Livrare Gratuită la comenzi de peste 100 de lei

Blog

Clinici pentru tratarea disfunctilor sexuale masculine

  • Scris De:
    Iancu Victor

antibiotic-resistant bacteria to grow and thrive, you may be looking for a complementary way to treat reoccurring UTIs, such as using essential oils.

Clinicile pentru tratarea disfuncției sexuale masculine sunt unități medicale specializate în furnizarea de servicii de diagnostic, tratament și consiliere pentru bărbații care se confruntă cu probleme legate de performanța sexuală.

Aceste clinici sunt dotate cu medici specializați în sănătatea sexuală masculină și alți specialiști care au experiență în gestionarea unei game variate de afecțiuni legate de sexualitatea bărbatului. Scopul principal al acestor clinici este acela de a ajuta pacienții să depășească problemele lor sexuale și să le redea calitatea vieții.

Indiferent de natura ei, disfuncția sexuală masculină este o problemă cu serioase conotații negative atât în plan fizic, cât și în plan psihic, motiv pentru care se recomandă consultarea fără întârziere a unui medic de specialitate.

Din fericire, există câteva clinici specializate în tratarea disfuncției sexuale masculine, iar pe parcursul acestui articol îți vom spune care sunt acestea, care sunt primele semne ce trebuie să te îndrepte spre o astfel de clinică și ce analize sunt recomandate pentru stabilirea cauzelor disfuncției sexuale, în vederea stabilirii unui tratament adecvat.

Dacă ai sau vei avea nevoie de astfel de ajutor, iată care sunt cele mai importante 3 clinici la care poți apela cu încredere:

1. Clinica On

Clinica On face parte dintr-o rețea internațională înființată încă din 1987 în Austria și Israel. În anii următori, rețeaua a început să se extindă și în alte țări europene și astfel a ajuns în 1997 și în România. În prezent Clinica On funcționează în 14 orașe din România, mai precis București, Brașov, Baia Mare, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Tulcea și Vaslui.

La clinica On se tratează cu succes disfuncția erectilă și ejacularea precoce, iar pacienții care se adresează filialei din București pot beneficia de terapia cu unde de șoc, care este o metodă inovativă folosită în tratamentul disfuncției erectile, inclusiv al impotenței.

Pentru a beneficia de serviciile oferite de Clinica On, pacienții trebuie să își facă o programare telefonică la numerele care pot fi găsite pe site-ul unității medicale, sau pot merge direct la unul din cele 14 sedii, pentru a-și face o programare la fața locului.

2. Medicover

Medicover se numără printre cele mai cunoscute rețele de medicină privată din România, dispunând de numeroase clinici în București, Constanța, Iași, Ploiești Timișoara, Brașov, Craiova, Oradea, Slatina, Cluj-Napoca, Galați, Pitești și Târgu Jiu. Totodată, rețeaua deține și două spitale private în București și Cluj, precum și o maternitate în Capitală.

Revenind la tema acestui articol, printre serviciile oferite de rețeaua Medicover se numără și tratamentul pentru disfuncție erectilă, disponibil doar într-o clinică din București. Terapia folosită este cea cu ultrasunete, iar tratamentul constă în 10 ședințe săptămânale a câte 30 de minute. Tratamentul este non-invaziv, nedureros și nu presupune administrarea altor medicamente, iar pachetul complet costă 4.877 de lei.

Prin aceeași metodă, la Medicover se tratează și prostatita cronică, de această dată fiind nevoie de doar patru ședințe săptămânale, la un preț total de 1.957 de lei. Prostatita cronică este deseori asociată și cu scăderea libidoului, iar dacă nu este tratată, poate duce la apariția disfuncției erectile.

3. Clinica Eminescu 100

Numele clinicii a fost ales în funcție de adresa la care funcționează, mai precis strada Mihai Eminescu, numărul 100, București. Este vorba de o clinică de diagnostic și tratament care dispune de 22 de specializări, printre care și Urologie. În cadrul acestei specializări se asigură servicii de diagnostic și tratament și pentru disfuncția erectilă, dar și pentru afecțiuni care pot cauza disfuncții sexuale masculine – prostatită cronică și adenom de prostată.

Diagnosticarea se face de către medici cu o bogată experiență, folosind metode moderne, iar schemele de tratament sunt personalizate, bazându-se, de asemenea, pe tehnici inovative și eficiente.

Programările pentru o consultație pot fi făcute online – pe site-ul cinicii – prin e-mail sau telefonic.

Ce teste și analize sunt necesare pentru depistarea cauzelor disfuncțiilor sexuale ?

Disfuncțiile sexuale masculine pot avea mai multe cauze, iar identificarea acestora este esențială pentru stabilirea metodei optime de tratament. Prima etapă a diagnosticului o constituie discuția dintre medic și pacient, în cursul căreia acesta din urmă este chestionat în legătură cu istoricul medical, simptomele care l-au adus la cabinetul medical și alte detalii pe care medicul le consideră necesare.

Urmează examenul clinic, iar dacă medicul va considera necesar, va recomanda efectuarea unor analize pentru disfuncții sexuale, care să îi ofere date suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic corect.

Astfel, analizele de sânge pot oferi informații despre nivelul de testosteron – hormonul masculin care influențează funcția sexuală. De asemenea, se pot verifica și markerii pentru afecțiuni precum diabetul sau alte boli care afectează funcția sexuală.

În anumite cazuri, medicul poate recomanda teste de imagistică precum ecografia peniană, pentru a evalua fluxul sanguin sau pentru a detecta eventuale anomalii anatomice. 

În cazul disfuncției erectile, se folosește uneori și metoda monitorizării erecțiilor nocturne, pentru a evalua dacă problema este legată de aspecte fizice sau psihologice. Dacă se confirmă cea de-a doua variantă, stabilirea cauzelor se face și cu ajutorul unor teste psihologice, pentru a evalua nivelul de anxietate, stres, depresie sau pentru a identifica eventuale afecțiuni psihice de altă natură.

Nu în ultimul rând, în cazurile în care simptomele pot indica o infecție sau o boală cu transmitere sexuală, se pot efectua teste pentru a exclude sau confirma aceste afecțiuni.

Care sunt primele simptome ale disfuncțiilor sexuale masculine

După cum arătam și în introducerea acestui text, disfuncțiile sexuale masculine pot îmbrăca mai multe forme, iar simptomele diferă în funcție de acestea. În cele ce urmează, îți vom prezenta principalele tipuri de disfuncții sexuale masculine și manifestările acestora.

  • Disfuncția erectilă – poate fi temporară sau permanentă, caz în care este denumită și impotență. Indiferent de perioada de manifestare, disfuncția erectilă se manifestă prin incapacitatea de a obține sau a menține o erecție satisfăcătoare, astfel încât să poată fi dus la bun sfârșit un act sexual. 
  • Ejacularea precoce – bărbații care suferă de ejaculare precoce au o erecție satisfăcătoare care îi ajută să ajungă la orgasm și să ejaculeze, însă problema este că acest lucru se întâmplă prea rapid. Ejacularea are loc la scurt timp după penetrare, iar uneori chiar înainte de aceasta, ceea ce duce la reducerea perioadei de satisfacție sexuală, atât în ceea ce privește persoanele cu astfel de probleme cât și partenerele lor.
  • Lipsa orgasmului – spre deosebire de bărbații cu ejaculare precoce, pacienții care suferă de această disfuncție au dificultăți in a obține orgasmul, chiar dacă există stimulare sexuală. Lipsa orgasmului poate fi primară, dacă orgasmul nu a fost niciodată experimentat, sau secundară – când orgasmul a fost atins în trecut dar apar dificultăți pe parcurs. 

În final, trebuie să reții faptul că disfuncțiile sexuale masculine vor avea mai devreme sau mai târziu un impact semnificativ asupra calității vieții și stării emoționale.

Dacă nu este vorba de o problemă temporară care se rezolvă de la sine într-un interval scurt de timp, o disfuncție sexuală duce la scăderea stimei de sine și a libidoului, generând stres cronic ce poate degenera în stări de anxietate și chiar depresie. De asemenea, apar dificultăți în viața de cuplu și o oarecare izolare socială, datorate dificultăților de a avea o viață sexuală normală.

Având în vedere toate aceste motive, nu trebuie să eziți niciun moment să te adresezi unei clinici pentru tratarea disfuncțiilor sexuale masculine, în momentul în care constați că ai o astfel de problemă.

Este extrem de important să se intervină cu tratament în fazele incipiente, pentru că astfel cresc șansele ca disfuncția sexuală să fie vindecată, diminuându-se totodată riscul agravării și al apariției altor efecte secundare pe care le-am menționat mai sus.

Iancu Victor

Victor Iancu a cercetat peste 300 de studii despre imbunatatirea perfomantelor sexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Chat
Bună 👋
Te putem ajuta?