antidepresive

Medicația utilizată în tratarea acestei probleme are la baza medicamente antidepresive.

Un tratament de acest tip putănd fi recomandat sau prescris doar de către un cadru medical de specialitate.

4. Exerciții Kegel

Aceste exerciții vizează mușchii pelvieni și trebuie să ajungă la statutul de rutină, rezultatele urmănd să devină destul de clare în timp: erecții mai ferme și de durata, îmbunătățirea unghiului de erecție, ejaculari mai intense, mărirea distanței dintre ejaculari etc.

5. Pastile pentru ejaculare precoce

Un alt posibil tratament sunt pastilele pentru ejaculare precoce, care ajută la întârzierea ejaculării.

Alte sfaturi și recomandări pentru a combate ejaculare precoce


 • Utilizarea unor prezervative mai groase

În cazul bărbaților care suferă de ejaculare prematură, stimulii primiți de creier tind să fie mult prea puternici, ceea ce duce la o activitate sexuală de doar căteva secunde.

Un prezervativ mai gros va putea să reducă, considerabil, intensitatea acestor stimuli, deoarece gradul de frecare dintre penis și vagin va scădea.

 • Exerciții de respirație pentru întârzierea ejaculării

Există numeroase exerciții de respirație care pot intarzia ejacularea, practicate în mod repetat, pot duce la amânarea momentului de ejaculare.

 • Alimentația sănătoasă

Există numeroase alimente, în special legume și fructe pentru bărbați, care conțin nutrienți ce pot aduce beneficii considerabile în viața sexuală a unui bărbat.

 • Reducerea stresului

După cum a fost evidențiat în alt articol de pe blogul nostru, stresul poate reprezenta o cauza a apariției ejaculării precoce, exercițiile de relaxare fiind foarte recomandate.

 • Consultația medicală

In unele situații, ejacularea precoce poate fi cauzată de anumite probleme de sănătate, medicul specialist putănd să ofere un tratament cât mai potrivit pentru fiecare persoană în parte.

 • Masturbarea de dinaintea actului sexual

Foarte mulți bărbați preferă să se masturbeze înaintea de a începe actul sexual propriu zis, pe motiv că, din punct de vedere statistic, prima ejaculare ajunge să aibă loc la doar căteva minute după ce penisul a fost expus unor stimuli.

Concluzie


Majoritatea bărbaților cu ejaculare precoce pot fi ajutați, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea și menținerea relației intime

Este important să rețineți că problemele de ejaculare sunt frecvente și nu trebuie să vă fie rușine, pentru ca in marea majoritate a cazurilor de ejacularea precoce, aceasta poate fi tratată.

Victor Iancu
Victor Iancu

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie și are studii de specialitate in urologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *